Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Matku zasáhl blesk a přestalo jí bít srdce: Lékaři ji nedali šance na přežití, ona je ale překvapila

Autor: shp - 
11. července 2017
22:13

Krásnou maminku Amy Castanon (30) z Nového Mexika zasáhl při procházce se psem blesk. Ženě poté přestalo bít srdce a trpěla i krvácením do mozku. Lékaři ji po oživování nedávali mnoho šancí na přežití. Ona vyvedla doktory z omylu a plně se zotavila.

Trojnásobná maminka venčila fenku Milu, když je obě zasáhl z rozbouřených nebes blesk. Ženě přestalo bít srdce a pes zůstal v bezvědomí. Za svou milou se naštěstí vydal její manžel David (28), který ji našel, jak nedýchá. Okamžitě však začal s resuscitací za pomoci kolemjdoucí, která byla náhodou zdravotní sestra, a povedlo se mu svou lásku přivést zpět mezi živé.

Všichni si mysleli, že jsem mrtvá. Když slyšeli, že to byl blesk, nemysleli si, že přežiju. Myslím si, že to byl zázrak. Kdyby tam nebyl můj manžel, zdravotní sestra nebo ambulance nepřijela včas, nebyla bych tu. Vše, co se tam stalo, se stalo proto, abych byla zachráněna,“ říká Amy. Překvapivě i fenka se po zásahu probrala.

Ženu poté převezla ambulance do nemocnice. Lékaři však Amy nedávali příliš šancí na přežití. Zjistili totiž u ní krvácení do mozku. Jenže žena i přes všechny negativní prognózy překonala nepřízeň osudu a zotavila se. Jediné, co jí trápí, je částečná ztráta paměti. „Jsem tak ráda, že tu můžu být,“ říká Amy.

Podívejte se, jak vypařá bouře z vesmíru:

Video  Úchvatné video: Takhle vypadá bouřka z vesmíru  - Twitter/Tim Peake
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi