Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krásné youtuberce (26) našli nádor na mozku: Operaci vysílala online

Autor: lm - 
11. července 2017
16:51

Je jí pouhých 26 let a už bojuje s rakovinou. Americké youtuberce Courtney Elizabeth Warner lékaři našli nádor v mozku, konkrétně v řečovém centru. Mladá žena se rozhodla, že složitou operaci natočí a uveřejní na internetu. Kamera zachytila i moment, kdy jí šlo o život, když dostala při operaci záchvat.

Courtney Elizabeth Warner (26) už zhruba tři roky točí videa o kosmetice a na YouTube si vybudovala úctyhodnou armádu 135 tisíc odběratelů. Courtney ale není jen blogerkou, pracuje i jako učitelka na druhém stupni základní školy v Michiganu.

Mladá žena měla dojem, že je něco špatně, když začala mít problémy s řečí, konkrétně s artikulací slov. Zprvu tomu nepřičítala velkou váhu, ale po čase už si nemohla vzpomenout na základní slova a trápila ji bolest hlavy. Testy odhalily, že má v hlavě nádor. Courtney pak měsíc nato svým fanouškům se slzami v očích odhalila, že trpí rakovinou III. stupně. 

„Je tu pár věcí, které vám teď musím říct. Budu se snažit neplakat. Opravdu se budu snažit nebrečet, protože nechci. Zjistila jsem, že mám rakovinu. Netušila jsem, že ji mám,“ prozradila ve videu.

Lékaři blogerce předepsali chemoterapii a radioterapii. Rovněž ji čekala složitá operace, při které musela být při vědomí. Courtney se rozhodla, že si na sál vezme kameru, aby všem ukázala, jak takový zákrok probíhá. Jelikož žena měla nádor v řečovém centru, musela celou dobu na chirurgy mluvit. V jeden moment dostala záchvat a po něm se rozplakala. „Začala jsem brečet, protože jsem myslela, že ten záchvat je moje chyba,“ vysvětlila. Chirurgům se ale přesto podařilo vyjmout 95 % nádoru a lékaři jsou přesvědčeni, že zbytek se podaří  zničit chemoterapií a radioterapií. Courtney má tak velmi dobré vyhlídky na uzdravení.

dr.shapiro ( 11. července 2017 18:15 )

 A co kdyby si tak natubovala prohlídku u gynekologa? Zhovadilost lidí nemá žádné hranice! Dát na obec operaci vlatní kebule to je už debilita a ten kdo se na to dokáže dívat je už naprostý úchyl!

Zobrazit celou diskusi