Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka vypátrala po 30 letech dceru, kterou zaměnili v porodnici. Vyrůstala s vrahem a alkoholičkou

Autor: shp - 
15. června 2017
20:12

Ruska Zoja Tuganova (69) porodila v roce 1987 v sovětské nemocnici holčičku Luciju. Jenže kvůli obrovské chybě na porodním oddělení v Čeljabinsku bylo dítě zaměněno s jiným miminkem. Zoja si tak odnesla domu Katju. I když ji celý život milovala, chtěla se setkat se svým biologickým dítětem. Katja jí k setkání o 30 let později sama pomohla.

Když se Zoja s Lucijou díky Katje konečně setkala, zjistila, že dívka vyrůstala v děsivých podmínkách. Žila v chudobě a špíně. Její adoptivní rodiče byli jako z hororu. Matka byla alkoholička, která na dně lahve dennodenně utápěla žal. Otec byl vrah.

K záměně došlo, protože se obě holčičky narodily císařským řezem. Papírování také nebylo zrovna silnou stránkou porodnic v Sovětském svazu. Po 30 letech od narození se však Lucija konečně shledala s matkou díky své nevlastní sestře. Vyrůstání neměla jednoduché.

Její adoptivní otec totiž pojal podezření, že dítě není jeho a adoptivní matku zbil, protože si myslel, že mu byla nevěrná. Později jeho násilnost vyústila dokonce ve vraždu. „Zabil muže ze stejné vesnice, poslali ho za to do vězení,“ vypověděla Zoya. Jeho manželka pak kvůli neštěstí začala pít a už nepřestala.

Upila se k smrti a Lucija a její další sourozenci skončili v dětském domově. To jí ale pravděpodobně zachránilo život. „Lucija byla silná při narození, ale kvůli těžkému životu je invalida,“ vypráví Zoja. „Kdybych vyrůstala s biologickými rodiči, nepřežila bych,“ řekla Katja.

Zoju a Luciju nyní čeká sbližování. Ruska však nikdy nepřestane považovat Katju za svoji vlastní. Doufá také, že bude za výměnu dětí potrestán viník. „Někdo za to musí být zodpovědný. Věřím, že je to trestný čin,“ uzavřela Zoja, jejíž rodinu zažila kvůli záměně neuvěřitelné množství útrap. 

Podívejte se na případ známé záměny dětí v Česku:282358:gallery:true:true

Zobrazit celou diskusi