Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syn (†22) zemřel po jediné ráně pěstí: Rodiče ho odpojili. Jeho orgány zachránily 6 lidí

Autor: aba - 
12. června 2017
14:23

Teprve dvaadvacetiletý Jaiden Walker zemřel čtyři dny poté, co ho v Melbourne napadl muž, kterého sotva znal. Po jediné ráně pěstí upadnul a o chodník si roztříštil lebku. Lékaři už mu nemohli nijak pomoci.

Zničení Jaidenovi rodiče se rozhodli zveřejnit fotky svého posledního rozloučení jen moment předtím, než svého syna odpojili od přístrojů. Stalo se tak čtyři dny poté, co mu začátkem května agresor uštědřil ránu pěstí a při dopadu na zem si Jaiden rozbil lebku. „Mysleli jsme si, že počkáme pár hodin než se probudí s bolestí hlavy a my si ho odvezeme domů,“ říká o prvních okamžicích v nemocnici Jaidenův otec.

Bohužel realita byla mnohem horší. Při pádu na chodník utrpěl muž vážné zranění hlavy, se kterým lékaři už nemohli nic dělat, a po čtyřech dnech museli rodiče Jaidena odpojit od přístrojů, které ho udržovaly při životě. Jeho maminka si lehla na synovu hruď, aby naposledy slyšela tlukot jeho srdce. Tatínek ho držel za ruku a plakal.

Rodiče se rozhodli darovat synovy orgány. Podle nich by to Jaidenovi určitě udělalo radost. „Jediné, co jsme se rozhodli nedarovat, byly jeho oči. Byly prostě moc krásné a měly zůstat s ním,“ vysvětluje mužův otec. O několik dní později přišel rodičům balíček z centra dárcovství orgánů. Ten obsahoval poděkování a informaci, že orgány pomohly zachránit životy šesti lidem. Spolu s tím přišel i otisk Jaidenovy ruky a ustřižený pramínek jeho vlasů. 

Do rvačky se člověk může zaplést i v letadle:

Video  Rvačka dvou pasažérů letadla společnosti ANA  - Youtube
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jany ( 12. června 2017 19:06 )

taky mi je to neprijemne jen cist.

miasek ( 12. června 2017 18:33 )

Mlady, zdravy, perfektni darce. A kdyz mu umrel mozek, je to konecna. Jestli umre mozek, postupne budou umirat i organy. Takhle dokud byla moznost, tak pomohli i jinym lidem. Cim dele by cekali, tak by i moznost darovani organu neprisla uz v uvahu. Tezke rozhodnuti

kristinn ( 12. června 2017 17:34 )

neviem, čo napísať. Ja by som asi nedokázala rozhodnúť, že majú moje dieťa odpojiť od prístrojov, pokiaľ ešte dýcha. Čakala by som na zázrak a dúfala, že sa to zmení...

jany ( 12. června 2017 16:58 )

to ho ale hodne rychle odpojili. tava se, ze se po mesiicch probere. ale je to drahe a v cizine to casto rodina hradi, tak kdo vi, jak to bylo.

karelka ( 12. června 2017 16:06 )

Rodiče se lehce odsuzují, ale nikdo netuší jaké peníze toto udržování stojí.Schumacherovu rodinu to stojí celý majetek co závodník za roky vydělal.Udělali to nejlepší co mohli, kus "jeho"těla žije dál.....

Zobrazit celou diskusi