Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Porazila rakovinu: Teď vítězí i nad nenasytnou bytnou

Autor: lac - 
23. listopadu 2011
20:40

Dramatická cesta k vítězství Dariny Smolíkové (55) z Jirkova trvala přes rok. Žena, která onemocněla rakovinou, odmítla platit nájemné, skokově navýšené ze dvou tisíc na víc než pět tisíc korun nové majitelce bytu Kateřině Zitové (36). Spor soudy rozhodly ve prospěch nájemnice.

Zitová koupila původně městský byt i s nemocnou nájemnicí. Bytná, když jí Smolíková odmítla platit požadovaný nájem, nájemnici za dramatických okolností odpojila teplou vodu a hrozila jí vystěhováním. Přitom podala k soudu návrh na určení nájemného na čtyři titíce korun. Okresní soud její požadavek zamítl. Prohrála i odvolání!

„Spravedlnost existuje,“ reagovala Smolíková na rozsudek. Z nájemního bydlení u Zitové se však minulý měsíc odstěhovala do sociálního bytu města, ač nemusela. „Už jsem potřebovala klid. Rakovinu jsem přestála, ale stále chodím na kontroly a bojím, že by se mi mohla kvůli stresu vrátit. Po tom, co jsem zažila ve starém bytě, když mi přišli odpojit teplou vodu, jsem prožívala úzkost kdykoliv prošel někdo po chodbě a nevím, co by mě tam čekalo,“ zdůvodnila Smolíková změnu adresy.

Protistrana zvažuje dovolání u Nejvyššího soudu v Brně. „Počkáme až přijde písemné vyhotovení rozhodnutí,“ řekla advokátka Zitové Andrea Průchová. Smolíková se podle ní odstěhovala z bytu klientky v rozporu s nájemní smlouvou a i v této věci zvažuje Zitová právní kroky proti ní.

Bytná byla v souvislosti se vstupem do bytu Smolíkové obviněna za neoprávněný vstup do bytu. Případ policisté stále řeší.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi