Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matkou v šedesáti: Až bude moje dcera dospívat, budu po smrti

Autor: INT, zun - 
6. listopadu 2011
12:08

V 57 letech se Susan Tollefsen z Velké Británie zjistila, že touží po dítěti. O dva roky později skutečně díky umělému oplodnění porodila dceru. Mnozí její rozhodnutí kritizovali. Tvrdili, že je příliš stará na mateřství. Dnes, o tři roky později, Susan přiznává: "Kéž bych byla mladší."

V době, kdy se Susan Tollefsen rozhodla podstoupit umělé oplodnění jí bylo 57 let. Cítila se mladá a fit, jejímu příteli bylo 46 let. Na otcovství tedy nebyl nijak starý. Milovali se a byli přesvědčeni, že spolu chtějí dítě. V Británii je v rámci státního zdravotního systému zakázáno ženě starší 40 let umělé oplodnění podstoupit. V rámci soukromých klinik je hranice nastavená na 50 let. Susan však výrazně přesáhla oba limity a rozhodla se odletět na operaci do Ruska.

Darované vajíčko oplodněné spermiemi jejího muže se ujalo. Po devíti měsících se narodila krásná zdravá holčička Freya. Tím však idylka skončila. Její přítel Nick Mayer odmítl změnit styl života a adaptovat se na to, že má nyní dítě. Nakonec se museli rozejít.

Nejstarší prvorodička Británie nyní vidí problémy, které s sebou mateřství nese. A všechny je musí snášet sama. Pro rozhovor s deníkem Daily Mail se nechala slyšet: "Chtěla bych vidět, jak moje dcera dospívá, vdává se a má vlastní děti."

Když se její případ dostal do médií, sklidila žena drsnou kritiku. Když se na to dnes zpětně podívá, souhlasí s ní a říká "Když se ohlédnu, s kritikou musím souhlasit...To, že zemřu a má dcera bude stále velice mladá mi láme srdce." Jediné, co mohlo odpůrce jejího mateřství obměkčit byl věk otce. Ten ale žije od rodiny odloučen a s dcerou tráví víkendy.

popocatepetl ( 10. ledna 2012 14:46 )

To vůbec nic nemění na faktu, že pro dítě je strašná rána, která se s ním táhne po celý život, když mu jeden z rodičů zemře, než dítě dosáhne dospělosti. Rozdíl, jestli jde o matku, nebo otce, to hraje jen u úplně malých dětí, u dětí nad deset už je to fuk. Zkrátka i Gott, Šíp, Šípek, Štědrý a všichni další otcové po padesátce také mysleli jen na sebe - chtěli mít vedle sebe mladou kost a té holt neuměli odepřít mateřství. Chudáci děti. Někdo namítne, že taková Ivanka Gottová s penězi z dědictví snadno pořídí dcerám náhradního tatínka. Možná, ale tak jako tak to pro děti nebude vlastní táta. U žen bohatých a slavných staříků - který chlap bude chtít veřejně známou, zhýčkanou zazobanou vdovu po čtyřicítce s rozmazlenými dětmi Mistra pro něco jiného než pro peníze?

pgga ( 6. listopadu 2011 20:59 )

Bohuzel realita!

pgga ( 6. listopadu 2011 20:58 )

Nekdo v teto diskuzi si pripomenul priklad Pana Gotta ..Dalsi nezodpovednost ..Deti (myslim tim posledni dve)..jsou krasne (vubec se sobe nepodobaji..ale "budiz)...tatinek Gott je mnel v kolika?..68..a 70..nebo neco podobneho? ..To i "takzvany" milenec Ivanky neudelal( Pan Michael Douglas)..nikdy jejim milencem nebyl..byla z mnoha kterou jen "objel"..a tim ze Ivanka prohlasila ze mneli "krasny dvoulety vztah'? ..Pan Douglas je tady natolik znamy..a jeji jmeno nezna NIKDO!..Nicmene i on prohlasil ze se stal "starym otcem"..a to ve veku 55.tusim a potom 57(58)..let..potom prohlasil..konec!( Deti s Catherine Zeta-Jones).

prefikana ( 6. listopadu 2011 20:09 )

Co ty jsi za monstrum nojasne? Ty nemas zrejme zadne vychovani a uz vubec zadnou inteligenci! Clara sice cely zivot nepracovala, ale to neznamena, ze je a nebo ze byla lina. Pomohla hodne rodinam financne, tak jako predtim pomahali jeji rodice tem, kteri to nejvic potrebovali. Je to moc mila, stedra dama a je tady velmi oblibena!

nojasne ( 6. listopadu 2011 20:02 )

je to <|>

Zobrazit celou diskusi