Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Znásilňoval ji, vystudovala právo a dostala ho za mříže

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, mivr - 
13. července 2011
20:27

Když jí bylo šest let, poprvé ji znásilnil zvrhlý otčím. Tina Renton pak trpěla dalších devět let otčímovy sexuální útoky. V patnácti letech se odstěhovala. Když vystudovala práva, zažalovala ho a nechala poslat na čtrnáct let za mříže.

Zvrhlík David Moore devět let znásilňoval nevlastní dceru Tinu Renton. Poprvé na ni zaútočil když jí bylo pouhých šest let v roce 1981. Trápení trvalo do roku 1990. Vzal jí celé dětství, ale Tina se dočkala odplaty.

V patnácti letech se odstěhovala, aby se úchylného otčíma zbavila. Brzy se stala svobodnou matkou dvou dětí. "Odkládala jsem oznámení na policii, protože jsem se kvůli dětem jako svobodná matka musela hodně otáčet," odůvodňuje, proč zakročila až po dvaceti letech. Ve třiceti letech začala studovat práva ne Essexské univerzitě, kde zjistila, že otčíma může i po tak dlouhé době dostat za mříže.

Peklo s dobrým koncem

"Nemyslela jsem si, že je možné dovést případ před soud po tolika letech. Dříve jsem o něm neinformovala, protože jsem byla mladá matka, chyběla mi sebedůvěra a bylo by pro mne těžké projít celým procesem. Když jsem v roce 2009 kontaktovala policii, byla jsem v dobrém stavu a cítila jsem se připravena předložit případ – teď, nebo nikdy," vzpomíná na chvilky odhodlání.

Když byl nyní devětapadesátiletý otčím odsouzen, uvedla: "Jsem potěšena, že dostal čtrnáct let, ačkoli byste mohli říci, že žádný trest není dost dlouhý. Zneužívání mi velmi zkomplikovalo to, abych věřila mužům." Tina se ale nakonec přes psychické problémy, které si z dětství odnesla, přenesla a vdala se.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi