Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Znetvořená žena: Za 50 milionů mu odpustím

Ameneh Bahrami odmítla milencovu žádost o ruku. On se jí za to krutě pomstil.
Ameneh Bahrami odmítla milencovu žádost o ruku. On se jí za to krutě pomstil.  (Autor: EPA)
Autor: INT, pf, oj - 
19. května 2011
08:31

Měl na ni vztek, protože ho opustila, tak se rozhodl pro krutou pomstu. Obličej jí rozleptal kyselinou. Poškozená Ameneh Bahrami teď po zhrzeném milenci, který jí zohyzdil obličej a oslepil ji, požaduje v přepočtu bezmála 50 milionů korun. Iráčan Majid Movahedi by se tak mohl vyhnout trestu, při němž mu v přítomnosti ženy budou do očí vkapávat kyselinu.

Každý má svou cenu. Celé roky toužila Iráčanka Ameneh Bahrami vyleptat oči kyselinou bývalému milenci. Pomsty, kterou umožňují rozsudky podle islámského práva šaría, se ale vzdá za 50 milionů korun. "Oznámila jsem, že chci 50 milionů korun na zabezpečení mého života a budoucnosti. Jen potom se vzdám kesatu (trestu oko za oko, pozn. red.)," prohlásila Bahrami.

Před dvěma roky odmítla nabízených půl milionu korun s tím, že chce oči bývalého milence. Přesně tak, jako jí je vzal on. Tehdy čtyřiadvacetiletou studentku univerzity polil kyselinou a zničil jí život. Všechno jen kvůli tomu, že odmítla jeho žádost o ruku.

Bahrami přicestovala do Iránu ze Španělska, kde dlouhodobě žije. Trest byla odhodlaná vykonat sama. Původně měla Majidovi vyleptat oči minulou sobotu. Kvůli ochráncům lidských práv se to odložilo. Trest je prý i přes utrpení obětí nehumánní a příliš krutý. "Doufám, že je pravda, že trest mají vykonat příští týden," dodala žena.

alzbeta59 ( 30. května 2011 15:35 )

ma ten kluk vubec tech 50 milionu - v prepoctu na ceske koruny, aby si ty svoje oci vykoupil??? Jestli je nema, tak je vysmatej.

ben2 ( 28. května 2011 15:26 )

máte pravdu znovu trest smrti,jinak to nepůjde to už je hrůza co se tu děje,jak v parlamentu tak na ulicích.

andel111 ( 19. května 2011 13:36 )

Je to spravny trest!Melo by to takto reseno byt vsude,hlavne u nas v republice. A to,ze nekdo jednal v amoku ci neco podobneho neni zadna omluva. Naprosto s tim souhlasim! Rozhodne by klesla kriminalita u nas a podvody. Smrt za smrt,sel bych jeste dal,,,,ukradnes neco prst i cela ruka useknout,muselo by se to poradne vyresit do detailu. Ale u nas v republice,by byl kazdej druhy bez ruky asi)hlavne teda v politice,jinak se bude krast a podvadet a zabijet vesele dal.

e.44 ( 19. května 2011 13:22 )

Tak nějak. V případě toho stavitele, co uvádí broucajz, určitě nešlo o úmysl, ale tenhle hajzl zakomplexovanej jí to udělal úmyslně a ještě se na to musel připravovat, takže se nedá mluvit ani o afektu. Kyselinu s sebou určitě běžně nenosil.

arapa ( 19. května 2011 12:59 )

Asi žádný soudce by nebyl tak přísný jako člověk, který chce konat pomstu. Zatímco soudce se vzděláním počítá s jakými polepšením, prostý člověk ví, že se darebák nezmění. Zkuste si představit, jaké "zadostiučení" byste chtěli být poškozeným a vykonavatelem soudu zároveň....

Zobrazit celou diskusi