Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Blesk pomohl: Papoušek žako se vrátil ke své paničce

Profesor gymnázia Luboš Kovařík našel žaka na své chatě nedaleko Jaroslavic, majitelce Andree tím udělal nesmírnou radost. Málokdo věřil, že se Bono do rodiny vrátí
Profesor gymnázia Luboš Kovařík našel žaka na své chatě nedaleko Jaroslavic, majitelce Andree tím udělal nesmírnou radost. Málokdo věřil, že se Bono do rodiny vrátí  (Autor: Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená, evakk - 
19. dubna 2011
17:18

Papoušek žako, který se ocitl v Záchranné stanici živočichů v Buchlovicích (Blesk informoval), je už u své majitelky Andrey Zbořilové (37). Vyzvedla si ho o víkendu a radostí přitom plakala. Nedoufala totiž, že se se svým miláčkem Bonem (10 měsíců) ještě někdy setká.

„Když nám umřela po jedenácti letech fenka německého ovčáka, dalšího pejska jsem už nechtěla. Papoušek byl vždycky můj sen,“ říká maminka tří dětí (18, 2,5 a 2 týdny). První žako jí ale za tři týdny uletěl. Toho druhého, Bona, si přivezla před 10 měsíci coby holátko. „Krmili jsme ho kašičkou, vypiplali,“ vysvětlovala žena.

V osudný den ji manžel přivezl z porodnice se synem Danielem. „Strašně jsem se na našeho Bona těšila. Když nikdo nebyl doma, pustila jsem ho. Jenže pak se rozletěly dveře, syn přinesl nákup. Bono se lekl a vystřelil k lesu,“ řekla. Manžel Jiří (45) ho objevil na stromě. Syn s kamarády ho lákali, ale marně. Pak už o něm nevěděli.

Zachránil ho učitel

„Někdo se tomu bude smát, ale bylo to neštěstí pro celou rodinu. Já jsem byla tak zoufalá, že jsem se málem složila. Na jedné straně jsem se radovala z miminka, na druhé jsem stále brečela, že Bono je pryč,“ vypráví majitelka.

Pak se v Blesku dočetla, že žako přistál na rameni pedagogovi gymnázia Luboši Kovaříkovi a putoval do záchranné stanice v Buchlovicích. „Bylo to štěstí. Hned jsme pro něj jeli a po sedmi dnech je s námi. Doma se vrhl na oblíbené granule a mrkvičku,“ radovali se Zbořilovi.

Zobrazit celou diskusi