Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dřepuji s 250 kily, říká mistr světa kulturistiky

Autor: Jindřich Bíč, mivrk - 
20. února 2011
18:00

Český kulturista Jindřich Michálek (32) se dostal mezi amatéry až na samý vrchol. Je totiž úřadujícím absolutním mistrem světa. Jak vysoká je cena za takový úspěch? Co smí takový borec jíst a pít a kolik toho musí s činkami navzpírat? A jak to má při takové zátěži se sexem?

Máte v době přípravy chuť na sex?

„V konečné fázi jsem na sex neměl celý týden ani pomyšlení. Naproti tomu po soutěži, když jsem se zase pořádně najedl, jsem měl chuť až moc.“ (směje se)

Když jdete na pódium, jak se v tu chvíli cítíte?

„Člověk je dehydrovaný a psychicky i fyzicky naprosto vyčerpaný.“

Jak dlouho vám zůstala forma, co jste měl přímo v okamžiku vítězství?

„Pár hodin. Musíte si to přesně načasovat. Na semifinále může někdo vypadat nic moc, a o čtyři hodiny později na finále třeba vyhraje.“

Dosáhl jste tohoto úspěchu bez jakýchkoliv steroidů?

„Obecně je známo, že se ve vrcholových sportech tyto prostředky užívají. Já můžu říct, že jsem se k titulu dopracoval bez nich, ale stejně mi to nikdo nebude věřit.“

Kulturistikou se asi člověk neuživí…

„Mezi amatéry určitě ne. Normálně proto pracuji jako trenér ve velkém fitness centru v Praze.“

Zvýšil jste po získání titulu absolutního mistra světa svoje sazby?

(usmívá se) „Ne. Většinou se sazby za trénování pohybují od 300 – 500 Kč.“

Koukají na vás lidi, když jdete po ulici?

„Koukají. Kvůli tomu ani moc nechodím na veřejný bazén, aby si někdo nemyslel, že se tam chodím ukazovat.“

Když dbáte tolik o své tělo, tolerujete špek u partnerek?

„Já se na holky dívám ze dvou hledisek. Jedno je z pohledu trenéra, kdy pozoruji, jestli by se nedalo něco zlepšit, a druhé je takové to chlapské. Z tohoto pohledu mi záleží hlavně na osobním šarmu. Nějaké kilo navíc neřeším.“

A vaše přítelkyně je baculka?

(směje se) „Tak to určitě ne, pracuje jako cvičitelka fitness…“

Jak se stát mistrem světa?

Příprava na mistrovství světa nebo podobný vrcholný závod trvá devět měsíců a je rozdělena na tři etapy:

1. Objemová fáze: Jde o co nejvýší nárůst svalové hmoty. Začíná na tělesné hmotnosti 95 kilogramů, fáze končí na 105 kilogramech. V této části přípravy jí Jindřich každé 2,5 hodiny. Strava se skládá především z hovězího masa, rýže, brambor, těstovin a také z doplňkové výživy. Trénuje 4–5x týdně 1,5 hodiny. Tato fáze trvá sedm měsíců.

2. Rýsovací fáze: Dva měsíce zbývající do soutěže má Jindra na to, aby se zbavil veškerého tuku, který nabral. Jedná se třeba až o 20 kg tělesné hmotnosti. Tuky ze stravy úplně vyloučí a trénuje 2x denně 6x týdně! Váha jde dolů, klesá k původní hodnotě 95 kilogramů.

3. Odvodňovací fáze: V této fázi nejdříve pije 14 litrů vody denně, takže vzdálit se od záchodu déle než na 5 minut je nemyslitelné. Prolévání těla vodou trvá 10 dní! Poté následují dva dny, kdy Jindřich nesmí vypít ani kapku, a pak už nastává den D. Závodní váha dosáhla 93 kilogramů.

Finální úpravy: Před soutěží si musí Jindřich celé tělo důkladně oholit. Následně si ho potře soutěžní barvou, aby vyniklo svalstvo, a jde bojovat!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tomas.slivensky.7 ( 8. dubna 2011 10:53 )

Dobrý den dá se kniha zakoupit v nějakém eshopu a případně pod jakým názvem bych ji sehnal.Děkuji za informace.

nautilus ( 9. března 2011 22:45 )

Mám kvalifikaci trenéra kulturistiky I. třídy, kterou jsem získal ještě za bolševika na FTVS v Bratislavě. Má závěrečná práce zněla: Zneužívání anabolicko-androgenních steroidů ve sportovní přípravě- V roce1991 vyšla upravená knižně. Existuje dokonce vědecký výzkum o tom, že po dosažení určité úrovně to již bez anabolik nejde. Ještě někdo věří, že těchto výsledků lze dosáhnout bez dopingu? Ty pohádky snad neskončí nikdy, že ano. Za svou práci jsem dostal za jedna a studium skončil s vyznamenáním. Kdyby výše ucedená tvrzení byla pravdivá, musel bych svůj diplom vrátit. To bych ovšem musel plivnout na svůj mozek, a to neudělám. Lidské společenství je založeno na klamu, podvodu a dalších neřestech, které není nutno vyjmenovávat, že ano.

normalniholka ( 27. února 2011 09:31 )

Já obdivuji tu vůli, do něčeho takového jít. Opravdu tomu člověk musí věnovat maximum. Já sama chodím cvičit 2x až 3x týdně..Jindra je náhodou sympaťák a já mu fandím, třeba není úplnej Einstein, ale není to zlý člověk. Ať dělá, co ho baví..

egal ( 26. února 2011 10:28 )

bez bobulí není šance,jak níže píše dannero ani na "oblastní přebor" dřepy se čtvrt tunou,by mě zajímalo,jak se bude pohybovat,až bude slavit "abrahamoviny"

gogo ( 21. února 2011 15:28 )

Přesně tak....

Zobrazit celou diskusi