Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zoufalá matka: Tělo mého syna ztratili jako kus hadru

Autor: Kšim, Zbyněk Schnapka, Vlaďka Hradská - 
27. září 2010
17:05

Veliká tragédie potkala Hildegardu Šimáčkovou z Milínova na Klatovsku. V nemocnici v Českých Budějovicích porodila chlapečka, který ale brzy zemřel. Když chtěla svého mrtvého chlapečka pohřbít, zjistila, že jeho tělíčko zmizelo. Děťátko pohřební služba v nemocnici nenašla a žena neví, co se s tělíčkem stalo.

„Narodil se mi chlapeček. Dala jsem mu jméno Martin Richard. Ale asi po 10 hodinách mi umřel. Přemluvila jsem lékařku, aby mi mého chlapečka přinesli ještě ukázat a já si ho mohla pochovat. Domluvila jsem se s doktorkou, že tělíčko zůstane po pitvě na patologii, a až mě pustí z nemocnice, tak si ostatky vyzvednu. O tom, že budu moci své dítě pohřbít, mě ujistil i pan primář,“ začala líčit Blesku, co se stalo, nešťastná paní Šimáčková.

Kvůli těžkému porodu zůstala v nemocnici ještě 12 dní. „Když jsem odcházela, znovu jsem jim říkala, že si synkovo tělíčko odvezu. Oni tvrdili, že můžu,“ tvrdí Blesku Šimáčková a slzy jí tečou po tváři.

Ani nechtějte vědět, kde to dítě je...

U pohřební služby v Sušici si objednala pohřeb svého dítěte. „Pohřební služba zatelefonovala do Českých Budějovic, že si jedou pro tělíčko. V nemocnici jim řekli, ať přijedou,“ pláče Šimáčková. Když ovšem osádka pohřebního vozu přijela do nemocnice, zjistila, že mrtvolka tam není.

„Když jsem chtěl vědět, kde je, tak mi na patologii odpověděli, to radši nechtějte vědět. Pak mi zase naznačovali, že tělíčko nechali spálit. Už skoro 30 let se pohybuji v pohřebnictví, ale s něčím takovým jsem se dosud nesetkal,“ řekl Miroslav Adámek (42) z pohřební služby v Sušici.

Nemocnice zatím o ničem neví

Českobudějovická nemocnice se ke ztracené mrtvolce novorozeněte nechtěla moc vyjadřovat. „Máme zatím jen neoficiální kusé informace. Policie nás dosud nekontaktovala a my se tedy nemáme k čemu vyjadřovat. Až budeme vědět více, jistě vydáme stanovisko,“ řekl Blesku mluvčí nemocnice Jan Dušek.

Nešťastná žena podala na policii v Sušici trestní oznámen kvůli zmizení tělíčka dítěte. „Případ jsme si právě dnes převzali od kolegů ze Sušicka. Jsme teprve na začátku vyšetřování. Zatím není jasné, co z toho bude, zda-li trestný čin, přestupek nebo vůbec nic. Musíme k tomu shromáždit potřebnou dokumentaci a vyslechnout některé zaměstnance nemocnice,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

idandra ( 22. října 2010 13:09 )

panebože

bara ( 30. září 2010 00:11 )

zřejmě máte tímto problém??? nevím proč se vztekáte, psala jsem . protože: Potratem se rozumí ukončení těhotenství ženy, při němž: a) plod neprojevuje ani jednu ze známek života a jeho porodní hmotnost je NIŽŠÍ í než 1 000 g a pokud ji nelze zjistit, jestliže těhotenství je KRATŠÍ NEŽ 28 týdnů... Potratem se rozumí též ukončení mimoděložního těhotenství anebo umělé přerušení těhotenství (UPT) provedené podle zvláštních předpisů. . takže se vážený nicku "nikto nevie" (v tomto případě vy), chytněte za nos. Předávat rodině "potraty" dle práva je nesmysl!!!! bara28. 09. 2010 13:59nahlásitReagovat bara29. 09. 2010 226nahlásitReagovat Celá pravda

bara ( 30. září 2010 00:10 )

no a copak já tvrdila? vždy´t vy jste toto opsala ode mě - o těch ptoratech - znovu jsem to okopírovala, je to na této stránce, dole )))))))))))) .jak jste ale neskutečně ubohá, když si neodpustíte dovětek o tom, co napsal jiný nick. jste skutečně, ale opravdu hloupá husa

bara ( 30. září 2010 00:02 )

hele, ty "ostatku" - něco si o tomto výrazu přečti v nějakém vyhledávači! ) .

bara ( 29. září 2010 23:56 )

to je nejen neetické a zato jsou, pokud nedá rodička souhlas, přísné sankce, aůe nedá se už i z hlediska, že dítě nebylo v pořádku, pak takové orgány se nedají použít, bez toho, aniž by se pitvou zjistilo, co proč zemřelo...to za prvé, a za druhé - bezprostředně po úmrtí jsou ještě orgány použitelné, pak ne. a je známo, což samotná maminka potvrdila, že se se zemřelým dítětem ještě rozloučila, že ho měla v náruči. . vysmíváte se a přitom nejste schopni mně vyvrátit jednu jedinou větu - viz mé příspěvky, co se týče upřesnění, od jaké váhy dítěte se jedná o potrat, a podobně, či stáří plodu - viz mé jiné příspěvky, které jste zřejmě vůbec nečetly, nebo opravdu vám to vůbec nemyslí,. protože to vaše hysterické neustálé vykřikování, že se dítě, jeho "orgány" či "ostatky" použily, je hanebné osočování této nemocnice, volání kriminálky na ně (na jiném článku) a jiné stupidity - to je slutečná davová hysterie. . a Blesk vás ještě v tom podporuje...

Zobrazit celou diskusi