Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Aleš (5) přežil pád do sedmimetrové šachty!

Aleš utrpěl otřes mozku
Aleš utrpěl otřes mozku  (Autor: Jozef Fabo, TV JOJ)
Autor: Martina Kašiarová, hto - 
16. srpna 2010
05:00

Nevinná hra na honěnou skončila téměř velkou tragédií. Malý Aleš Pavol (5) běžel u fotbalového hřiště ve slovenském Žiaru nad Hronom za svým psem a zničehonic se propadl až na dno sedm metrů hluboké šachty.

Jako zázrakem přežil jen s lehkými zraněními.

Aleš šel s tetou na procházku okolo hřiště. Co se stalo potom, chlapečka stále děsí. „Nechce o tom moc mluvit, hned se rozpláče. Muselo to být příšerné,“ říká jeho matka Katarína (32).

Nad chlapcem v té chvíli stáli snad všichni andělé strážní. „Pamatuje si, jak běžel za psem, a potom jen to, jak stojí na dně šachty, celý od bahna a mokrý, protože tam byla voda,“ pokračuje Katarína.

15 minut hrůzy

Když Aleš zmizel, teta si myslela, že se někde schoval. Šachtu vůbec nebylo vidět – překrývaly ji nánosy hlíny a tráva. „Najednou uslyšela jeho hlas z podzemí, a tak ho nakonec i objevila,“ dodává Katarína. Chlapec stál ve vodě a tmě 15 minut, pak dorazili hasiči. Aleš se celý ten čas choval jako hrdina. „Komunikoval s hasiči, neplakal,“ chválí ho matka.

Aleš měl lehký otřes mozku, odřený nos, záda a jeden steh na hlavě. Z nemocnice už je doma. Hřiště patří městu Žiar nad Hronom. „My o existenci šachty nevíme. Prověříme, z jakého období pochází, a samozřejmě prostor zabezpečíme,“ uvedl mluvčí magistrátu.

c3rb3r0s ( 17. srpna 2010 09:39 )

TEN KLUK MÁ PŘÍŠERNÝHO ČEŠTINÁŘE

kateee ( 17. srpna 2010 06:44 )

TEN KLUK MÁ SKVĚLÍHO ANDĚLA

Zobrazit celou diskusi