Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Statečný Vládík (3): Babičce zachránil život

Autor: Ondřej Čermák - 
21. června 2010
05:15

Marie Harasevičová (57) z Mimoně na Českolipsku se minulý týden vydala se svým malým vnukem Vládíkem (3) na procházku do lesa. Pohodový výlet se ale jedním špatným došlápnutím změnil v drama, při kterém šlo o zdraví a možná i o život.

„Byla to má nešikovnost. Viděla jsem krásnou kytičku, chtěla ji utrhnout, jenže v cestě byl hluboký příkop. Chtěla jsem ho přeskočit, ale špatně jsem došlápla a zlomila si kotník. Ležela jsem v příkopu, naříkala, pak jsem upadla do bezvědomí,“ líčila dramatické okamžiky babička Marie Harasevičová. Situace byla vážná. Vládík Blesku přiznal, že ho babička pořádně vylekala, a chvilku proto bezradně plakal. Pak ale sebral odvahu a vydal se rychle pro pomoc.

Dobře věděl, že za lesem má babička s dědou zahrádku. Tříletému capartovi se podařilo po chvíli z lesa vymotat a najít silnici. Po krajnici kolem projíždějících aut pak běžel více než kilometr. Naštěstí našel na zahrádce dědu, všecko mu popsal a dokázal ho stejnou cestou k babičce dovést. Ten pak zavolal sanitku. „Musel být, chudinka, strašně vystrašený. Vůbec nevím, jak by to bez něj všechno dopadlo. Hlavně že se mu při té cestě za záchranou nic nestalo,“ oddychla si babička Marie.

Za odměnu do hračkářství

Vládík byl za svou statečnost po zásluze odměněn. „Byl moc šikovný. Hned jsme mu s manželkou koupili velkou zmrzlinu,“ řekl Blesku hrdý otec Vladimír starší (32). To nejlepší ale Vládíka teprve čeká. Jak mu babička slíbila, jen co se zase postaví na nohy, vydají se spolu opět na velkou výpravu, tentokráte ale do hračkářství.

iv_77 ( 22. dubna 2011 21:01 )

Stát se může cokoliv, proto bez nabitého mobilního telefonu bych dítě nepustila s nikým. Klučík to je šikovný, uměl si poradit, ale babi bych příště pořádně poučila o pravidlech hlídání.

helena ( 22. června 2010 10:26 )

"Po krajnici kolem projíždějících aut pak běžel více než kilometr" a třeba se báli, aby od nich nechtěl pomoct, a nebo pospíchali domů na fotbal

siroky11 ( 21. června 2010 16:18 )

V tomto Kocourkově??? To nechápu více věcí!!!

helena ( 21. června 2010 15:14 )

je super kluk jen nechápu tu debilitu a lhostejnost projíždějících šoférů

Zobrazit celou diskusi