Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Eliška děkuje čtenářům: To jsou obrázky pro vás!

Autor: Ivana Žáková - 
22. dubna 2010
06:15

Eliška Bočanová (5) se narodila jen s půlkou páteře a nemůže chodit. Zato umí ve svém věku výjimečně nádherně kreslit a podobizny zvířat zvládne lépe než mnozí školáci.

Stovky obrázků už namalovala Eliška z vděčnosti své rodině a také čtenářům Blesku. Právě z jejich peněz se podařilo například Elišce předělat a vybavit pokojíček!

Součástí nového pokoje je i psací stůl. Ten Eliška nikdy neměla a udělal jí asi největší radost. Předtím malovala shrbená v kuchyni u stolu, anebo vleže na zemi v pokojíčku. Kreslit obrázky přitom dovede i celé hodiny.

Co osud Elišce nenadělil zdravotně, o to více jí dal talentu. Díky rukám se umí nejen pohybovat, ale na svůj věk i vytvářet výjimečně zdařilé obrázky. Její temperament, obrovská zvídavost a živá povaha Elišku přiměly, aby pomocí svých rukou vylezla pro hračky i na skříně.

Stejně tak mají tyto povahové vlastnosti velký vliv na její kreslířskou zručnost. „Skutečně má obrovskou fantazii a představivost, protože zvládne namalovat siluetu zvířete tak, jako to neumějí ani mnozí školáci. Třeba koně umí namalovat lépe než některé děti ve druhé a třetí třídě,“ řekla Blesku Světlana Zmudová, která vede výtvarný kroužek v Bohumíně.

Páté narozeniny přitom Eliška oslavila před měsícem. Kreslit začala asi před rokem. „Těch obrázků jsou už stovky. Všechny si je schováváme,“ prozradila máma Božena Wijová.

anasyi ( 22. dubna 2010 15:50 )

anasyi ( 22. dubna 2010 15:50 )

smrk ( 22. dubna 2010 11:35 )

je správná holka, ať se ji daří

najka ( 22. dubna 2010 07:47 )

za toto je třeba Blesku poděkovat!

Zobrazit celou diskusi