Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdrcený manžel a otec: Přišel o ženu a 4 děti!

Tento snímek je už minulostí. To byl Zdeněk Kopáček se svými dvěma dcerami a synkem. Dnes je už sám
Tento snímek je už minulostí. To byl Zdeněk Kopáček se svými dvěma dcerami a synkem. Dnes je už sám  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská - 
6. dubna 2010
05:23

Zdeněk Kopáček (53) byl ještě před rokem a půl šťastný chlap. Jak by také ne, vždyť se svou manželkou čekal rodinu, měl se narodit chlapeček. Žena odjela do porodnice ve strakonické nemocnici a… tam zemřela!

Prý několik hodin po porodu. Mrtvé bylo i dítě. Zdeňku Kopáčkovi se zhroutil svět, dlouho nevěděl, co se vlastně stalo, kdo tragédii zavinil. K dovršení všeho se mu zcela rozpadla rodina.

Před rokem a půl odjela těhotná manželka Zdeňka Kopáčka Naďa (†37) do porodnice. Nevrátila se ani ona, ani synek, který se údajně narodil mrtvý.

Vyšetřování trvalo 18 měsíců

Vedení nemocnice nařídilo interní šetření a odmítlo se do ukončení policejního vyšetřování a rozhodnutí soudu k celé záležitosti vyjadřovat. Policie případ podivného úmrtí šetřila dlouhých 18 měsíců. Teprve nyní došla k závěru, že za tragédii nese odpovědnost lékařka (51), která byla u porodu.

„Konečně něco vím. Nyní se ten hrozný případ snad někam pohne. Celou dobu jsem se marně ptal, co se stalo a kdo za to může. Snad se teď dočkám spravedlnosti. V nemocnici umřeli dva lidé, chci, aby za to někdo nesl odpovědnost,“ řekl Zdeněk Kopáček.

Zdrcený manžel a otec zůstal sám

Ten se o ukončení případu dozvěděl od Blesku. „Vyšetřovatel si musel vyžádat čtyři různé posudky z oboru gynekologie-porodnictví a ještě je doplňovat, proto ta časová prodleva. Při vyšetřování jsme dospěli k názoru, že se žena dopustila ublížení na zdraví z nedbalosti. Porušila důležité povinnosti vyplývající z povolání,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kvůli tragédii se rodina Zdeňka Kopáčka úplně rozpadla. Na krku mu zůstaly dvě dcery v dospívajícím věku a čtyřletý Zdeněček. Zdrcený muž jejich výchovu nezvládal. „Holky přestaly chodit do školy. Sociálka mi je vzala. Odvezli i kloučka a já zůstal sám,“ říká plačící Zdeněk Kopáček.

Děti jsou nyní v dětském domově, kde je navštěvuje každých 14 dní. „Nezbylo mi vůbec nic. Fyzicky už nezvládám, co dříve. Psychicky jsem vyřízený, zrak se mi zhoršil. Mám už v životě jediné přání. Mít u sebe svého Zdeněčka,“ posteskl si Zdeněk Kopáček.

e.44 ( 6. dubna 2010 13:24 )

kofila Přemýšlela jsem, jak to napsat výstižně, tak aby tam bylo všechno a nebyl z toho román. Ty jsi to udělala za mě. Kdyby se něco stalo se mnou, když byly moje holky malé, tak by se můj muž určitě nesložil. Určitě by se snažil, aby byla rodina finančně zajištěná( i bez mámy je to stále rodina) a snažil by se i o to ostatní, co v úplné rodině zastává žena a s tím co by nezvládal by mu pomohly babičky a ostatní příbuzenstvo. Některý muž ve stejné situaci má třeba smůlu, že žádné hodné příbuzné nemá, a i přesto se snaží, co může, aby svoje děti dobře vychoval. Vím, že i takový muži jsou. Jednoho takového dobře znám, má zahrádku vedle té naší.Žena mu utekla a nechala mu malé děti na krku. Takových mužů jako je on si vážím. A to jsem nechtěla psát romány

zaviracispendlik ( 6. dubna 2010 12:35 )

u pána je problém, že tu situaci nezvládl nhlavně psychicky a od toho se vše odvíjí!!! Kdyby měl ženu v blízkosti, tak by se o rodinu uměl postarat, ale smrt manželky ho převrátila naruby.

siroky11 ( 6. dubna 2010 11:44 )

kofila ( 6. dubna 2010 09:40 )

Podle jednoho případu přece nemůžete udělat závěr, že málokterý chlap zvládne postarat se o rodinu. Jsem přesvědčená, že můj muž by se určitě o rodinu postaral, můj otec také. Tohle je zase jeden ze sladkobolných případů vytažených Bleskem. Mimochodem ty příběhy se tu rodí jako houby po dešti a vůbec na mně nepůsobí důvěryhodně. Ale pokud se tu budeme budeme bavit o tom, zda jsou muži schopní postarat se o rodinu, tak já myslím, že ano. Samozřejmě se najdou i vyjímky, ale to se najdou i mezi "maminkami".

anelam ( 6. dubna 2010 09:09 )

nato trochu odlišný názoz,dítě v tomto věku ženy je vždy dost riskantní,určitě to lékaři nedoporučují,asi tam šlo o peníze,holky skoro dospělé,tak se další dítě hodí....? Ne?...Chlap po 50?To si mysleli že je zdárně vychovají???V dnešní době?Takhle přemýšlí i mladé holky a mám je kolem sebe v hojném počtu.Mají ke 30-dítě si pořídí-no a co?Momentálně jsou bez práce tak otec dítěte bude platit,sociálka,přídavky atd...dalších 18 let mají vystaráno!Pak to nějak dopadne...Proto se ani do svatby nehrnou.Nezotpovědnost všude!!

Zobrazit celou diskusi