Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Simona (19) rodila na záchodě, dítě zemřelo

Autor: Nový Čas, šim - 
14. února 2010
18:36

Rodinná tragédie šokovala slovenskou obec Velké Kostolany. Mladá studentka Simona (19) porodila na záchodě, její děťátko však nepřežilo.

Simona své těhotenství tajila až do poslední chvíle. Spolužačky si všimly, že přibrala, ale ani jim nepřiznala, že je těhotná. V pátek ráno šla na záchod a dítě doma porodila úplně sama.

Sousedi Simonu popisují jako tichou dívku. S nikým se nescházela a celé dny byla doma. Nikdo si ani nevšimnul, že je těhotná. V létě měla přítele, se kterým chodila dva měsíce. Simona zjistila, že je těhotná, a potom se rozešli. Příteli však nic neřekla.

Budoucí kadeřnice studuje učiliště ve Vrbovém. „Ptaly jsme se jí, jestli není těhotná. Absolutně o tom nechtěla slyšet. Zdálo se nám, že přibrala, ale když se o tom nechtěla bavit, tak jsme se jí dál nevyptávaly,“ řekly její spolužačky slovenskému deníku Nový čas.



Mladá studentka bydlí ve Velkých Kostolanech a odmalička ji vychovávají prarodiče.

„Od začátku jsem věděla, že jsem těhotná. Nikomu jsem to ale neřekla. Jen babička to věděla. Nechtěla jsem, aby se to dozvěděl děda, protože ten mého přítele neměl rád,“ vypráví Simona.

V pátek dítě sama porodila na záchodě. „Nevěděla jsem, že už budu rodit. Jen jsem šla na záchod. Chtělo se mi na velkou stranu. A naráz to ze mě všechno vyšlo. Všude bylo hodně krve, bylo to hrozné. Bále jsem se a zavolala jsem babičku a potom záchranku,“ dodává s pláčem Simona.

Když přijela pomoc, bylo už pozdě. Miminko bylo mrtvé. „Policie zahájila trestní stíhání pro podezření z trestného činu za zabití,“ řekla policejní mluvčí Martina Kredatusová. Až pitevní nález ukáže, jestli se dítě narodilo mrtvé, nebo jestli má na jeho smrti vinu někdo jiný.

Simona je nyní v pod lékařským dohledem v nemocnici v Piešťanech. O tom, co ji čeká, rozhodne až další šetření. Jisté však je, že mladou studentku bude tragédi pronásledovat celý život.

sona1 ( 25. února 2010 12:38 )

je to hruza vim ze meli divky dety i mnohem drive treba i v 13 letech ,a ne tak v 19 letech a pritom i babicka o tehotenstvy vedela .........tak to mi us vubec na rozum neprichazi a v 19 letech nevedet o tehotenstvy nebo jak k nemu prijt je vrchol vseho.

socatko ( 19. února 2010 11:28 )

Nesouhlasim s utajovanim tehotenstvi, to je dost podezrele a bohuzel ji to moc nepomohlo. Ja si ale myslim, ze prave tim, ze to tehotenstvi zatajovala, tak se ji nedostalo potrebne pece a miminko mohlo byt nemocne, aniz by o tom kdokoli vedel. Nevim, ale treba porodila predcasne, prave protoze miminko uz bylo mrtve..Kdo vi. Neodsuzuji ji, nevim, jake ma rodinne pomery, treba se stydela, bala, kdo vi, ale odsuzuji utajovani. Miminko mohlo byt dano k adopci, tolik lidi touzi po detatku..

klotilda ( 16. února 2010 13:24 )

Porod na záchodě nemusí být hned utajováním a vraždou.Mnohé,s radostí očekávané děti, též spatřily světlo světa na oné místnosti.Problém je to utajování.Budoucí matka nemá oznamovací povinnost k širokému okolí ale zajít k lékaři a těhotenství tak zaregistrovat je právě i z důvodů podezření na plánované odstranění dítěte vhodné.

l_u_s_s_y ( 15. února 2010 13:56 )

"Už to, že ji vychovávají prarodiče je něco divného. " Můžu se zeptat, co je na tom divného?

beda888 ( 15. února 2010 12:23 )

Hahahaha psychický zkrat? Kde to žiješ? Jistě, že to dítě nechtěla. Divný je, když měla nohy do "V" tak o tom nepřemýšlela, že se to může stát? Nežijeme náhodou v 21.století?A co slovo jako je antikoncepce? Když už do toho vlítla, tak zase existují babyboxy. Už to, že ji vychovávají prarodiče je něco divného.

Zobrazit celou diskusi