Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

65 let se vyhýbal lékařům: Mengele byl poslední

Mengele byl pro zrůdnosti páchané v Osvětimi známý jako "Anděl smrti"
Mengele byl pro zrůdnosti páchané v Osvětimi známý jako "Anděl smrti"  (Autor: YouTube.com)
Autor: oj, ČTK - 
12. prosince 2009
11:37

Kardiochirurgové, kteří zachránili před třemi týdny život Izraelci Yitzchaku Gaminovi (85), zjistili, proč odmítal téměř 65 let navštívit doktory.

Když se probral z narkózy v nemocnici poblíž Tel Avivu, byl informován, že má jen jednu ledvinu. „Já vím,“ odpověděl. „Naposled jsem viděl tu druhou pulsující v ruce muže jménem Josef Mengele. Také byl doktor,“ řekl pan Ganon. To byl důvod, proč od osvobození z vyhlazovacího tábora v Osvětimi v lednu 1945 nikdy nenavštívil lékaře.

Řecký Žid byl deportován spolu s matkou, otcem a 5 sourozenci do Osvětimi v roce 1944. Otec zemřel cestou, matku spolu se sestrami a bratry poslali do plynové komory hned po příjezdu a jeho si vybral ďábelský doktor SS Mengele.

„Řezal do mě bez umrtvení, ta bolest byla nepopsatelná. Modlil jsem se, abych zemřel a nemusel dál snášet tu agónii,“ dodal pan Ganon. „Po ’operaci‘ mi dali prášky proti bolesti a poslali pracovat. Uklízel jsem po dalších Mengeleho krvavých zákrocích.“

O jeho utrpení nevěděla ani rodina. „Kdykoliv byl nemocný, tvrdil, že je jen unavený,“ říká jeho manželka Ahuva.

Nyní s kardiostimulátorem v srdci říká:„Myslím, že jsem utekl hrobníkovi z lopaty podruhé. Ale tentokrát mi lékaři pro změnu pomáhali.“

ctenar ( 12. prosince 2009 14:08 )

....naposledy jsem ji viděl pulsující v rukou.....

rejnok ( 12. prosince 2009 13:39 )

jsi ještě člověk, nebo jenom vyhulená zrůda?

bosomfriend ( 12. prosince 2009 12:42 )

Jen je zarážející , proč se povolají zločinci ke spravedlnosti až když mají těsně před smrtí ? Do té doby si žijí pod ochranou různých státu . Není to divné ? Jakoby spravedlnost měla dvě strany !

Zobrazit celou diskusi