Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

30 tisíc domácností na Moravě: Jsme odříznuti od světa!

Autor: mach - 
15. října 2009
21:35

Bílá tma doprovázená mokrým a těžkým sněhem. Tak to včera vypadalo na Vsetínsku a Frýdecko- Místecku. Energetici a silničáři tam vyhlásili krizový stav. A spousta lidí zůstala odříznutá od světa…

Neprůjezdné silnice i železniční trati. Výpadky proudu a teplé vody, nefungující telefony. Zavřené školy, zastavené stroje v továrnách. Hlavním viníkem byly popadané stromy. „Dnes nám přišlo do školy jen 20 procent žáků. Ostatní nechali rodiče doma, protože tady všude padají stromy,“ řekla ředitelka základní školy v Čeladné Zdenka Přadková.

Česko pod sněhem: Sledujte aktuální situaci na Blesk.cz >>

Podle mluvčí energetických závodů Alice Lutišanové zůstalo na Vsetínsku a Frýdecko-Místecku bez elektřiny na 30 tisíc domácností. „Museli jsme zrušit odpolední a noční směnu,“ uvedl Aleš Šlechta ze společnosti Galvamet Vsetín.

FOTOGALERIE: Česko pod sněhem očima čtenářů Blesk.cz >>

V některých oblastech zůstali lidé úplně odříznuti od světa. „Autem neprojedu. Od včerejška mi nejde světlo, neteče voda a mám v domě zimu. Přestal mi fungovat i telefon. Jen je slyšet to hrozné praskání stromů,“ zoufal si Jaroslav Smrha (71) z Čeladné. „Musím jít do vsi pěšky, aby mě někdo vzal na byt. Tady už se to nedá vydržet,“ dodal se strachem.

 

natal1 ( 16. října 2009 17:15 )

Před takovým řáděním je nejlepší se pojistit.. Na www.pojisteni-nemovitosti.com a na www.domacnosti-pojisteni.info jsem našla nejvýhodnější pojištění přes internet.. je to bezvadný

carlooser ( 16. října 2009 16:00 )

30cm je hotová katastrofa, je vidět, že nikdo neví co to je být skutečně odříznut od světa :P

Zobrazit celou diskusi