Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horník Robert Nagy (†48) natočil před smrtí mrazivé video!

Jana s Riškem zůstali sami
Jana s Riškem zůstali sami  (Autor: Jozef Fabo)
Autor: Nový Čas, pes, mkš - 
17. srpna 2009
14:41

Práci důlního záchranáře miloval Robert Nagy († 48) nadevše! Před smrtícím výbuchem v handlovských šachtách na Slovensku stihnul vyznat svoji lásku na videu, které natočil.

Při nahrávání vroucných slov ještě netušil, že to bude právě šachta, která mu vezme život. Robert Nagy po sobě nechal družku Janu (37) a syna Riška, se kterým měl o víkendu oslavit jeho šesté narozeniny.

Důl byl pro Roberta podle jeho družky Jany Suchanské opravdu vším. Před časem si dokonce do mobilu natočil video, na kterém zabírá vstup do dolu Dolina ve Velkém Krtíši. Tam dostal práci hned po škole a zůstal jí věrný téměř 20 let. "Nahrávám si svou šachtu! Moje živobytí, mou lásku, moje všechno," znějí slová Róberta Nagyho († 48) na videu.

379573:gallery:true:true

Důlní záchranáři v rámci služeb jezdí i po jiných dolech a právě to se mu stalo osudným. Jana v sobě stále nenachází sílu podívat se na nahrávku, ze které mrazí. Po prvních větách milovaného partnera se okamžitě rozpláče.

Smrt si jejího druha našla 330 metrů pod zemí v handlovském dole při zachraňování kolegů. Ani několik dní po strašné tragédii si to neumí vysvětlit: "Volal mi ještě hodinu a půl před výbuchem. Říkal, že v dole hoří a jde na zásah. Nechápu to... o svojí práci věděl všechno, všechno dokázal vysvětlit, byl zkušeným horníkem!"

Podobně reagují i Robertovi kolegové. "Všichni naši kolegové byli odborníci, kamarádi a budou nám opravdu hodně chybět," s námahou tají pláč statní muži. Nejvíc ale bude Robert chybět svému synovi, který byl po práci jeho další životní láskou. "Byli pořád spolu. Naučil ho lovit ryby i plavat," pláče Janina sestra. K Riškovým šestým narozeninám mu otec slíbil kolo, které mu měl dát o víkendu po návratu z týdení směny v Handlové. To ale už nestihne. Dárek koupili jeho kamarádi.

Při neštěstí zahynulo devět horníků a jedenáct záchranářů.

hevulka ( 17. srpna 2009 16:43 )

co je na tomto videu mrazivého , to jsem nepochopila

Zobrazit celou diskusi