Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kluk (5) se topil, Martin (12) ho vytáhl

Autor: Pavel Ryšlink - 
1. srpna 2009
05:10

Nebýt Martina Palmy (12) z Držovic, musel by si letos prostějovský akvapark zapsat na konto černý křížek. Martin si nedávno jako jediný všiml bezvládného dětského tělíčka na dně bazénu a bez zaváhání skočil do vody. Klučinu (5) na poslední chvíli zachránil!

„Rozhlížel jsem se, jestli někde neuvidím kamarády. V místě, kde velký míč dělá velké vlny, jsem si všiml, že na dně leží malý kluk. Měl otevřené oči a pusu a nevycházely od něho žádné bubliny,“ popsal událost Martin Palma. Bez zaváhání skočil do vody. „Chytil jsem ho za pas a vytáhl na hladinu. Měl úplně fialové rty a nedýchal.“

O vytažené dítě se hned postarali plavčíci a záchranka. Den si pobyl v nemocnici na pozorování a nyní je už v pořádku.

Zachránce Martin byl po svém činu chvíli v šoku. O tom, co udělal, málem nikomu ani neřekl a odjel na prázdniny do Turecka.

„Jsem na něj moc pyšná. On to přitom bere jako samozřejmost, jako kdyby zvedl papírek ze země. Já ale od svědků a od plavčíků vím, že nebýt jeho, ten malý by se utopil, protože by si ho nikdo na dně nevšiml,“ chválila syna maminka hrdiny Petra Palmová. „Pro každého rodiče je to nádherný pocit, když ví, že má takového potomka,“ dodala.

Až se Martin vrátí z exotických prázdnin, čeká ho doma překvapení. Poděkovat mu chtějí přijít rodiče zachráněného klučiny. Očekávat může také přijetí na radnici.

Evca ( 1. srpna 2009 11:46 )

vloni 4. července jsme se byly s dcerkou koupat na přírodním koupališti v místě bydliště, když v jednu chvíli starší paní narazila v neprůhledné vodě na bezvládné tělo, naprosto automaticky jsem vytáhla telefon, vytočila 155 a s operátorkou jsme chlapečka oživovali, podařilo se, než přijela záchranka, dýchal a vyzvrátil všechnu vodu, byla jsem v šoku, jeho matka taky, ona odjela se záchrankou a já tam brečela na dece, mám 4letou dcerku a lidem nedochází jak rychle o to své štěstí mohou přijít, druhý den mi volal primář místního dětského oddělení a děkoval mi, že jsem mu zachránila život, jenže já o to nestála, asi jsem to psychicky neustála, chtěl dát můj telefon té matce, ale odmítla jsem, nedokázala jsem se s tím srovnat do dnes, nechci díky, nechci vděčnost, i já bych jednou, aby mi někdo pomohl a neřešil jestli být vděčný, život máme jen jeden ...... možná je to trochu jiný pohled, ale naprosto vím co Martina vrhlo do té vody pro toho chlapečka, i vzhledem k jeho věku je to skutek hodný chvály, jeho rodiče mohou býti hrdými, že mu smysly fungují jak mají, laxnost lidí může být někdy vražedná. Je léto, dávejte nejen na sebe, ale i na druhé pozor. Evča

drobek ( 1. srpna 2009 11:35 )

Tento idiot má asi to IQ kolem 20,což se vyrovná houpacímu koni.Nepochopil,že ho tady s jeho spamy nikdo nechce

deep ( 1. srpna 2009 10:57 )

nezbývá než se přidat.

miriam ( 1. srpna 2009 08:06 )

za to, jak jste vychovala svého syna A tobě, Martine, ať se to v životě tisíckrát vrátí

Zobrazit celou diskusi