Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žili v domě 50 let, teď je vystěhovali!

Manžele Libuši a Ladislava zpráva o exekuci zdrtila
Manžele Libuši a Ladislava zpráva o exekuci zdrtila  (Autor: Blesk - Jaroslav Krčál)
Autor: Jaroslav Krčál - 
6. června 2009
05:00

Půl století žili ve svém domku. Teď o něj manželé Libuše Nesládková (77) a Ladislav Nesládek (81) z Pardubic přišli. Museli se vystěhovat. Před lety chtěli pomoci dceři a dali dům do zástavy proti půjčce 350 tisíc.

Pořádně si nepřečetli, co podepisují. Místo zástavní smlouvy podepsali smlouvu kupní.

„Dostali jsme koncept zástavní smlouvy. Při podpisu nám podnikatel Smolař tvrdil, že je vše v pořádku. Byl to ale podvod,“ řekl Ladislav Nesládek. Podnikatel však tvrdí, že to nebyla půjčka, ale koupě domu. Jeho jednání mu posvětily soudy, které vyhrál.

Nesládkovým vystěhovali z domu, který si postavili, všechen majetek Nesládkovým vystěhovali z domu, který si postavili, všechen majetek | Blesk - Jaroslav Krčál

Nesládkovým vystěhovali z domu, který si postavili, všechen majetek

Nyní nechal důchodce z domu, který si postavili, vystěhovat. Sám se exekuce nezúčastnil a nebyl také včera nikde k zastižení.

„Musela jsem rodiče odvézt k bráškovi. Stále věřili, že zde dožijí. Našli se i lidé, kteří by zaplatili za dům 3 miliony a rodiče by tu mohli zůstat. S panem Smolařem se ale nedohodli,“ řekla Blesku Lenka Günnerová, dcera Nesládkových. Sama teď neví, jak rodičům řekne, že o dům definitivně přišli. Právě kvůli ní si totiž vzali osudnou půjčku.

jacey ( 6. června 2009 18:14 )

přesně jak píšeš. Kdo ví, co se vlastně stalo...na jedné straně Blesk píše, že šlo o kupní smlouvu, na druhé zase, že se podnikatel nezůčastnil exekuce (!). Nakonec to třeba byla normální zástavní smlouva, kde nebyla zaplacená pohledávka

djaba ( 6. června 2009 15:29 )

Všude platí , přečti a pok podepiš .Jejich dcera , paní podnikatelka , byla bezpochyby u všech jednání a podpisech . Ušetřila na úroku u banky , za právníka , kde se takovéto úkony musí provádět .Pročpak si nepůjčila onu částku u známé české spořitelny . Musím však nestranně hájit i druhou stranu , je možné že opravdu ten člověk dům koupil a teď čelí výmyslům paní dcery , soud jen tak nedá někomu za pravdu .

lotrando ( 6. června 2009 09:04 )

Na každé prase, se vaří voda!!!

gogo ( 6. června 2009 08:02 )

a predátoři se s ovečkami nemazlí .....

vandula ( 6. června 2009 07:56 )

Toho Smolaře proklínám. Vymstí se mu to. Další věc je ta, že náš stát dopustí takové podvody. To je teda vizitka.Zase jeden příklad, že zloději, podvodníci a jiný odpad, mají v našem státě ,,zelenou,, a ty, poctivý občane, se po...

Zobrazit celou diskusi