Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na možnost exekuce při výplatě dávek si lidé zvykají

Na strašák exekuce při výpatě dávek si lidé zvykají
Na strašák exekuce při výpatě dávek si lidé zvykají  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: lac - 
25. března 2009
16:48

Fronta na sociální dávky byla ve středu v Chomutově stejná jako obvykle. Lidé přišli se smíšenými pocity. Je tam exekutor nebo není, ptali se venku. Chomutovský strašák nakonec nedorazil.

Mnozí mezi sebou i vtipkovali, že bude dobrá alespoň ta tisícikoruna, kterou musí dostat. Celkově panovalo jakoby smíření se stavem. Platit se musí. "To mělo přijít už dávno a dluhy nemuseli mít lidi tak vysoké," míní Jan Cirok (58), správce nejhorší chomutovské lokality v Dukelské ulici.

"Já si udělala splátkový kalendář. Devět tisíc splacím po třech stovkách. Minule mi sebrali. To bylo zlý," pokyvovala hlavou Valerie (50) na konci řady. Primatorka Ivana Řápková potvrdila, že od minulého týdne opět stoupl počet lidí, kteří si přišli na magistrát dohodnout splatkový kalendář. "Zvláště před výplatou dávek chodí," potvrdila.

Ze čtyř tisíc dlužníků města už chce splácet desítky lidí. Exekuci peněz hned za přepážkou výplatního místa sociálních dávek město provedlo poprvé v únoru v rámci akce Záchránný kruh. Ten má chránit slušné občany před nepřizpůsobivými a dlužníky. Další radnice naplánovala na březen. To hodlá splnit, i když ani tentokrát strašák exekutor nedorazil.

Po Chomutovu chce dlužníky stejným způsobem exekuovat v květnu Litvínov a Třebíč.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi