Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Tamara Archlebová (55): V posteli měla desítky mladých mužů!

Autor: František Prachař - 
1. března 2009
05:00

Tamara Archlebová (55) musela z Bratislavy utéct do Prahy. Důvod? Film Babička, ve kterém se nechala natočit při těch nejchoulostivějších sexuálních scénách s mladými muži.

Inzerát, kterým si je na internetu obstarávala, zná a s úžasem opakuje takřka celé Slovensko: »Mírně zvrhlá zralá žena se chce seznámit s mladými muži ve věku 17–30 let. K mužům svého věku cítím odpor. Zn. Nemusíš mít svaly.«

Je to možná k nevíře, ale paní Tamara dostala 650 odpovědí. Psali jí nejen Slováci, nechyběli Češi, Maďaři, Romové... A tak si zavedla zvláštní sešit, něco jako pořadník, a začala se seznamovat.

Pěkně po pořádku
Tamara Archlebová má za sebou pěkně bouřlivý život. Dvakrát vdaná, dvakrát rozvedená, dvě děti, dvě vnoučata. Vystudovala maďarské gymnázium v Bratislavě a pak dějiny umění na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Pracovala jako redaktorka v kulturních časopisech, překládala z maďarštiny, a dokonce vydala i dvě sbírky básní.

Než se odhodlala ke svéráznému seznamovacímu manévru, byla několik let sama. První manžel emigroval do USA, druhý po rozvodu pozvolna umíral na rakovinu. Paní Tamaře fakticky zbylo jen pár kamarádek, byt v Bratislavě a kocour Twiggy. Život jí utíkal mezi prsty a pocit osamělosti pozvolna přerůstal v bezvýchodnost.

„Nikomu nepřijde zvláštní, když starší muž má za přítelkyni podstatně mladší ženu. Tak proč by to nemohlo být taky naopak?“ popisuje vznik myšlenky, která z ní pro hodně lidí nejen na Slovensku udělala svérázný druh poživačné poloprostitutky.

„Chlapci se mi svěřovali a zpovídali už v těch internetových nabídkách, hodně z nich dokonce v centimetrech udávalo, jak jsou mužsky velicí tam dole,“ popisuje paní Tamara korespondenci se zájemci o seznámení a o sex.

„Bylo mi jich líto, viditelně se nedokázali spřátelit, neuměli navázat kontakt se ženou. Internet, pro svoji neosobnost, jim vyhovoval.“

Herecká hvězda
Víc než rok se paní Tamara takhle bavila. Své přátele si pečlivě vybírala. Dávala přednost útlým chlapcům s dětským výrazem ve tváři, ale pevnou a vypracovanou postavou. Jedné ze svých kamarádek vysvětlila proč. „Mně se zdá, že starší chlapi prostě smrdí. Ale mladí, ti na sebe dbají, starají se o sebe. Jsou příjemní na pohled i na dotek.“

O pohledy ani »dotyky« paní Tamara nouzi neměla. Čas od času nechala internet internetem a vypravila se na lov do bratislavských kaváren a podniků. Na jedné takové výpravě došlo k zlomovému setkání. Potkala známou slovenskou režisérku dokumentárních filmů Zuzanu Piussiovou. Slovo dalo slovo a režisérka pochopila, že narazila na téma, které nelze nenatočit.

„V tom dobrém slova smyslu mne šokovala Tamařina otevřenost, hlad po životě, ale taky soucit s těmi mladíky. Byla pro ně nejen milenkou, ale mámou i zpovědnicí,“ řekla Nedělnímu Blesku Zuzana Piussiová.
Společný scénář vznikl za dva roky, natočily přes padesát hodin záběrů, mimořádně otevřených a šokujících. Šokuje i film nazvaný Babička.

Slimáci a pardálové
Proslýchá se, že bytem paní Tamary – přesněji její postelí – prošlo kolem šesti desítek mladých mužů. Téměř deset z nich souhlasilo, že se nechají při »kontaktech všeho druhu« s ní nafilmovat. Hráli sami sebe, stejně jako ona.

„Poznala jsem, jak zoufale těm chlapcům chybí ženská a něha. A já zase postrádala společnost. Někteří z nich mě milovali a já některé z nich také. A hlavně – už jsem nebyla sama,“ popisuje paní Tamara důvod, proč »to« udělala, a ještě k tomu před filmovou kamerou.

Se »slimáky«, jak říká věčně nespokojeným mužům svého věku, nechce mít už nikdy nic společného. Poznala, že »pardálci« s pružným tělem, mnohdy panicové, společnost starší ženy vítají a jsou za ni vděčni.

Tak jako Lukáš (18), který Tamaře na dotaz, proč s ní je, odpověděl: „Můj táta o tom ví a souhlasí. Řekl, že nejlíp se naučím jezdit na starém kole.“

Rodina a ostatní
Gabriel L., první exmanžel paní Tamary, který emigroval do USA, její jednání neodsuzuje. „Chápu, že potřebuje doplout do nějakého přístavu, jen mi není jasné, proč to bere přes tolik lodí,“ svěřil se.

Syn Daniel (28), moderátor slovenské TV stanice Joj, se na matku dívá spíše s pochopením, stejně jako její dcera Ruth (24) studující v Praze. Právě k ní se její matka uchýlila, když film Babička začali na Slovensku promítat. Nevydržela reakce lidí, na jedné tiskové konferenci dokonce prohlásila, že ve filmu se nesnímala ona, ale jistá herečka.

„Tamara dost těžce rozlišuje mezi hrou a realitou,“ říká režisérka Piussiová. A sama hlavní hrdinka? „Já jsem chtěla vždycky žít svůj vlastní život, kašlala jsem na to, co lidi říkají,“ popisuje své krédo. „Vím, že mi spousta žen rozumí a chápou mě.“

Opravdu, na film o ní chodí převážně ženy pokročilého středního věku. Tamara si ale sama sebou jistá není. Večery teď tráví v kině Evald, kde Babičku promítají, a prý úzkostlivě sleduje reakce lidí. Možná v nich hledá ospravedlnění toho, proč se svojí touhou po naplněném životě vyrukovala tak neobvykle, pro hodně lidí i nestravitelně.

11111111111 ( 29. března 2009 09:29 )

Mám 50, bez TV se obejdu, bez křesla taky, ale kdybych měl být bez mladé holky, tak zdechnu.....jo, jo, každý jsme jiní....

riderr ( 23. března 2009 10:01 )

Ked som videl pani Tamaru v relacii Jana Krausa, v ktorej toho vela nepovedala ale napriek tomu vyslala pre vnimavejsich velmi vela, tak som bol nou okuzleny. Viackrat som si ju este pozrel z archivu CT1. Vzdy som sa presvedcil, ze je to jedna velmi inteligentna, citliva, vnimava zena, hladajuca v zivote tie najkrajsie okamziky. To, ze to hladala u mladych muzov, ktori su v urcitom zmysle este cisti, bez nanosov zivota, hovori len o tom, ze hladala pramen cistej vody, ze sa z nej chcela napit...hlavne, ked to uz skusila, ...ako sama hovori, ze bola tri roky zamilovana do mladeho muza. Myslim, ze je to vzacna zena. Chapem ju...

majdalenka50 ( 3. března 2009 18:21 )

Vobec sa jej nedivim,precitajte si zoznamovacie inzeraty.Vsetci 60-tnici hladaju zeny okolo 40-tky.Ani im sa necudujem.Prirodzene nas lakaju mladsi partneri na sex.Ma absolutnu pravdu v tom,ze mlady muz krasne vonia.Starsi Vam nesmrdi,len ked s nim zostarnete a ste zvyknuti na jeho vonu a chut.Preco ju niekto odsudzuje,ved sa nechce vydat za 20-rocneho mladika.Jeho nieco nauci a sebe urobi dobre.Je vela mladych,krasnych muzov,ktori su hamblivi a je to pre nich dobry zaciatok,urcite lepsi ako v nejakom "masaznom salone"

paila ( 1. března 2009 15:02 )

Paní Tamara je stejně nechutná jako muži v jejím věku, kteří touží po mladých dívkách. Není normální, aby mezi partnery byl 20 a více letý rozdíl. Jen je nechutné, že např. Gotta, Svobodu,Kaplického ještě lidi za jejich úchylku na mladé obdivují Jinými slovy, pokud mají sex s mladými holkama dědci na hrobem, proč by ho nemohla mít i tahle paní se "zajíčkama" vyzní to nechutně na stejně tedy 50:50

anka ( 1. března 2009 14:50 )

souhlas s predchozim prispevek....At si pani uzije.....zivot je kratky a milovani sladke....

Zobrazit celou diskusi