Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka, která opustila syna: Půjde sedět?

Po Ondrově matce policisté stále pátrají
Po Ondrově matce policisté stále pátrají  (Autor: Policie Ústí nad Labem)
Autor: oce - 
6. února 2009
15:53

Případ opuštěného Ondry má pokračování. Před měsícem ho jeho matka nechala neznámé ženě v Ústí nad Labem. Chlapec skončil v diagnostickém ústavu, matce hrozí vězení.

Problémy kolem dačické nemocnice trvají. Místní zastupitelé totiž odmítají zaplatit 13 a půl milionu korun, které poPolicie po matce marně pátrala, teď se ale ukázalo, že odjela do Anglie. O svého syna nejspíš nemá zájem. Ženě za opuštění dítěte hrozí vězení.

Vše začalo 11. ledna v noci, kdy matka na autobusové zastávce v Ústí nad Labem oslovila ženu (45). Té se jí zželelo a nechala je oba u sebe doma přespat. Ráno ale našla v bytě jen malého Ondru, matka zmizela. Chlapce proto ráno odvedla sociálním pracovnicím, odkud ihned putoval na ošetření do nemocnice. Byl totiž značně zanedbaný a na koleni měl těžkou popáleninu. Později se ukázalo, že se spálil, když sám rozdělával oheň. Policie po matce ihned vyhlásila pátrání, po té se ale slehla zem. Až teď vyšlo najevo, že odjela do Anglie.

"Budeme šetřit, zda se dopustila trestného činu opuštění dítěte. Pokud ano, požádáme o pomoc Interpol," řekla Blesku tisková mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová. Matce hrozí až tři roky za mřížemi.
žaduje firma PP Hospitals jako náhradu investic. Konfliktem trpí hlavně pacienti.

saxana ( 7. února 2009 22:32 )

Snad se nechystají to dítě matce vrátit?Pokavad jej opustila a vycestovala,tak jen dobře.Dítěti bude rozhodně lépe všude jinde než u ní a stát ušetří peníze daňových poplatníků,na soudních výdajích,když jí nechají tam kde je.Stejně tam určitě šlape chodník...

Zobrazit celou diskusi