Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Delegátku na Kanárských ostrovech našli mrtvou!

Autor: Helena Lacinová, Jitka Žigová - 
24. ledna 2009
05:00

Nádherné tři roky na sluncem zalitých Kanárských ostrovech uťala smrt! Českou delegátku cestovní kanceláře Tomi Tour Adélu M. (†29) zavraždil její španělský přítel na Štědrý den!

Místní policie stále ještě okolnosti tragédie vyšetřuje. Český konzul potvrdil úmrtí ženy bez dalších podrobností. Ty zatím nezná ani Adélina rodina.

Adéla žila na Kanárských ostrovech tři roky. Našla si tu lásku. Mezi turisty cestovky Tomi Tour, o něž se pravidelně starala, byla prý velmi oblíbená. „Už jsme tu byli několikrát, takže Adélku jsme znali víc. Mluvily jsme spolu ještě krátce předtím, než jsme se dozvěděli tu strašnou věc,“ vzpomíná na kritický den turistka Alice (41) z Chomutova. Událost obeznámenými Čechy otřásla, i když cestovka ihned »zmizelou« delegátku nahradila bez vysvětlení jinou osobou.

Podle informací Blesku dívku zavraždil na Štědrý den ve vaně její španělský přítel. Sám se pak oběsil. "Bavily jsme se o Vánocích. Že už je třetí rok neslavila a ráda by je příští rok, vlastně letos, oslavila doma v Čechách," dodala žena.

Adéla do Česka jezdila minimálně. Ale teď plánovala poslední Vánoce na Kanárech a pak se chystala domů do Turnova. Tady se na ni jako vždy těšila celá rodina.

"Je to pro mě hrozná rána. Na konci ledna by jí bylo 30 let. Byla strašně hodná, milá, ochotná. Vždycky z Kanár všem něco přivezla," řekla s pláčem její maminka Jaroslava Malichová. "Ještě jsou tam nějaké nejasnosti, takže se to dál vyšetřuje. Nikdo nám o tom oficiálně neřekl," dodala.

Teď se navíc bojí o život Adélčiny babičky, která je vážně nemocná, a o smrti vnučky jí proto raději nikdo z rodinného kruhu nic neřekl.

Zástupci cestovní kanceláře Tomi Tour se v pátek k tragické události nevyjádřili. K smrti delegátky cestovky se nechtěl vyjádřit ani český konzulát ve Španělsku. "Mohu jen potvrdit, že jsme na konci roku měli na ostrově Gran Canaria případ úmrtí ženy. Je to citlivá a osobní věc, a proto k ní nebudeme více sdělovat," potvrdil konzul Tomáš Lomníček.

mosquito ( 25. ledna 2009 14:08 )

Adel byla super holka. Vsichni, kdo jsme ji poznali tady na Kanarech, jsme ji meli moc radi. Vztah s jejim pritelem nebyl zrovna idealni, ale nikdo necekal, ze by se tohle mohlo stat...

matinnn ( 24. ledna 2009 11:19 )

Ty jo a to tam nasi zrovna byli A v ten den sni dokonce i mluvili prej rikali hmmm zajimavy...

Zobrazit celou diskusi