Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dvě matky zemřely kvůli omylu lékařů

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, hlo - 
9. ledna 2009
15:50

Na omyl lékařů osudně doplatily dvě mladé Britky. Zemřely po tom, co jim doktoři řekli, že mají pouze chřipku a mají ji léčit obvyklým způsobem. Byl to však zápal plic!

Oba případy se nezávisle na sobě odehrály v době, kdy nemocnice bojovaly s přívalem pacientů, kteří měli chřipku. Matka malého chlapce Lisa Knox (30) zemřela na zápal plic po tom, co ji z nemocnice poslali domů s balením léků proti horečce a bolestem hlavy. Clare Secker (19) se stal osudným zánět průdušek o 3 dny později.

Lisa byla zasnoubená a šetřila už pouze na to, aby si svého Robbieho mohla vzít. To se však již nestane. Zemřela poté, co jí lékaři chybně diagnostikovali chřipku místo zápalu plic.

Se svým snoubencem strávila Lisa krásné Vánoce. Protože jí pak po svátcích začalo být mizerně, vydala se do nemocnice. Doktoři ji však poslali domů s tím, že se zřejmě jedná pouze o virovou infekci. Druhý den ráno žena nemohla dýchat, snoubenec jí proto zavolal ambulanci. Přivolaní zdravotníci však konstatovali, že není nutné, aby s nimi odjela. Měla zůstat doma, dát si horkou sprchu a jít do postele.

Druhý den se její stav zhoršil, opět tedy zavolali sanitku. Když ji záchranář spatřil, podivil se: "Jak dlouho je ta dívka v tomhle stavu?" Teď však již bylo pozdě. Infekce se Lise dostala do krve a pár hodin poté v nemocnici zemřela. "Kdyby jí udělali rentgen plic, nemuselo se to stát," tvrdí její snoubenec.

Příběh Clare Secker je podobný. Byla zesláblá, měla vysoké teploty, nemohla nic jíst, proto zavolala na záchrannou linku. Lékaři jí také sdělili, že má chřipku, ať tedy zůstane doma. Dívka zemřela o 3 dny později. Její zničená rodina věří, že pokud by lékaři její nemoc rozpoznali dříve, mohla stále žít.

 

 

paila ( 10. ledna 2009 14:55 )

to je v UK bohužel běžné, že vás zdravotníci pošlou domů, tedy v případě, že využijete veřejné zdravotnictví u soukromého vás pro změnu opečovávají až moc. Moje osobní zkušenost je, že než jsem se dostala k lékaří, už jsem se uzdravila sama. U vys. horeček, bolesti hlavy a tězkému kašli mi řekli, ať přijdu za 3 týdny, kdybych se spolehla na jejich pomoc tak jsem dnes už taky pod drnem.

hani ( 9. ledna 2009 19:58 )

Ошибка врачей вызвана тем, что столкнулись с двумя болезнями в одном лице. Этакий трансген-мутант, как скрестить две породы собачек - есть и то и другое. Только разберись в инфекциях какой больше, какая опаснее. Вот и ошибка врачей. Давно пора изучать мутантов-бацилл. И таких случаев будет только больше.

Zobrazit celou diskusi