Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Příběhy šikany na vojně: V ešusech jsme nosili čerstvý vzduch a košťaty rozháněli mraky!

Ešusy se na vojně používali nejen k jídlu, ale také na nošení čertstvého vzduchu a chytání krve z rozbitého obličeje
Ešusy se na vojně používali nejen k jídlu, ale také na nošení čertstvého vzduchu a chytání krve z rozbitého obličeje  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
22. června 2014
19:43

Čím absurdnější úkol, tím lepší! Klasické drhnutí podlahy zubním kartáčkem, bylo pro žabaře. Příběhy našich čtenářů z vojny, jsou plné daleko šílenějších způsobů šikany. Patřila k nim třeba soutěž o nejlepšího dárce krve, rozhánění mraků nebo běhání pro čerstvý vzduch.

Podle čtenáře Jardy, který se Blesku ozval, slavili mazáci sváteční neděli v jeho kasárnách v Kaplici skutečně zvláštním způsobem. "V ešusech jsme museli nosit mazákům z venku čerstvý vzduch. Každý měsíc se taky bažantům trhala brka, a to tím způsobem, že vás drželi na břiše a kombinačkami vám ze zadnice trhali imaginární brka," popsal.

Další čtenář zase vzpomíná na časté zajišťování dobré předpovědi počasí. "Aby druhý den nepršelo, tak se venku běhalo s košťaty, mávalo se s nimi nad hlavou a rozháněly se tak mraky," vysvětlil Blesku.

Při plnění tohoto absurdního úkolu se bažanti sice pořádně naběhali, žádná újma na zdraví jim ale nehrozila. Jenže další dílek z mozaiky vojenské šikany 80. letech je o poznání horší. "Vzpomněl jsem si na jeden případ, tzv. "vzorný dárce krve". Celá věc spočívala v tom, že si mladí vojáci stoupli v umývárně do řady s jídelním nádobím (tzv. ešusem). Tento ešus si každý držel pod bradou. Od jednoho mazáka dostal každý z mladých pěstí do nosu. No a kdo nachytal do nastaveného nádobí nejvíce krve prýštící z nosu, ten byl vyhlášen vzorným dárcem krve," vzpomíná čtenář.

Zažili jste na vojně šikanu? Posílejte nám své příběhy na tip@blesk.cz!

foxhound_blue ( 30. června 2014 08:43 )

Přesně tak.. Nebo kamarád policista při dopravní hlídce zastavil mazáka...

foxhound_blue ( 30. června 2014 08:39 )

pravda 100% souhlas

czrus ( 23. června 2014 21:11 )

Jižní proud zahřeje Evropu http://czech.ruvr.ru/2014_06_23/Jizni-proud-zahreje-Evropu-4146/

martind ( 23. června 2014 17:39 )

Mohl jsi mít štěstí že jsi patřil mezi tu jednu čtvrtinu, mohli ho mít i tvoji známí pokud se jedná o dva, tři. Pokud ale ty známé počítáš na desítky, tak věř že zhruba 3/4 z nich lžou. Lžou protože nechtějí na skutečnost vzpomínat, lžou protože vzpomínky na to hodně zlé se snaží pohřbít nebo už pohřbili. Jenže takové pohřbené vzpomínky jsou jako časovaná bomba.......

vlasta1 ( 23. června 2014 15:10 )

Nevím ale kde těch pár jedinců takové příběhy bere ale já jsem se s něčím takovým nikdy nesetkal a nikdo z mých známých taky né.

Zobrazit celou diskusi