Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Už zítra přijdou silné bouřky: Znovu zvednou hladiny řek!

Povodně 2013: Zatopené Miřejovice u Kralup
Povodně 2013: Zatopené Miřejovice u Kralup  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
8. června 2013
14:29

Jen co začaly klesat hladiny rozvodněných řek, přijdou další lijáky. Bouřky zasáhnout celé území. Ve velké části Čech a na severu Moravy hrozí znovu povodně!

Rozsáhlé plošné zvýšení hladin řek jako při povodních v minulých dnech je však podle Českého hydrometeorologického ústavu málo pravděpodobné.

"Dnes odpoledne a večer očekáváme zejména v Čechách, především na severu, místy přeháňky a bouřky. Intenzivnější bouřky v celé ČR očekáváme v neděli odpoledne, večer a v noci na pondělí," sdělili pracovníci ústavu. Srážkové úhrny mohou dosáhnout až 40 milimetrů a přidají se silné nárazy větru, hlavně v neděli, a následné pády stromů.

Výstraha ČHMÚ před bouřkami platí ode dneška až do pondělní 01:00 ve všech krajích Čech kromě Pardubického, Jihočeského a Vysočiny. Pro zbylé kraje ČR byla vyhlášena výstraha před bouřkami od nedělních 12:00 do pondělních 12:00. "V neděli odpoledne a večer, v noci na pondělí a v pondělí přes den očekáváme zejména v Čechách déšť, místy i trvalý," doplnili meteorologové.

Výstraha před vydatným deštěm platí pro Plzeňský a Jihočeský kraj od nedělních 12:00 do pondělního poledne.

>>Aktuální počasí sledujte ZDE<<

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

thomas777 ( 9. června 2013 12:13 )

Jinak jste zcela zdráv??? Globální oteplování neexistuje.

cinderella1 ( 9. června 2013 01:25 )

Prsi i na Floride a to uz od ctvrtka. Ale tady to byva touto dobou kazdy rok.

miloslav7 ( 8. června 2013 18:30 )

To hrozné počasí pravděpodobně souvisí s globálním oteplováním, a to není to nejhorší, čímž lidé ohrožují vše živé na planetě. Hrozné je také znečišťování vody v řekách a oceánech, kácení deštných pralesů atd. Je nejvyšší čas s tím něco udělat. Jedna z možných alternativ řešení tohoto globálního problému je uvedena na: http://miloslav7.blogspot.cz/2013/06/aktualizace-cislo-2-aktualizovany-navod.html

Zobrazit celou diskusi