Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Marek (37) z ohroženého Mělníka: Doufám, že nepřeteče hráz!

Autor: Etienne Bláha - 
4. června 2013
19:26

Svůj domov v Mělníce musel opustit Marek Svojš (37). Stejně jako jeho evakuovali hasiči a policie okolo 1500 lidí z okolí Pšovky. Ničivý živel má jen kousek do překonání hráze! Potom už hrozí zaplavení mělnických čtvrtí při řece!

„Celou čtvrť tu evakuovali. Manželka a děti už jsou pryč, já tu ještě zůstal,“ rozpovídal se těžce Marek. Oblast ještě není zatopená, to ale hrozí každou chvílí! „Nevíme, co bude, zasedají teď na úřadě, pak nám někdo něco řekne,“ popisuje evakuaci. Má naději najít svůj dům v pořádku?

V roce 2002 sahala voda k silnici

„Co bude s barákem to nevím, posledně to sahalo až k hlavní silnici, a my jsme pod ní,“ vzpomíná na poslední ničivé záplavy z roku 2002 Marek. „Nějak to dáme dohromady,“ snaží se najít i v této hrozné životní situaci trochu optimismu. „Zatím ani nevíme, kdy se vrátíme. Pokud hráz přeteče, tak je to špatný,“ dodává.

Pořád hledí na hráz

Ta byla postavena poměrně nedávno a dle slov místních není ani zkolaudovaná. „Ale nebýt tu, tak už jsme zatopený dávno,“ upíná Marek zrak směrem k hrázi.

Shelby16 ( 5. června 2013 00:16 )

Nějak mi tu chybí fotka té hráze, o které je článek

vary ( 4. června 2013 21:45 )

Chudáci lidi. Neví kam skočit a jen opustí domovy, tak jim tam vlezou dobytci zlodějský. Okamžitě odstřelit. Nedal bych nic za to, že se jednalo zase o naše hnědočechy.

Zobrazit celou diskusi