Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ostrava: Lidé mají strach opustit domy kvůli rabování!

Hlavní tah na Ostravu musel být uzavřen kvůli ohrožení statiky mostu přes řeku Olši.
Hlavní tah na Ostravu musel být uzavřen kvůli ohrožení statiky mostu přes řeku Olši.  (Autor: ČTK)
Autor: Ivana Žáková - 
17. května 2010
18:54

V Ostravě kvůli přívalům vody zkolabovala doprava. Několik čtvrtí je odříznuto od města a pod vodou. V centru severomoravské metropole hrozí, že se vylije Ostravice.

Kvůli velké vodě jsou v Ostravě uzavřeny desítky silnic. Mnohé z nich jsou v samotném centru města v okolí Komenského sadů, kde divoce protéká Ostravice. Řeka je už těsně pod hranicí, kde voda sahala v roce 1997.

Pokud hladina nekulminuje a voda bude dále stoupat, hrozí, že bude zaplavena i frekventovaná městská tepna Bohumínská ulice. Jeden z hlavních tahů do centra z okrajových čtvrtí města zůstal neprůjezdný. Hasiči uzavřeli Rudnou ulici v Šenově ve směru z centra na Havířov a neprůjezdná je i čtyřproudová Mariánskohorská ulice.

Vůbec nejhorší situace je v městské části Koblov a také v Antošovicích. Hasiči už tam evakuovali desítky lidí. V místě je zhruba desítka rodinných domků, které však většina lidí nechce opustit, protože se bojí o svůj majetek.

Hasiči jezdí mezi nimi na loďkách a přemlouvají je, aby neriskovali své životy. Mnozí evakuovaní se dokonce do svých domovů vracejí jen proto, aby se postarali o zvířata.

Povodňová informační linka pro obyvatele Ostravy je 974 723 280.

bosomfriend ( 17. května 2010 21:23 )

Česko je plné zlodějů a kriminálníků.

Zobrazit celou diskusi