Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Na místě nehody se válí kusy těl

Z místa katastrofy u Smolenska byly už odvezeny trosky letounu. Bahno však dosud skrývá ostatky obětí.
Z místa katastrofy u Smolenska byly už odvezeny trosky letounu. Bahno však dosud skrývá ostatky obětí.  (Autor: Fakt.pl)
Autor: INT, so, jos - 
20. května 2010
10:38

Na místě katastrofy polského prezidentského letadla u ruského Smolenska se stále nacházejí v blátě části lidských těl.

Nikdo prý už nemá zájem je sesbírat. Včera to uvedla polská ministryně zdravotnictví Ewa Kopacz. Předběžné závěry vyšetřování nehody z 10. dubna už vyloučily útok teroristů, požár nebo technické selhání. Potvrdily však dřívější spekulace, že v pilotní kabině letadla byli těsně před zřícením kromě posádky další dva lidé. Jedním byl velitel polského letectva Andrzej Blasik. Druhý hlas na záznamu z černých skříněk patřil řediteli diplomatického protokolu Mariuszi Kazanovi.

Všechno bylo ale v pořádku až do posledního strašlivého okamžiku, kdy piloti zjistili, že letadlo letí jinam, než by mělo. Jak se něco takového mohlo stát, snad již brzy zjistí vyšetřovatelé.

Při nehodě zemřelo 96 lidí

V polském vládním letadle, které se 10. dubna zřítilo u Smolenska, zahynul polský prezident Lech Kaczyński s manželkou a dalších 94 lidí na palubě, včetně mnoha členů vedení polského státu a armády.

(Zdroj: Fakt.pl)

Shelby16 ( 22. května 2010 23:16 )

pochované mrtvoly nejsou kompletní - takový šlendrián !

Shelby16 ( 22. května 2010 23:12 )

takhle špatně uklidit ! Tlející tkáně a části těl musí pěkně zapáchat a rušit "polskou pietu" přicházejících turistů. Tu zeminu měli aspoň do 50 cm vybagrovat a ještě prosít přes nějaké síto - to by našli ještě chybějících končetin a dalšího "humusu"

Zobrazit celou diskusi