Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Paroubek: Langer ven, stýkal se s mafiány!

Autor: ČTK - 
23. září 2008
16:46

Šéf ČSSD Jiří Paroubek vyzval ministra vnitra Ivana Langra (ODS), aby odstoupil kvůli informacím, že měl styky s kamarády mafiána Františka Mrázka!

Šéf ČSSD rozjel hon na špičky ODS ve velkém stylu. Kromě výzvy k odstoupení Langra se Paroubkovi také podařilo ve sněmovně založit komisi, která by měla vyšetřit ovlivňování poslanců diskreditačními materiály.

Langer je podle Paroubka jediný z vládních činitelů, kdo má skutečné kontakty na organizovaný zločin. Měl by z toho vyvodit důsledky a odstoupit, hřímá Paroubek.

228058:gallery:true:true

Z policejních odposlechů, které otiskla Mladá fronta Dnes, vyplývá, že o Langrovi a jeho využití hovořili Mrázek, jeho spolupracovník Igor Šafranko a realitní magnát Luděk Sekyra, za jehož zájmy podle listu Langer v roce 2000 lobboval - bylo to při snaze Sekyry koupit největší českou stavební firmu Inženýrské a průmyslové stavby. Sekyra Langra požádal o přímluvu při zajišťování financí na koupi akcií. Langer listu řekl, že Sekyrovi pomáhal z českého patriotismu.

Z policejních odposlechů z roku 2000 podle Mladé fronty také vyplývá, že Langer byl politikem, o jehož podpoře se Mrázek a Sekyra bavili nejčastěji - do detailů probírali, co všechno pro jejich věc údajně udělá, a jeho jménem se často zaštiťovali.

Naše fotogaleria ale ukazuje, že okruh lidí, se kterými se Mrázek znal, je mnohem větší:


(Zajímá vás, co tvrdil Vlastimil Tlustý čtenářům Blesku? Čtěte zde!)

 

Video se připravuje ...
Další videa