Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlastimil Tlustý: Přestup do ČSSD? Vyloučeno!

Poslanec Tlustý odpovídal na dotazy v Poslanecké sněmovně
Poslanec Tlustý odpovídal na dotazy v Poslanecké sněmovně  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: red - 
12. června 2008
15:35

Poslanec ODS Vlastimil Tlustý odpovídal na vaše dotazy na chatu Blesk.cz. A to přímo v budově Poslanecké sněmovny Parlamentu.

Vlivný poslanec ODS a exministr financí poslední dobou hodně vystupuje coby velký kritik premiéra Topolánka. Tlustý Topolánka obvinil, že se odklonil od původního programu ODS a ztrácí tak voliče. Premiér na to reagoval tak, že oznámil, že nepovažuje Tlustého za poslance ODS.

Pane Tlusty-jsem rozvedena a byvaly manzel neplati alimenty vymerene soudem na dceru jiz 4,5 roku a advokat/Jiz druhy!/ s tim nemuze hnout!Pry se to neda nijak zvladnout. Otazka zni:jsou-li deti zakladem budouci spolecnosti,bude toto stat nejak resit?? (Ladislava Paulenova) 
Děti základem společnosti samozřejmě jsou a pokud vím, kolega Nečas se v roli ministra práce a soc. věcí snaží situaci rodin s dětmi zlepšit. Děkuji vám všem za otázky.
Dobrý den. Chci se zeptat, jak je mozne, ze clovek jako vy, ktery se schazel s Františkem Mrázkem, což je nezpochybnitelné díky policejnim odposlechům, delal s ním na politice atd. a asi ne zadarmo, je porad jeste ve vlade, jako by nic? Diky (Marek) 
Nikdy v životě jsem se nesetkal s Františkem Mrázkem. Uvádím to již po několikáté a stále marně. Odposloucháván jsem byl již mnohokrát a za svůj handicap to nepovažuji. Podstatné totiž je, že jsem nikdy z ničeho odůvodněně obviněn nebyl.
Hezký dobrý den, proč již dávno nedošlo k vyrovnání církevního majetku?Církve jsou nuceny čekat na dotace, což působí v zahraničí negativní dopady na naši politiku. J.H. (Vaše jméno) 
Tzv. blokační paragraf zákona o půdě týkající se církevního majetku byl přijat v roce 1991. Co všechno a kdo bránil vyřešení této otázky se neodvažuji pokoušet zpětně vyjmenovat.
Dobrý den, přečetl jsem si odpovědi Vašich dvou soukmenovců a jsou to pouhé fráze. Ani Vy, ani já nejsme natolik hloupí, abychom nepojmenovali Vaše počínání jako pokus o rozbití vlády a sestavení velké koalice. Je to tak? A prosím, nestojíme o omletá klišé typu Raninec Schwippel. (dudík) 
Kdybychom chtěli rozbít vládu, již několikrát jsme měli příležitost ji vyslovit nedůvěru. A to jsme neudělali.
Dobrý den.Co si myslíte o chování pana premiéra Topolánka na veřejnosti.To je do nebe volající to co si on může dovolit a normální člověk ne.Proč používá státní peníze pro svoje účely? Myslím např.ochranku když je na dovolené, to by si měl uhradit ze svého a ne za státní peníze.Příští volby jako volič ODS odhaduji že prohrajete pokud bude předseda Mirek Topolánek.Lidé nejsou hloupí a oni mu to spočítají.Nemůžete s jeho sprostým chováním něco udělat? To je šílené co předvádí. Přeji Vám pane Tlustý jako poslanci mnoho úspěchů a nebojte se říct svůj názor a podle toho hlasovat, to si přeje většina lidí tak je nezraďte aspoň Vy. (Vaše jméno) 
To že si premiér nemůže dovolit nevysvětlit zahraniční cestu, ve které je nejasně propojena soukromá dovolená, soukromá dovolená s rodinou, soukromý výlet s lobbisty, oficiální zahraniční cesta premiéra atd. si myslím rovněž, a proto stejně jako vy žádám (stejně jako vy marně) o vysvětlení.
..kdy bude zverejnen seznam dluzniku u Ceske konsolidacni agentury, a dle jakeho klice tam byly prewadeny dluhy, ktere byly rozepsany na 10 mil. obyvatel CZ? Ktery pseudopodnikatel mel nejvyssi sumu tam transferowanou,Pan Ch.? (BelarminiLtdAmbrosiana) 
ČKA svůj úkol již splnila a na tyto otázky vám dnes může odpovědět pouze MF
Dobrý den Pane Tlustý. Mám na Vás jeden dotaz.Jsem rád že se nebojíte říct svůj názor i přes nesouhlas premiéra Mirka Topolánka.Budete v tom pokračovat i nadále pokud budete mít důvod? Myslím jestli Vás může nějak umlčet? Musím se přiznat že mě vláda odrazuje od toho abych sledoval politické dění, především mě odradí vždy Váš ministerský předseda když vidím jak mu všechno projde a využívá pro své osobní účely ochranku.Doufám že mě nezklamete aspoň Vy a budete dělat to co uznáte za vhodné a nebudete se vším pokyvovat jak to dělají jiní.Nebojte se hlasovat proti nim, lidé budou rádi když jim řeknete svůj nesouhlas. Děkuji za odpověď Zdravím (Bronislav Nagy) 
Tak kdyby mě mohli umlčet, dávno by to udělali. Tak se zdá, že mohu pokračovat.
Souhlasím s vámi ohledně církevních restitucí. Sdělit číslo bez soupisu a tvrdit, že se jedná o soudržnodt vládní koalice může říkat pouze někdo méně chytrý (ministr PSVV) (Vratislav) 
Dnes již je vlastními dokumenty vlády jednoznačně prokázáno, že 83 miliard (270 miliard za 60 let) je hausnumero vycucané z prstu. Jen se zatím nepřihlásil majitel tohoto prstu.
Jak dlouho bude trvat dnešní agonie ODS a celé koalice . V otázce církevních restitucí máte 100% pravdu . Majetek se dá specifikovat a ocenit - žádná hausnumera lidovců. (Jan) 
Bez komentáře.
Z jakeho duvodu jsou odebrany přispevky na berle a zda budou vraceny (frida) 
Bohužel neumím odpovědět. Obraťte se na Ministerstvo práce a sociálních věcí.
Dobrý den, vážený pane Tlustý, kdy ODS začne plnit volební program, začináte ztrácet i sklaní voliče (někdy se mi chce zvracet)ale koho mám volit? (Ivo Wondra) 
Jak jsem již uvedl, snad brzy. Tak vydržte.
Připadá v úvahu,že by jste přestoupil k ČSSD,když s něma sdílíte i stejné názory(podotýkám nejsem přívrženec ODS)?Přeběhlíků přeci není nikdy dost! (Vency) 
Je to vyloučeno
Dobrý den pane Tlustý,ještě si Vás pamatuji jako pionýra s červeným šátkem a modrou košilkou,jak jste mával vesele s průkazem SSM a říkal,že jednou z Vás bude přinejmenším tak velký soudruh jako Gustav Husák,což se vám tak trošku i povedlo (Pujman) 
Tak to si pamatujete někoho jiného. Do SSM jsem vstoupil jako poslední žák Slánského gymnázia a to v situaci, kdy už mi nic jiného nezbývalo. Je na to naštěstí mnoho svědků.
Dobrý den. Už jsem Vám jednou poslal e-mail, ve kterém jsem Vám jako "přítel" poradil, ať založíte novou stranu. Už na tom pracujete, nebo čekáte na to, až to jako "rebel" za všechny pořádně odskáčete? Už teď je situace "zajímavá".. Když vidíte jaké má názory prezident, jak se chová premiér, jaké jméno si udělal Čunek a jaká je politická situace celkově, tak sám přece musíte logicky uznat, že nová politická strana ROZUMNÝCH a REPREZENTATIVNÍCH politiků je víc než jen zapotřebí! VČERA BYLO POZDĚ, PANE. Hezký den. (Tom_82) 
Stále věřím, že ODS se ke kořenům vrátí a to už brzy.
Jsem zvědává zda nepolevíte v postoji k církevním restitucím. Pan Topolánek by měl odejít ze svého postu aby ho nahradil někdo kvalitnější. Držím palce. (Jana) 
Již jsem odpověděl.
Myslím,že byl chybou odchod Váš i p.Němcové z vedení ODS.Mám Vás rád pro Vaši otevřenost.Přesto si myslím,že je nutné dělat vše pro úspěch ODS v krajských volbách.Jak chcete zkrotit Paroubkovce a Rathovce,kteří jsou skutečně největším zlem pro ČR a cestu k prosperitě.Srovnání se Sládkovci je dokonalé. (prokes) 
Považuji za nemožné trumfnout Ratha a spol. v neplnění slibů. Jedinou šancí ODS je jak jsem již uvedl návrat ODS "ke kořenům".
Pane poslanče. Vzpomínáte si na J. Luxe? Jak se vám s ním spolupracovalo na ministerstvu zemědělství? (Tomáš) 
Špatně. Byl na straně JZD a já na straně soukromých zemědělců. V roce 1992 to byly neslučitelné názory.
Vážený pane Tlustý, rád bych znal odpověď na otázku, zda rovná daň, skloňovaná v mnoha pádech nebyla jen zbytečnou komplikací pro reformu financí. Zde se vnucuje přísloví, že kdo chce moc, nemívá nic. Rád bych znal Váš názor na rovnou daň v souvislosti s Topolánkovými výstřelky (a zdaleka ne jen jeho). Proč v situaci, kdy někdo má slušný plat, ke společnosti se chová mírně řečeno neuctivě, nakonec řekne, že má na dovolenou právo na vládní letku a ještě na rovnou daň. Vnucuje se tak dojem, že reforma je opracdu pro několik tisíc lepších lidí, i když bych rád věřil tomu, že tomu tak není. Nevím, jestli Ti lepší lidé ostatní přehlasují. Děkuji za odpověď. (Josef Svoboda) 
Skutečná rovná daň v ČR zavedena nebyla a býti zavedena mohla stejně jako na Slovensku. Ponechám na čtenářích aby posoudili kdo chtěl "moc". To co zavedl Mirek Topolánek a Miroslav Kalousek není bohužel téměř pro nikoho.
Topolánkovi novináři připisují vítězství ve volbách, ale to bylo vítězství programu ODS - zvl. Vaše. A Topolánek - toho fakticky Paroubek převálcoval. Topolánek se spíše hoch co byl u toho. Proboha, pošlete to tam kam patří - k valachům (nezaměňovat s Valachy) (Brabec) 
Jsem stejně jako vy přesvědčen, že ekonomický program ODS, na kterém jsem dlouhodobě pracoval (jenom pro zajímavost představoval 250 stran seriozních ekonomických výpočtů a paragrafované znění příslušných zákonů) sehrál rozhodující roli ve volebním výsledku roku 2006. Žádná jiná část programu ODS nikdy neměla tak precizní podobu. Zásadně odmítám současný postoj předsedy vlády a ODS Mirka Topolánka, který se dnes od této části programu distancuje a dokonce říká, že mu nevěřil ani ve volební kampani.
Kolik je RPSN státního dluhu? Kdy bude státní dluh splacen? (František Pajer, Praha 6) 
Státní dluh zatím bohužel poměrně rychle roste a tak úvahy o zahájení splácení jsou bezpředmětné. Bez zásadních reforem nelze ani doufat v zásadní obrat v zadlužování.
Dobrý den, pane Tlustý, myslíte si, že občanům ještě dlouho vydrží trpělivost sledovat, jak jimi zvolení poslanci zneužívají důvěru, které se jim dostalo při volbách ??? Mám pocit, že nebude dlouho trvat a lidé si řeknou - DOST.Jakou dáváte šanci Jůlínkově reformě a Americkému radaru v ČECHÁCH??? Děkuji a vydržte, prosím...... (Blaženka) 
Vidím kolem sebe, že velké části voličů ODS už trpělivost dochází, bojím se, že se podle toho zachovají v blížících se volbách, a proto také dělám to co dělám.
Dobrý den pane Tlustý, chtěl bych Vám především poděkovat za všechny slušné občany této země, že nemáte strach nahlas říct co si myslíte a hlavně za to bojovat. Moje otázka je, zda nepřemýšlíte o založení vlastní strany, nebo aspoň o kandidatůře na předsedu strany ODS v příští volbě předsedy?? P.S. hlavně prosím vydrže ten tlak na Vás.  (Kritik) 
O založení vlastní strany nepřemýšlím, stále vidím kolem sebe v ODS většinu těch, co si myslí totéž co já, i když jsem zklamán z toho, kolik z nich se nechává zastrašit. Ve své současné situaci v ODS (absolutní nepochopení většiny současného vedení) nepřemýšlím ani o kandidatuře na předsedu ODS.
Jste pro odchod do penze v 65 letech - víte co to znamená pro spousty lidí? - smrt v pracovním procesu. Žiju na severu Moravy a parte s věkovou kategorií do 53 let jsou zde skoro na denním pořádku. (valentová) 
Jsem pro skutečnou důchodovou reformu a to co připravuje ministr Nečas za ni nepovažuji a nechci mu komplikovat situaci komentáři k parametrickým změnám současného systému, na kterých pracuje.
Vlasto drž se a bojuj,jsi dobrý a spývná chlap. Díky. (Josef) 
Dělám, co mohu
Uvědomujete si, že jste svým postojem jen další reformy poškodil.ODS v rámci svých možností program plní.Nebýt Vás mohlo i to málo pokračovat.Jen proto, že nejste ministr financí,vše kazíte. Chováte se jako zhrzená a odkopnutá milenka. Raději byste měl vysvětlit své miliony. Doposud jsme se nedozvěděli, za co jste postavil svoji vilu. (Cehovská) 
Tak se právě přihlásila jedna z těch, která nechce nebo nemůže pochopit, že takhle to dál opravdu nejde.
Pane Tlustý,co se dá dělat s poklesem preferencí ODS?Proč musí být v čele člověk s neuspořádaným rodinným zázemím,s poradci Dalíky,arogantní a zneužívající svého postavení,chová se jako vládní představitelé před sametovou revolucí.Začínám mít dojem,že jsme zvonili klíči naprosto zbytečně.Držím Vám palce a věřím,že se ODS ještě probere z agonie a bude plnit předvolební sliby.VYDRŽTE!!!!! (marie) 
ODS se musí vrátit k principům, na kterých vznikla. Musí se znovu stát důvěryhodnou stranou, která dělá, to co říká. A o to se ze všech sil snažím. Nebo si opravdu myslíte, že všechny útoky proti mé osobě podstupuji z ješitnosti, jak mě neustále někteří moji kolegové obviňují? Vše co dělám, dělám proto, aby se ODS vrátila na svou původní cestu.
chtel by jste zit s platem 10tis jako spoustu nasich spoluobcanu ma tento plat v ceske republice?dovedete si predstavit ze vas k tomu jeste exekutori uhaneji a nebo vam seberou vsechno pro 3000kc?taky me zajima jestli kontrolujete kuplire zda odvadeji dane z majetku ,kterym vydelavaji po odebrani dluznikovi a jsou to majetky v milionech?kupliri jsou podnikatele a myslim si ze je to jejich riziko podnikani,kdyz pujci a nekdo jim nevrati ,jakym pravem muzou vzit a nebo podvodem vzit lidem majetek?je nejaky zakon co to dovoluje?proc proti tomu stat nechrani sve obcany a neni zakon ze kuplir nesmi pouzit majetek obcana jako zastavu na pujcku? kdyz chce vydelat .musi si vydelavat na vlastnim riziku nemyslite? (jana) 
Problémů, které zmiňujete jsem si vědom a některé z nich se v mezích svých možností snažím odstranit, nebo alespoň zmírnit.
p.Tlusty,nezda se vam,ze uz to Topolonkovo vladnuti silne pripomina komun.tot.rezim..Mne ano-jemi 49.let a vim o cem pisi.Ty podvody viz.Vesecka kauza Cunek+vladni garnitura je v inteligentni demokracii na odstoupeni,jenze tady neni demokracie,ale Modry totalitni bordel.Veril jsem vam,ale tesim se az skoncite na smetisti polit.dejin.Tady nevyhrala volby ODS,ale,KDU-CSL+Zeleni ti vladnou-panove-Dekuji CHYTTE SE Z KOMOUSI ZA RUKU A TAHNETE. (Vaclav) 
Současný stav, ve kterém vládne Miroslav Kalousek a Martin Bursík a vše to jde na vrub ODS mne také neuspokojuje. Navíc to vypadá, že už se zase těší na vládnutí v koalici s Paroubkem. Je na čase vážně se zamyslet nad změnou volebního systému, která by umožnila, aby vládnul ten, kdo vyhrál volby.
Pane poslanče, četl jsem před pár dny Váš rozhovor v Právu. Mám z něho nepříjemný pocit. Jakoby Vám nešlo o stát a jeho prosperitu, občany, ale jen o to co prospívá jen ODS jako straně, což nemusí být vždy totožné. Připomínalo mě to postoje aparátčníků před 89 rokem. Mýlím se snad pane poslanče?  (Starý) 
Mýlíte
Pane tlustý, řekněte proč celá ODS nevysvětluje obyčejným lidem svoje kroky a proč si myslí že je jen stranou pro chytrý. chytrejm se neusí nic vysvětlovat ti vidí, že postoje Socanů jsou jen populistický a že nějaký kroky ke změnám se musí udělat, ale blbejm se to musí touct do hlavy po lopatě, ti slyší na tu hospodskou mluvu Paroubka a jeho přisluhovačů Ratha, Haška Zaorálka. Je třeba lidem říct nahla a otevřeně kdo zdražil energie přesunem DPH do vyšší sazby kdo zvedl spotřební daň, to lidi pálí ty tisíce nákladů navíc a ne jestli dám za rohlík o korunu víc.Lidi slyší na tu hospodskou řeč ane na intelektuální výklady, kterejm nerozumí. (jirka) 
Současná ODS zásadně podcenila komunikaci s veřejností, ale i komunikaci uvnitř sama sebe. Umíte si představit ideovou konferenci ODS, na které je z rozhodnutí vedení vypuštěna diskuze na plénu a takovou "konferenci" jsme bohužel před nedávnem museli absolvovat
Pane poslanče, proč ODS nestáhne z vlády neschopné lidi a nenahradí je schopnějšími (např. pány Sobotkou, Tošenovským a dalšími). Vždyť je již naprosto zřejmé, že ODS je ve vládě páté kolo u vozu, protože vše je určováno lidmi z KDU a SZ. Lidé se od ODS silně odklánějí, neboť skoro nic ze svých volebních slibů neplní a nikoho nezajímá, že jim to koaliční partneři neumožňují. Nebylo by lepší za tohoto stavu vládu opustit a začít budovat něco nového s věrohodnějšími lidmi?  (Radecký Karel) 
Také jsem přesvědčen, že by ODS svým aktivním postupem měla ukázat lepší tvář/tváře
Držím Vám palce,chce to už změnu,cítíte to také? (Fanda) 
Děkuji za podporu
Kdyby jste se stal ve vládě M.Topolánka ministrem financí, také byste takto vystupoval vůči němu a celé koaliční vládě? Nahráváte předčasným volbám a návratu Paroubka k moci, promiňte, ale vy jste se odklonil od pravice a obávám se, že pouze kvůli svému prospěchu a uražené ješitnosti.  (Iva) 
Pokud bych byl členem vlády Mirka Topolánka a tato vláda by prosazovala místo snižování daní jejich zvyšování a výplatu nedoložených 270 miliard komukoliv, dávno bych rezignoval na ministerský post. Je celkem snadné dokázat, že od pravice se odklonil Mirek Topolánek a že je to on a jeho problematické vládnutí, které nahrává levici a Paroubkovi zvlášť.
Chci Vas pochvalit. Kazdy poslanec by nemel slepe kyvat na vse, co si preje jeho stranicke vedeni. Kazdy my mel sam za sebe hlasovat pro to cemu veri a hlasovat proti vsemu o cem je presvedcen, ze neni spravne. Jsem ing. ekonom a s Vasimi nazory na reformu souhlasim do posledniho pismene. Je pravdou, ze stranicka disciplina v nekterych zalezitostech je na miste, ale ve vecech tak dulezitych jako je zasah do danove soustavy se musi rozhodovat bez ohledu na stranickou prislusnost.  (Jirka) 
Postupuji tak, aby nebylo pochyb o mé loajalitě k ODS (hlasování o důvěře vlády a dalších 99 procentech normálních věcí) a zároveň loajalita k programu a principům ODS (snižování daní, nevyplácení nedoložených 270 miliard)
Vážený pane, myslíte si docela upřimně že víte o tom jak žije normální občan ČR, patřím ke snad již ani ne střední vrstvě, není moc veselé ať vezmete cokoliv, víte o tom ??? s pozdravem Michalcová (michalcova.e@seznam.cz) 
Nikdy jsem se nepřestal stýkat se spoustou normálních lidí jako jste Vy, a tak se odvažuji tvrdit, že vím, jak se vám žije. Ostatně proto jsem dlouhé roky pracoval na ekonomických reformách, které by vaši situaci zlepšily.
Dobry den, preco v Cesku maju politici strach zo znizovania dani, ked na Slovensku, kde je dvojnasobna nezamestnanost ,nizsie HDP a dalsie negat. faktory, to funguje? Dokonca je to uspesne overene a riziko tohoto experimentu je eliminovane? Velmi vam fandim pri presadzovani reforiem v reformofobnom Cesku.Dakujem (Igor Dolan) 
Na Slovensku byla zavedena od 1.1.2004 skutečná rovná daň a to podle konceptu, který jsem připravil pro ČR. Je pro mne těžké komentovat, že na Slovensku moje rovná daň učinila zásadní obrat ve vývoji ekonomiky, zatímco v ČR její zavedení zablokoval Mirek Topolánek a Miroslav Kalousek.
proč nesezadíte topolánka vždyt ods svým chováním dělá hanbu  (mirka ) 
Nedisponuji touto kompetencí, tu má v plném rozsahu kongres ODS
Pane poslanče, nebojíte se takhle oponovat Topolánkovi? Řekla bych, že se Vám pomstí. Ale držím palce jste odvážný a Vaše názory na církevní restituce mi připadají správné: jen vydržte+ (Eva Soukupová) 
Snad je zřejmé i to, že se nebojím
Jak je možné, že polovzdělanec a hulvát Topolánek je předsedou nejkultivovanější strany u nás? Od jeho zvolení nejsem voličem ODS! (Jirka) 
Na tuto otázku nechci odpovídat.
Dobrý den pane poslanče,česká veřejnost s povděkem kvituje skutečnost, že je několik slušných poslanců, kterým záleží na dobrém jménu své strany. Většina z nich v čele s pány Topolánkem a Tluchořem se snaží ODS svými výroky a konáním pošpinit. Táži se proto, zda vydržíte až do konce boje o církevní restituce a budete bránit tomu, aby do restitucí si svatá církev ř.k. započítala majetky o které přišla při prvorepublikových reformách.Po nich přece měly zbýt jen tzv. zbytkové velkostatky max. 500 ha. A kde se najednou vzaly ty ohromné výměry. Děkuji. (siola) 
Doufám, že z dosavadního postupu mne a mých kolegů je zcela evidentní, že naša stanovisko je jasné a neměnné.
Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o výroku pana Klause, že globální oteplování není problém. Děkuji (Veronika Krásenská) 
Nejsem odborník na ekologické otázky.
Pane poslanče,nemám radost z toho,že brzdíte zákon o církevních restitucích,protože moje nemovitost je jimi od r.2001 dotčena jako desítky jiných a nesmím s ní nakládat i když jsem ji řádně koupil.Rád bych věděl zda je šance na to aby restituce prošly..... (klasekj@seznam.cz) 
Nebrzdím zákon o církevních restitucích, brzdím nepodloženou výplatu 270 miliard během příštích 60 let. Navrhuji aby církvení restituce byla uskutečněna novelou zákona o půdě, to je podle stejných pravidel, jako byl majetek vrácen občanům. Takto navržená restituce církevního majetku by rovněž vedla k ukončení platnosti tzv. blokačního paragrafu, který máte na mysli.
Dobrý den, sdílím reformí ekonomické vize. Myslím, že občané většiny ekonomicky vyspělých států jsou zvyklý na určitý sociální systém, kdy stát vlastně rozhoduje o tom kam peníze od poplatníků půjdou a ti si žijí beztarostně. Věřím, že stát v budoucnu nebude moci finančně tyto služby zajišťovat, takže se bude snažit zjednodušovat systém, tím že čím dál větší část odvodů ponechá občanům a ty si budou muset rozhodovat, co s nimi udělají. Jaký na to máte názor? Vidíte jiné cesty? (Ondřej Mikšík) 
Mám podobný názor. Pokud sociální systém nabídne nezaměstnaným vyšší příjmy než lidem zaměstnaným rychle přibývá zneužívání sociálního systému a rychle roste výdaje na sociální dávky. Ty ovšem někdo musí zaplatit, to je ti, kteří pracují. Tak vzniká začarovaný kruh, do kterého se nechala chytit většina evropských zemí včetně ČR. Řešení připraveným pro ČR byla kombinace zavedení rovné daně a tzv. státem zaručeného příjmu v programu ODS, která měla za cíl systém daní a sociálních dávek jednak zjednodušit a zejména obnovit motivaci k práci (státem zaručený příjem se sčítá s vlastním příjmem, přičemž v závislosti na něm pomalu a postupně klesá). Tento systém bohužel stále čeká na zavedení.
Dobry den pane Tlusty, verite, ze se vrati stary casy ? Byl by jste pro CSSR ? (marek) 
Doufám, že se nevrátí

Video se připravuje ...
Další videa