Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milenky budou šéfovat sněmovně?!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Zpravodajové Blesku - 
5. června 2008
05:00

Ti už opravdu nevědí, čím by národ překvapili. Poté, co vrcholní politici této země představili národu své milenky, snaží se je upíchnout v zajímavých postech.

Po milence Mirka Topolánka (52) Lucii Talmanové (40) tak s největší pravděpodobností bude nově místopředsedkyní sněmovny i přítelkyně šéfa zelených Martina Bursíka (48) Kateřina Jacques (36).

Hrubý plat ve výši 117 tisíc korun měsíčně. K tomu nezdanitelné náhrady a auto s řidičem. To a ještě další výhody s sebou přináší zisk postu místopředsedy sněmovny. A i když takových funkcionářů už nyní sedí ve sněmovna pět, stále to zjevně nestačí. I zelení by totiž měli rádi svého zástupce ve vedení dolní komory. Ostatně, prý na to mají právo. Přestupem Ondřeje Lišky do vlády přišli o post šéfa výboru pro evropskou integraci. "Když opouštíme nějakou funkci, je logické, že za to budeme chtít nějakou jinou," nechal se slyšet Bursík.

Je jen náhodou, že se v souvislosti se zřízením dalšího postu místopředsedy nejvíc hovoří o jeho přítelkyni? Bursík včera Blesku neodpověděl.

Před necelými dvěma lety přitom došlo ve sněmovně k podobné situaci. Když se totiž volilo její vedení, objevila se mezi kandidáty Lucie Talmanová, milenka současného premiéra. A byť lidé z ODS tvrdili, že jí k místu Topolánek pomohl, oba to vyvraceli...

Potřebuje ale ČR, respektive sněmovna, dalšího místopředsedu - místopředsedkyni? "Je to nadbytečné, jde jen o vytvoření dalšího dobře placeného postu, který není potřeba," prohlásil politolog Zdeněk Zbořil. Proti je i opozice. Straně zelených vytýká, že se před volbami prezentovala jako strana, které nejde o posty, a nyní s nimi 'tvrdě kupčí'.

 

Video se připravuje ...
Další videa