Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Další brutální útok v Sydney zachytilo video! Po 6 mrtvých z obchoďáku pobodal muž lidi v kostele

Autor: simao, ČTK - 
15. dubna 2024
13:42

Několik lidí bylo dnes pobodáno v kostele ležícím západně od australského města Sydney. Informovaly o tom světové agentury s odvoláním na místní policii. Ta uvedla, že útočníka zadržela. Motiv jeho činu zatím není jasný. V sobotu jiný muž v nákupním centru v Sydney zabil šest osob a 12 dalších zranil. Podle policie se pracuje s verzí, že v sobotu útočil 40letý Joel Cauchi především na ženy. Motiv dnešního útočníka zatím znám není.

V Sydney došlo k dalšímu brutálnímu útoku – po nákupním centru tentokrát v kostele. Útočníka zachytilo video.

Upozorňujeme, že následní záběry jsou velmi násilné:

Video  Útok v kostele v Sydney  - Síť X
Video se připravuje ...

Agentura AFP napsala, že mezi zraněnými z dnešního útoku je duchovní a další věřící, kteří se účastnili bohoslužby. Podle zdravotníků citovaných AFP zranění utrpěli čtyři lidé, z nichž žádný není ohrožen na životě.

Agentura Reuters upřesnila, že incident se odehrál ve Walkley, asi 30 kilometrů od centra Sydney. Zadržený muž spolupracuje při vyšetřování, sdělila policie v prohlášení.

Sobotníka útočníka zastřelili

V sobotu 40letý Joel Cuachi ubodal šest lidí v nákupním středisku nedaleko pláže Bondi Beach v Sydney. Policistka, která ho pronásledovala, ho poté zastřelila. Australská policie dnes uvedla, že útočník, který měl dlouhodobé psychické potíže, se zřejmě zaměřil na ženy.

Pět z šesti obětí sobotního útoku byly ženy, stejně tak většina z 12 zraněných. „Je to zřejmé mně i detektivům, že se pachatel zaměřil na ženy a vyhnul se mužům,“ řekla v televizním vysílání Karen Webbová, policejní komisařka australského státu Nový Jižní Wales. „Ty záběry hovoří za vše, že? Je to určitě linie, kterou budeme vyšetřovat,“ dodala komisařka.

Cauchi se mužům spíše vyhýbal. Jediný muž, který při sobotním útoku zahynul, pracoval jako ochranka obchodního střediska. Jednalo se o Pákistánce, který přišel loni do Austrálie jako uprchlík. Mezi oběťmi jsou podle AFP čínská studentka, matka kojence, který je ve vážném stavu v nemocnici, či módní návrhářka. 

Mirek ( 15. dubna 2024 14:36 )

Tak rád bych vyjádřil svůj názor, ale nechci být zabanován.... Ale rozhodně mi po zhlédnutí videa došlo, že to nemá žádnou souvislost s náboženstvím, nebo nebo s výchovou.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa