Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Slzy dojaté Čaputové? S Rizmanem to rozjela na koncertě. „Děkujeme!“ skandoval dav k prezidentce

Autor: amb - 
6. dubna 2024
14:44

Večer to rozjížděla na koncertě, ráno šla volit. Končící prezidentka Zuzana Čaputová si užívala koncert hudební skupiny Para po boku Juraje Rizmana. Dojetí přišlo ve chvíli, kdy se lidé otočili k ní a začali tleskat a křičet: „Děkujeme!" V brzkých dopoledních hodinách pak prezidentka odvolila. 

Zuzana Čaputová a první frajer Juraj Rizman to večer před slovenskými volbami pořádně roztočili. Zamířili totiž na koncert slovenské poprockové skupiny Para. Dosluhující prezidentka na Instagramu nadšeně sdílela některá vystoupení a spolu s davem skupinu i roztleskávala. 

Sama Čaputová však působila dojatě, zvlášť poté, co se lidé obrátili jejím směrem a začali tleskat. „Děkujeme! Děkujeme!“ skandovali a partnerce tleskal i Rizman. Dokonce se zdálo, že prezidentce ukápla i slza. 

14:35
7. 4. 2024
!

„Děkuji každému z vás, kdo využil svého práva jít volit, a děkuji i za vysokou volební účast. Ukázali jsme, že demokracie na Slovensku funguje a že jsme hrdý národ, který se dokáže sjednotit. A zároveň chci každého z vás ujistit, že nebudu žádnou protiváhou vládě. Budu s vládou spolupracovat všude tam, kde bude jednat ve prospěch lidí, a zakročím vždy, když jejich zájmy hájit nebude,“ vzkázal v neděli nově zvolený slovenský prezident Peter Pellegrini.

A my vám, drazí čtenáři, děkujeme za sledování našeho online přenosu z průběhu 2. kola slovenských voleb. Další dění kolem voleb na Slovensku můžete dál sledovat v našem běžném zpravodajství na Blesk.cz.

13:42
7. 4. 2024

Výsledky prezidentských voleb na Slovensku proto nevěstí pro Ukrajinu nic dobrého, napsal dnes polský list Gazeta Wyborcza. Server Onet.pl připomněl, že při slovenských protivládních protestech demonstranti nazývali Pellegriniho Ficovým "podržtaškou". Nový slovenský prezident podle serveru v kampani vsadil na hlasy proruských a protizápadních voličů a stejně jako Fico odmítá vojenskou podporu Ukrajině.

13:25
7. 4. 2024

„Má-li pravdu slovenská opozice, že prezidentské volby byly referendem o vládě, tak je její výsledek - Pellegrini dostal o sto tisíc hlasů víc než vloni Směr, Hlas a SNS - zdrcující a měla by si sáhnout do svědomí. Podle mě ale šlo spíš o výběr kandidáta bližšího běžným Slovákům,“ komentoval na X politolog Lukáš Jelínek. 

Zobrazit celý online

Pak se šla pozdravit i s muzikanty. Od lídra skupiny Tomáše Šedivého dokonce dostala „rukulíbám“. Po akčním večeru byla ráno prezidentka svěží a v brzkém dopoledni hodila svůj hlas do volební urny. „Odvolila jsem. Dnes je to v rukou voličů,“ napsala k tomu na svůj Instagram.  

Není to poprvé, kdy Čaputová s Rizmanem vyrazili za písničkou. Loni v létě se zúastnili slovenského hudebního festivalu Pohoda. Vesele se bavili i s ostatními návštěvníky. A před pár týdny jeli do Česka zhlédnout film Tady Havel, slyšíte mě? 

Video  Čaputová s Rizmanem na koncertě.  - Instagram Zuzany Čaputové
Video se připravuje ...

warpath ( 7. dubna 2024 01:45 )

Hlavně, že už je hlupaňa z úřadu pryč.

annar annar ( 6. dubna 2024 21:32 )

Opravdu už zmiz na to svoje smetis­ko,ji­trni­ce🤮👎!!!

al.bunda ( 6. dubna 2024 21:11 )

Kompars vykonal své samozřejmě..

al.bunda ( 6. dubna 2024 21:10 )

Akorát v tom skandování zaniklo "odejděte" 😁

e.lesanova ( 6. dubna 2024 21:01 )

Bohužel páteř chybí 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa