Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Politici v běhu i na svahu: Rakušana dobíhají myšlenky na dluhy vlády. Kdo vyrazil na lyže?

  • Autor: amb - 
    14. 1. 2024
    05:00

    Během zimy a nového roku zvlášť nezahálí ani mnozí politici a mnohé političky. Vyráží běhat a pokud to sněhové podmínky dovolí, tak i na lyže či běžky. Vicepremiér Vít Rakušan (STAN) se podělil o fotku z novoročního běhu a řetězec myšlenek, které ho provázely. Ne vždy radostných a s vědomím toho, co by současná vláda nestihla, dluží či by ještě stihnout měla. „Krásně nasněžilo a to, co dopraváky trápí, z toho se děti a běžkaři radují!“ radoval se například poslanec Tom Philipp (KDU-ČSL). Jiní ale navzdory zimě běhají, Evu Decroix (ODS) od tohoto sportu neodradí ani sníh. A kdo má raději kolo nebo procházky?

  • 1.Rakušanův běh s těžkou hlavou

    „Běhám nejen proto, abych po Vánocích zhubnul a byl fit. Vždycky si u toho srovnám myšlenky. Při dnešních kilometrech jsem si vzpomněl mimo jiné na to, co v týdnu běželo mediálním prostorem. Že velké změny ani reformy už jako vláda nechystáme a voliči je nechtějí. A taky že není potřeba dělat to jinak než doposud. Možná bych si mohl takhle při neděli fakt říct, že je to paráda, hodit si nohy na stůl a ženě oznámit, že budu následující dva roky víc doma… Jenže já nemám pocit, že by nebylo třeba už nic měnit. Naopak,“ upozornil vicepremiér Vít Rakušan (STAN).

    „Lidi chtějí spravedlivý a udržitelný důchodový systém a dostupnější bydlení, krajani v zahraničí chtějí možnost volit bez obřích komplikací a o euru bychom se měli bavit teď, a ne až za dva roky. Protože nebavit se o něm zvládáme už 20 let. A ti, kdo nás volili, počítají s tím, že tyhle věci budeme dělat právě my a právě teď,“ míní šéf STAN.

    Rakušan chodí běhat nejen sám, ale příležitostně i s kolegy ze STAN či dalšími parťáky. „Medvědi z ,Potkali se u Kolína‘ mají v Kolíně pomník. A já jsem se u něj dneska potkal s lidmi, kteří si chtěli společně zaběhat a při tom třeba leccos probrat. Nakonec z toho místo plánovaných pěti kilometrů bylo osm, prostě když se sejde dobrá parta, jdou výkony nahoru,“ uvedl před několika týdny.

    A nebojí se sportovat i s kritiky. „Vyběhni s ministrem! Jestli vás štvu, vyběhněte se mnou,“ vyzýval v minulosti. „Ti, kdo mě na sítích věčně posílají kamsi, se nedostavili. Ale šanci pořád mají, určitě zase vyběhneme,“ napsal jindy.

    Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) při běhání. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) při běhání. | Instagram Víta Rakušana

  • 2.Kupka na lyžích

    Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) vyrazil s dcerou na hory, jeho oblíbenou kratochvílí jsou přitom běžky. „Sice nebylo počasí úplně vlídné, ale stejně nám to nedalo. Bez lyží si od malička nedovedu Vánoce představit. Alespoň na chvilku jsme si odskočili od vánočních dobrot do lyžařské stopy do Vrchlabí,“ uvedl na svém Instagramu. Však se také narodil v podkrkonošském městě Jilemnice.

    „Po včerejší deštivé lyžovačce nás dnes Krkonoše odměnily azurovou oblohou. Hory čarovaly. Na dohled od Kokrháče, jak se u nás přezdívá Kotli,“ napsal ještě o pár dnů později.

    Martin Kupka (ODS) s dcerou na lyžích. Martin Kupka (ODS) s dcerou na lyžích. | Instagram Martina Kupky

  • 3.Decroix běhá

    Poslankyně Eva Decroix (ODS) se často oddává běhu, a to nejen v teplém počasí. Na svém Instagramu sdílela fotky z adventního běhání. „Ale i tak 7,30 km (asi o kiláček víc uběhnuto) na pohodu a hlavně v hlavě porovnána všechna dnešní témata ze schůzek. Takže našlápnuto do další práce,“ komentovala sportovní zápal. 

    „Času mezi schůzkami a maily málo, tak jsem pelášila jak nikdy,“ psala jindy.

    Eva Decroix (ODS) v běhu. Eva Decroix (ODS) v běhu. | Instagram Evy Decroix

  • 4.Philipp na běžkách

    Lékař a poslanec Tom Philipp (KDU-ČSL) s manželkou rád míří lyžovat – ať už jde o sjezdovky nebo běžky. „První běžky této zimy. Krásně nasněžilo a to, co dopraváky trápí, z toho se děti a bežkaři radují!“ byl spokojený začátkem prosince. Na horách ostatně strávili i Silvestr.

    „Včera 17 km pěšky, dneska 20 km běžky! Trasa skvělá, místy trochu ozdobená jehličím,“ napsal. A v prosinci rovněž posílali pozdrav z tyrolských svahů.

    Tom Philipp (KDU-ČSL) s manželkou na běžkách i sjezdovacích lyžích. Tom Philipp (KDU-ČSL) s manželkou na běžkách i sjezdovacích lyžích. | Instagram Toma Philippa

  • 5.Mračková Vildumetzová na svahu

    Jana Mračková Vildumetzová (ANO) vzala svého syna na lyže. „Honzík si ve školičce užíval svoje první lyžování a já byla dole pod kopcem nervózní, jak to zvládne. Prý bez problémů, a ještě k tomu svítilo sluníčko,“ pochvalovala si nad snímkem ze svahu.

    Jana Mračková Vildumetzová (ANO) u svahu. Jana Mračková Vildumetzová (ANO) u svahu. | Instagram Jany Mračkové Vildumetzové

  • 6.Kučera na procházkách

    To poslanec Michal Kučera má podle svého Instagramu nejraději procházky. „Jsem vášnivým turistou, který po Krušnohoří nachodil stovky kilometrů a tuto oblast si zamiloval do takové míry, že jsem si jako jeden z klíčových cílů v politickém mandátu vytkl vyhlášení Chráněné krajinné oblasti Krušné hory,“ píše na svém účtu.

    „Nahoru na horu. Tentokrát tedy spíš na kopec jménem Vraník, vrcholek v Lounském středohoří. S klasickou středohořskou stepí na jižní straně a teplomilnou květenou (tu tedy v zimě moc neuvidíte),“ uvedl rovněž u jednoho příspěvku. A také na Nový rok 2024 měl program jasný, šel na výlet.

    Procházky Michala Kučery (TOP 09). Procházky Michala Kučery (TOP 09). | Instagram Michala Kučery

  • 7.Šebelová tančí i běžkuje

    Poslankyně Michaela Šebelová (STAN) má ráda tanec a trénuje dokonce i pod taktovkou porotce StarDance Zdeňka Chlopčíka. „Tak už jsme zase v běhu ostravské taneční sezóny. Ani už nevím pokolikáté. Možná i podvacáté,“ napsala na Instagram. Není to však jediný sport. Také ona tuto zimu vyrazila s partnerem na lyžovačku. A v minulém roce byla i běhat, a to právě se šéfem STAN Rakušanem.

    Michaela Šebelová (STAN) na lyžích. Michaela Šebelová (STAN) na lyžích. | Instagram Michaely Šebelové

  • 8.Skopeček v lese

    Ještě před Vánoci sdílel snímek z běhu lesem místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS).

    „Vánoční cukroví, bramborové saláty, smažení kapři, na to všechno se těším. Abych se vešel i po Vánocích do obleků, využil jsem slušné počasí k běhu,“ vzkázal ekonomický expert ODS.

    Jan Skopeček (ODS) v běhu. Jan Skopeček (ODS) v běhu. | Instagram Jana Skopečka

  • 9.Bartoš běhal v Estonsku

    Ani ministr pro digitalizaci a místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) nemá k běhu daleko.A na přelomu roku ho neminula ani turistika v přírodě v údolí Divoké Orlice, kam vyrazil s manželkou Lydií Frankou i synem Bertramem.

    Sportování však Bartoš nevynechává ani v průběhu pracovních povinností. A běh je jednou z aktivit, které se věnuje též. Ostatně když se na podzim zúčastnil Tallinského digitálního summitu, začal den sportem. „Dnešní den začal už před východem slunce, před šestou ranní jsem si šel zaběhat po Tallinnu. Bylo to osvěžující!“ pochvaloval si.

    Ministr pro místní rozvoj a digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti) běhal v Tallinnu. Ministr pro místní rozvoj a digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti) běhal v Tallinnu. | Instagram Ivana Bartoše

  • 10.Richterová na kole

    Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová se netají tím, že ráda jezdí na kole, a to i po Praze. „Po městě využívám všechny druhy dopravy, včetně kola,“ uvedla. A když má v létě v létě více času, vyráží s rodinou a blízkými na okružní výlet. 

  • 11.Ženíšek a ranní sport

    Podle instagramových snímků má poslanec a předseda zahraničního výboru Marek Ženíšek nejraději ranní běh. Šel běhat i během návštěvy Spojených států amerických, kde zvolil trasu kolem Bílého domu.

    Marek Ženíšek (TOP 09) u Bílého domu. Marek Ženíšek (TOP 09) u Bílého domu. | Instagram Marka Ženíška
     

  • 12.Pekarová Adamová a cyklistika

    Kolo má kromě Richterové ráda také předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). V letních měsících a nejen během nich sdílela z takových výletů snímky. I ona však občas nazuje i běžecké boty, v teplejších měsících pak kolečkové brusle.

    Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) na kole. Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) na kole. | Instagram Markéty Pekarové Adamové

  • 13.Munzarův novoroční běh

    Poslanec Vojtěch Munzar (ODS), kterého jsme již zmínili, občas také sdílí fotografii z běhu. V posledních dvou letech šel vždy běhat dokonce i na Nový rok. 

    Novoroční běh Vojtěcha Munzara (ODS). Novoroční běh Vojtěcha Munzara (ODS). | Instagram Vojtěcha Munzara

corsa ( 14. ledna 2024 15:01 )

Kdyby rezignoval a smál se, budiž. Takhle to je nechutné.

opooponent ( 14. ledna 2024 15:00 )

asi jste se zhledl v padesatych letech a libily se vam lidove soudy jako s pani Miladou Horakovou🙈....

Uživatel_5701369 ( 14. ledna 2024 11:03 )

Na soudruhovi Rakušanovi se půvabné, jak se snaží nainstalovat nová padesátá léta, novou totalitu, ale stále se mu to pořádně nedaří a stále existují ostrůvky svobody. Ten musí zlostí prskat nebo běhat. 😁

xxxx678 ( 14. ledna 2024 10:03 )

Tak někdo má celodenní žvanění nesmyslů na Blesku, jiný sportuje. Každý to má holt jinak!

umlacak ( 14. ledna 2024 10:00 )

Má to i jedno pozitivum. Když hubne Kuliočko, hubne zároveň i několik členů z ochranky. Bez ochranky si nevyběhne asi ani na WC, natož do lesa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa