Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Začátek roku u politiků: Havlíček s polévkou i Rakušan s předsevzetím. A kdo byl sportovat?

  • Autor: amb - 
    2. 1. 2024
    15:58

    Vít Rakušan a Miroslava Němcová si dali předsevzetí, počítá s ním ale jen jeden z nich. Z opozičních politiků Jana Berkovcová sdílela noční snímek s přípitkem, Karel Havlíček druhý den rovnou dával recept na vyprošťovací polévku. A další politici byli 1. ledna aktivní: Jan Skopeček šel s rodinou na procházku, Petr Hladík do lesa a Vojtěch Munzar si šel dokonce zaběhat. Co dělali ti, které známe nejen z Poslanecké sněmovny?

  • 1.Havlíček a vyprošťovací polévka

    Zatímco na Silvestra sdílel Karel Havlíček (ANO) fotografii s buřtem a jeho psem Betynou z Řevnického lesa, na Nový rok dělal „vyprošťovací polévku“. Ta obsahovala i játrové knedlíčky. 

    „Tradiční vyprošťovací polévka pro blízké a kamarády, kterou dělám vždy na Nový rok. Zahájil jsem ráno v 8 a za tři hoďky je hotovo,“ uvedl k tomu. 

  • 2.Hladík u krbu

    Na Silvestra sdílel ministr životního prostředí Petr Hladík fotografii od krbu se dvěma skleničkami na víno v pozadí. „Ať Vám to pálí i v roce 2024,“ napsal. A druhý den publikoval fotografii z vycházky lesem. 

  • 3.Schillerová s astrologií

    Bývalá ministryně financí Alena Schillerová do Nového roku vkročila s astrologií. „Vážení přátelé, 2+0+2+4=8. Přicházející rok bude ve znamení osmičky a pokud má mít astrologie jen trošičku pravdu, pak to znamená, že budeme budovat, pracovat a tvořit. A ještě jednu věc budeme dělat. Bojovat,“ uvedla na instagramu. 

    „Rok 2024, rok osmičky, je zároveň rokem Saturna. Je to boj za něco lepšího, za obnovu. Je to hrdý a odvážný boj,“ dodala mimo jiné. 

  • 4.Skopeček na procházce

    Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS) vyrazil i s manželkou Lucií a dvěma dětmi na novoroční procházku Hořovicemi.

    „Mějte aktivní nový rok plný pohybu. Naběhejte, najezděte, uplavte či ujděte ve zdraví co nejvíce kilometrů!“ vzkázal politik. 

    Novoroční procházka Jana Skopečka (ODS) (1. 1. 2023) Novoroční procházka Jana Skopečka (ODS) (1. 1. 2023) | Instagram Jana Skopečka

  • 5.Němcová zaspala

    Senátorka Miroslava Němcová (ODS) promluvila o předsevzetích. „Vymýšlela jsem nosné novoroční předsevzetí. Zavrhla jsem banality jako: zhubnout, neponocovat, včas vstávat, cvičit, pořádek v kabelce a dávat klíče na své místo. To umí každý a když to počkalo tolik desetiletí, důležité to nebude. Ale ten super nápad jsem zaspala. Tak za rok!“ uvedla na X. 

  • 6.Munzar běhal

    Vskutku aktivně pojal 1. leden poslanec Vojtěch Munzar (ODS). Šel totiž běhat! „Přeji všem úspěšný start do letošního roku a ať se Vám vše daří. Dnes jsem se připojil k běhu Rozběháme Česko, aby i můj osobní start do plnění novoročních předsevzetí byl více než virtuální,“ napsal.

    Novoroční běh Vojtěcha Munzara (ODS), (1. 1. 2023) Novoroční běh Vojtěcha Munzara (ODS), (1. 1. 2023) | Instagram Vojtěcha Munzara

  • 7.Berkovcová s přípitkem

    Poslankyně Jana Berkovcová (ANO) poslala pozdrav ještě po půlnoci, konkrétně 1. ledna v jednu hodinu ráno. „Posíláme novoroční pozdrav z Vrchovin," napsala na facebook k fotografii s přípitkem a vánočním stromkem v pozadí. 

    Přípitek Jany Berkovcové (ANO), (31. 12. 2023) Přípitek Jany Berkovcové (ANO), (31. 12. 2023) | Facebook Jany Berkovcové

  • 8.Hřib s houbami

    Originální PF s houbami do roku 2024 dal na své sociální sítě pražský exprimátor Zdeněk Hřib (Piráti). „Do nového roku nám všem přeji hodně fantazie! Protože na začátku všech velkolepých projektů vždycky musí stát odvážná myšlenka!“ napsal.

  • 9.Rakušan s předsevzetím

    Předsevzetí si do dalšího roku vzal i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). A dokonce si ho sepsal. „Běhat, jezdit víc mezi lidi, dělat méně kompromisů,“ připíchl si na nástěnku. 

    „Pan prezident Pavel dnes v projevu prosil, aby si politici dali mezi předsevzetí i kultivaci veřejné diskuse a brali víc v potaz názory a starosti mladých. To mi na seznamu chybí, ale to já beru jako samozřejmost. Naopak jsem si připsal pár bodů, ve kterých bych letos nechtěl pokulhávat," uvedl k tomu. 

    Předsevzetí Víta Rakušana (STAN), (1.1. 2023) Předsevzetí Víta Rakušana (STAN), (1.1. 2023) | Instagram Víta Rakušana

Donna ( 2. ledna 2024 18:46 )

Rok 2024 je rok 8ky symbolizované symetrickou nekonečnou smyčkou a je to především rok karmy..., Alenko, neboj se to říct naplno 😉🤣

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa