Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Výhrůžky smrtí Babišovi zůstanou bez trestu. Policie pachatele nenašla, případ odložila

Aktualizováno -
31. srpna 2023
13:11
Autor: ČTK - 
31. srpna 2023
12:05

Policie odložila prověřování případu výhrůžného dopisu, který dostal předseda hnutí ANO Andrej Babiš před druhým kolem prezidentských voleb. Nepodařilo se zjistit pachatele. Informaci České televize (ČT) dnes ČTK potvrdila mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. Babiš 24. ledna oznámil, že obdržel anonymní dopis, v němž mu někdo vyhrožuje smrtí v případě, že ve volbách vyhraje.

Šéf ANO věc nahlásil policii, která se případem začala zabývat. „V dané záležitosti prováděli policisté z oddělení obecné kriminality Územního odboru Praha venkov – Jih rozsáhlé prověřování, nicméně se nepodařilo zjistit konkrétní osobu, autora výhružného dopisu, proto byla tato věc s odkazem na trestní řád odložena,“ řekla ČTK Suchánková.

Babiš 24. ledna zrušil výjezd do Hradce Králové a oznámil, že do druhého kola volby už kvůli výhrůžkám nepovede kontaktní kampaň. „Pokud Andreji vyhrajete prezidentské volby, vezmu si flintu a vydám se na svůj poslední lov. Toho ‚raka‘ (rakovinu), co v sobě nosím, už stejně nepřemůžu, ale pořád se ještě mohu stát pro své syny hrdinou a svým vnoučatům zajistit lepší budoucnost. Buďto prohrajete, nebo zemřete, anebo odstupte, a tím si zachráníte nejen život, ale i čest,“ citoval tehdy Babiš z dopisu.

Policie prověřovala také dopis s nábojnicí, který před lednovou volbou hlavy státu dostala Babišova manželka Monika. I tento případ odložila, jelikož podezřelý zemřel.

Video  Babiš: Chodí mi výhrůžky smrtí, ruším kontaktní kampaň  - ČTK
Video se připravuje ...

roxin ( 1. září 2023 07:24 )

9876543 ( 1. září 2023 01:17 )

Asi si ho připne až bude ve vladislavském sále v říjnu předávat vyznamenání...a medaile pro sobě rovné..A měl by si vzít ten zelenej vohoz..

roxin ( 31. srpna 2023 21:17 )

Jestli má nějakej teletník Řád Gottwalda nevím, ale vím JISTĚ ŽE V ROCE 88 DOSTAL SOUDRUH PÁVEK MEDAILI ZA ZÁSLUHY VLASTI!!! Takže ten by si ji měl připnout a předvádět s politručkou ona milionové šperky a soudruh z hradu medaili, byl by to krásný pohled, NE?

9876543 ( 31. srpna 2023 19:34 )

A co? Proč mi to sděluješ že jsou šperky zapůjčené ? O tom jakého mají šperky majitele v článku nic není..Tak se uklidni.
Nechci, soudruhu ten řád je tvůj, kdejaký neřád co trhal rekordy v udávání se honosí tímto řádem.

jajas ( 31. srpna 2023 19:20 )

Uživa Tel: A kde TY, růže mezi trním, probůh pracuješ, když máš kolem sebe baby?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa