Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ministr Blažek u stolu s „bezpečnostní hrozbou“ Nejedlým. Pršelo, přisedl jsem si, vysvětluje

Autor: vja, ČTK - 
17. srpna 2023
13:40

K poměrně nečekanému setkání došlo ve středu v jednom z žižkovských gastronomických podniků. Po zasedání vlády se tam totiž u stejného stolu sešel ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) a poradce bývalého prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý. O setkání informoval server Seznam Zprávy, jehož reportéři s Blažkem u restaurace mluvili.

Nejedlý údajně v restauraci pořádal oslavu, na kterou se Blažek dostal zcela náhodou. Kvůli vydatnému dešti podle svých slov ministr spravedlnosti vyhledal úkryt ve zmíněném provozu. Když zde potkal Nejedlého, neváhal a přidal se k němu a zbytku sešlosti, jež podle všeho předtím neznal.

Ministr ještě před publikováním zprávy dnes dopoledne na sociální síti X, dříve twitteru, popsal setkání jako náhodné. Restaurace je podle něj poblíž jeho pražského bydliště. „Vzhledem k nevídané bouřce, v jejímž průběhu nebylo možné restauraci opustit, jsem si přisedl k jejich stolu,“ uvedl.

„Bylo to tak, jak popisuji. Sděluji to proto, že chci předejít jakýmkoliv konspirativním smyšlenkám. Žádná konspirace se na veřejném místě za přítomnosti desítek ostatních hostů restaurace skutečně nekonala,“ doplnil Blažek.

Server o zhruba 40 minut později zveřejnil text, ve kterém uvedl, že Blažek a Nejedlý strávili v restauraci společně pět hodin. „Opravdu tady neřešíme vůbec nic, co by bylo jakkoliv zajímavé veřejně,“ cituje vyjádření Blažka, jehož reportéři zastihli asi ve 21:30. Ministr v té chvíli nechtěl upřesnit, o čem s Nejedlým hovořil. „O všem možném. Pořád je co si vykládat,“ konstatoval.

Nejedlý webu před restaurací řekl, že do své oblíbené restaurace pozval pár přátel. „A pan Blažek šel domů a začaly padat kroupy. A najednou koukne do této hospody a tam sedí Nejedlý. A toho viděl před 40 lety na volejbale. A on říká, já mám od těch krup pomlácenou hlavu, přišel tam,“ uvedl.

Nejedlý odmítl, že by od Blažka chtěl informace související s jeho ministerskou funkcí. „Připadá vám, že bych já dneska po 40 letech, co znám Pavla a chodili jsme spolu hrávat volejbal, teď něco chtěl řešit? Že bych byl takový idiot, že bych to dělal takto?“ uvedl.

Seznam Zprávy upozornily, že Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) a Bezpečnostní informační služba (BIS) pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Praze dále prověřují, jak Zemanovo okolí hospodařilo s rozpočtem prezidentské kanceláře, ale i možné úniky utajovaných informací směrem k Nejedlému. Připomněly také Nejedlého vazby na Rusko.

Video  Hráči: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek o novém trestním řádu i o milostech udělovaných prezidentem  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

jajas ( 18. srpna 2023 09:12 )

To je v poho, vůbec se neomlouvej, prostě tvůj názor....Já tomu věřím, 5 hodin je sice fakt šílená doba na to, aby si právě takoví povídali (5 hodin si nevydrží povídat ani moje žena s kámoškama.... )
"Ministr v té chvíli nechtěl upřesnit, o čem s Nejedlým hovořil. "O všem možném. Pořád je co si vykládat," konstatoval.". Možná, že těch 5 hodin pršelo...to fakt nevím, nejsem pražák.

milan59 ( 18. srpna 2023 09:00 )

Omlouvám se,ale já nevěřím ani tomu - "ČTK: Aktualizováno před 18 hodinami..... Dovedete si představit,že sedíte u jednoho stolu s jedním člověkem (i kdyby to byl kamarád) 5 hod. ?? No tak to určitě NE ! No ještě že ti reportéři taky šli náhodou kolem a taky náhodou narazili na p.Blažka ,nebo že by agent z ČTK šmíroval p.Nejedlého Nezdá se vám to ty tři náhody nějak divné ? 1.náhoda - p.Nejedlý jde do restaurace, 2.náhoda - narazí na něj p.Blažek,3.náhoda - média jsou blízko restaurace

blue_Moon ( 18. srpna 2023 08:43 )

"šel jsem tam, náhodou jsem tam šel", to zas bude článků a kritiků jak u blbejch na káře

jajas ( 18. srpna 2023 08:26 )

No napadá mne podobná otázka na tebe: Jak víš, že tam společně nestrávili 5 hodin? Že bys seděl kousek od nich.....? Já jen vycházím ze veřejněných informací. Pravda je, že spolu seděli (přiznal Blažek) a pak z informace:
"ČTK: Aktualizováno před 18 hodinami
Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) ve středu strávil pět hodin v pražské restauraci s poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým. O setkání informoval server Seznam Zprávy, jehož reportéři s Blažkem u restaurace mluvili." Že by jedno pravda byla druhé už ne? I kdyby tam spolu seděli v družném hovoru hodinu, je to divné...právě tito dva a takoví kamarádi?

milan59 ( 18. srpna 2023 07:51 )

Wau jak to víte,že tam SPOLEČNĚ STRÁVILI 5h,že byste seděl kousek od nich jako agent 008 a pak podával befel médiím? Nojo oni vlastně taky ti z bulváru seděli kousek od nich a taky jen tak náhodou šli kolem a když začala bouřka a pršet tak zalezli hned za nimi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa