Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Politici a jejich prázdniny s mazlíčky: Výlety s Betynou, „lidovec Nanuk“ i první kočka Micka

  • Autor: amb - 
    3. 9. 2023
    16:40

    Během letních dnů venčili i politici své mazlíčky. Zatímco prezident Petr Pavel nedávno opět ukázal Micku, Andrej Babiš (ANO) si vzpomněl na "stařečka Lojzu". Jeho stranický kolega Karel Havlíček podniká procházky s Betynou. Poslankyně Eva Decroix (ODS) má kočku i psa, který ale bohužel přišel o oko. A která poslankyně TOP09 si pořídila "lidoveckého" králíka Nanuka? 

  • 1.První kočka Micka

    Kočka Micka se stala hlavní tváří Pavlovy prezidentské kampaně. A jeho podporovatelé na ni nezapomněli, ani když se stal prezidentem. Na cestách po Česku i v zahraničí se ho na kočičku ptali, a dokonce jí po něm posílali dary.

    „První kočku“ s sebou Pavlovi vzali na únorovou dovolenou do lázní a na chalupu. Micka přitom není žádná kočka s pěstěným rodokmenem, která by objížděla výstavy a sbírala poháry. Byla toulavým zvířetem a nebýt Pavlových, už by zřejmě dávno nežila. Ve sněhové závěji ji vyčmuchal jejich pes.

    Micku minulý týden Petr Pavel sdílel u příležitosti Mezinárodního dne koček. „Nezapoměňte podrbat své čtyřnohé parťáky,“ uvedl.

    Petr Pavel a Micka. (8. 8. 2023) Petr Pavel a Micka. (8. 8. 2023) | Instagram Petra Pavla

  • 2.Nejslavnější volební pes

    O pár dnů později předseda hnutí ANO Andrej Babiš sdílel fotku se psem Lojzou, který rovněž figuroval v prezidentské kampani. „Pamatujete na stařečka Lojzu? Adoptoval jsem ho hned po prezidentské kampani a teď jsem se za ním zase zastavil a dovezl mu něco na zub,“ napsal expremiér. Šestnáctiletý kříženec jezevčíka a kokršpaněla žije v útulku Dášenka v Lučanech nad Nisou. Lojzu později „zneužilo“ i Ministerstvo vnitra.

    „Lojza je smutný, protože mohl bydlet na Hradě. Lojzovi asi neudělá radost, když bude mít vnitro 80 tisíc sledujících. Nám ale jo, udělejte nám radost. My na oplátku uděláme radost Lojzovi a pošleme útulku pytel dobrot,“ ​​uvedlo. Jinak má Andrej Babiš doma několik mladších psů. 

  • 3.Výlety s Betynou

    Karel Havlíček (ANO) bere svou Betynu na cesty po Česku, do rakouských Alp ji ale podle všeho raději nebral. Tam exministra financí doprovází „jen“ rodina. Jinak je však jeho erdelteriér spolehlivým společníkem i při vaření nebo cestování vlakem.

    Začátkem srpna se podívali třeba do Brd. „Prší. Ale ne tak moc, aby nás to s Betynou odradilo,“ napsal Havlíček. „Přes den Jaroměř, večer jsem připravil s Betynou špagety...“ uvedl jindy.

  • 4.Pes i kočka u Evy Decroix

    Poslankyně Eva Decroix má sedmiletého pejska Josefínu. Bohužel před více než rokem přišla o oko. „Po měsících trápení s nemocným očičkem a po létech, kdy vnitřní stehy vydržely kočičí dráp, muselo očičko pryč. Celá rodina je na nohou a střídá se u pacienta. Máme čistokrevnou Pepínu námořníka,“ uvedla tehdy Decroix. Kromě toho ale její rodina sdílí domácnost také s kočkou Moquette.

    Eva Decroix (ODS) má pejska Josefínu a kočku Moquette. Eva Decroix (ODS) má pejska Josefínu a kočku Moquette. | Instagram Evy Decroix

  • 5.Patron Blesk tlapek s Andromedou a Bárou

    Europoslanec a patron Blesk tlapek Jiří Pospíšil (TOP09) má doma dva bezsrsté teriéry – Báru a od roku 2018 Andromedu. Nikdy tak není jisté, s jakým pejskem se zrovna vyfotil. Andromedě říká zkráceně Meda. Toto jméno upřednostnil i kvůli české sběratelce umění a mecenášce Medě Mládkové, ke které měl Pospíšil blízko.

    „Paní Meda Mládková si přála, abych štěně pojmenoval po ní, protože má zvířata moc ráda. S potěšením jsem vyhověl,“ uvedl už dřív Pospíšil. Politik už dlouho hájí práva zvířat a bojuje proti těm, kteří jim škodí.

  • 6.Stanislav Blaha přál kočce

    Kromě Petra Pavla si na mezinárodní den koček vzpomněl i poslanec Stanislav Blaha (ODS). „V úterý prý byl Mezinárodní den koček. Já vám nevím, ale mám pocit, že naše Sisinka má svátek každý den,“ napsal o víkendu k fotografii spící mourovaté kočky.

  • 7.Lidovec v domácnosti TOP 09

    Martina Ochodnická sice patří do TOP09, doma má ale králíčka „lidovce“! V červenci ho podle všeho zdědila po poslankyni Marii Jílkové (KDU-ČSL). „Jak jsem tak přes to léto labilní z nedostatku sněhu a chladu, tak se to po 13 letech absolutního zákazu stalo... Máme doma králíka - lidovce, co má uši po mně. Jmenuje se Nanuk. Tím to u mě vyhrál,“ napsala na facebook.

    „Díky, Marie Jílková, poslankyně, že jste nám ho s holkama vymazlily. Aspoň mi po tobě  v létě nebude tak smutno,“ dodala Ochodnická.

  • 8.Zvěřinec Veroniky Vrecionové

    Veronika Vrecionová (ODS) je známou milovnicí psů i koček. Doma má zrzouna Columba nebo psy Kvintu a Wilibalda. V zimě vyrazila na běžky spolu s dcerou a fenkou Šošanou.

    Veronika Vrecionová (ODS) a Willibald, Kvinta. Vlevo můžeme vidět kocoura Columba. Veronika Vrecionová (ODS) a Willibald, Kvinta. Vlevo můžeme vidět kocoura Columba. | Facebook Veroniky Vrecionové

kratochwilova ( 3. září 2023 23:06 )

Ta kočka Mocquette je fakt krásná.

pragonos ( 3. září 2023 17:05 )

Pan prezident se chlubí s kočkou Mickou a psem na Hradě, ale ve skutečnosti je přístup zvířat do zahrad okolo Hradu (např. Jelení příkop) zakázán. Za pana prezidenta Havla se do zahrad se zvířaty za dodržení určitých pravidel mohlo. Chování pana prezidenta je velmi povrchní snobské

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa