Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Srpnové dovolené politiků: Malá na pláži, gurmán Bartošek i Baxa s demižonem. A kdo houbařil?

  • Autor: Mii - 
    14. 8. 2023
    05:00

    Politikům se pomalu chýlí ke konci letní prázdniny. Vláda se znovu sejde už tento týden, poslanci si volno ještě chvíli užijí. Zákonodárci dovolenou v posledním týdnu trávili různě - třeba místopředseda Sněmovny Karel Havlíček (ANO) vyrazil vlakem do Rakouska. Europoslankyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová byla na dětském táboře s dětmi z Ukrajiny a ekonomický expert ODS Jan Skopeček se fotil u parlamentu v Benátkách.

  • 1.Schillerová s bábovkou

    Místopředseda Sněmovny a druhý muž ANO Karel Havlíček vyrazil do Rakouska. Zvolil jak jinak vlak, tento dopravní prostředek je jeho nejoblíbenější. „Dole u vlaku 27 stupňů, nahoře 13. Na Dachsteinu jsem nemohl vynechat můj oblíbený Sauerrahmschmarrn... přeji všem krásný víkend,“ vzkázal na facebooku.

    Místopředseda Sněmovny Karel Havlíček (ANO) v Rakousku (11.8.2023) Místopředseda Sněmovny Karel Havlíček (ANO) v Rakousku (11.8.2023) | reprofoto Facebook

  • 2.Havlíček v Rakousku

    Europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) tráví čas s dětmi z Ukrajiny na dětském táboře. Stihla oslavit narozeniny jednoho z chlapců a s dětmi se vydala mimo jiné na celodenní výlet z Kroměříže přes Hostýn do Loukova. „Děti tam totiž před rokem strávily prázdniny a místní se moc těšili, až je zase uvidí. Setkání s panem starostou i dalšími občany bylo nesmírně milé a bylo vidět, že radost ze shledání je oboustranná,“ komentovala výlet Šojdrová.

  • 3.Šojdrová s ukrajinskými dětmi

    Plný politiků byl sobotní pochod hrdosti Prague Pride v Praze. Nechyběl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti).

    „Žijeme v tolerantní zemi. Pro většinu z nás není odlišnost druhých důvodem k předsudkům nebo diskriminaci. Doufám, že tenhle postoj většiny Čechů a Češek vyslyší i většina ve sněmovně. A uzákoníme možnost vstoupit do manželství všem lidem bez ohledu na to, koho milují a s kým chtějí svůj život strávit,“ vysvětloval svou účast Rakušan.

    Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na Prague Pride. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na Prague Pride. | Blesk:RENATA MATEJKOVA

  • 4.Rakušan, Lipavský a Bartoš na Prague Pride

    Ekonomický expert ODS Jan Skopeček pokračoval ve své dovolené v Itálii. Naposledy se pochlubil fotografií z Benátek, kde se vyfotil u místního parlamentu. „Ani o dovolené bez parlamentu,“ komentoval.

    Ekonomický expert ODS Jan Skopeček na dovolené v Itálii (10.8.2023) Ekonomický expert ODS Jan Skopeček na dovolené v Itálii (10.8.2023) | reprofoto Facebook

  • 5.Skopeček u benátského parlamentu

    Poslankyně ANO Jana Mračková Vildumetzová čas tráví s rodinou. Ukázala například, že byla na houbách a našla hřiba, také byla na výletě s manželem a synem. „Nejlépe mně je, když můžeme být takhle spolu,“ komentovala. 

    Poslankyně ANO Jana Mračková Vildumetzová na houbách (10.8.2023) Poslankyně ANO Jana Mračková Vildumetzová na houbách (10.8.2023) | reprofoto Facebook

  • 6.Vildumetzová na houbách a s rodinou

    Europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský se během volna účastnil 7. ročníku Běhu na podporu Vojenského fondu solidarity a Nadace policistů a hasičů. „Vypadalo to, že se běhu nakonec nebudu moct zúčastnit osobně, a proto jsem byl rád, že mi organizátoři umožnili absolvovat tento běh alespoň na dálku. Nakonec se mi ale podařilo přece jen přijet a dát to s ostatními. Díky všem, kteří jste se dnes běhu zúčastnili a podpořili naše vojáky, policisty a hasiče. Tak zase za rok!“ napsal na facebooku.

    Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) na charitativním běhu (12.8.2023) Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) na charitativním běhu (12.8.2023) | reprofoto Facebook

  • 7.Zdechovský běhal

    První místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek si o víkendu nenechal ujít Chodské slavnosti. Ochutnal také místní specialitu. „Ochutnávka tradičního chodského koláče samozřejmě nesmí chybět,“ uvedl u příspěvku, kde si na koláči pochutnává. Na slavnosti jej pozval lidovecký starosta Stanislav Antoš.

    Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek ochutnává chodský koláč (12.8.2023) Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek ochutnává chodský koláč (12.8.2023) | reprofoto Facebook

  • 8.Bartošek s koláčem

    Poslankyně ANO a bývalá ministryně spravedlnosti Taťána Malá je s rodinou u moře. Natočila video, jak se sluní se svou dcerou - a nebála se sama ukázat v plavkách.

    Poslankyně ANO Taťána Malá u moře. Poslankyně ANO Taťána Malá u moře. | reprofoto Instagram

  • 9.Malá u moře

    Na Moravu zavítal také ministr kultury Martin Baxa (ODS), jenž navštívil slavnosti v Kyjově. „Slovácký rok v Kyjově začíná stavěním máje. Je to nejen dovednost ( a ta letošní byla prý obzvlášť mohutná), ale také je to sama o sobě slavnost. Na výzvu František Lukl jsem se též připojil,“ uvedl Baxa, načež ukázal fotky, jak místním účastníkům nalévá z demižonu pálenku.

    Ministr kultury Martin Baxa (ODS) v Kyjově (12.8.2023) Ministr kultury Martin Baxa (ODS) v Kyjově (12.8.2023) | reprofoto Facebook

  • 10.Baxa s demižonem

    Místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová (STAN) začátkem týdne navštívila obec Nesuchyně na Rakovnicku. Vyrazila ale v době, kdy ještě v Česku vydatně pršelo. „Je tu krásně, jen to SUCHO trochu chybí! Leje jako z konve, ideální čas na odpočinek v posteli s dobrou knihou, prostě pohoda!“ uvedla na instagramu.

Helena K ( 15. srpna 2023 12:21 )

Vládní představitelé v průvodu teplooušů a lesbiček je hrůza a ještě s jejich vládou. To je naprosto nepřijatelné. Hnus.

krapotkin ( 14. srpna 2023 15:35 )

Měl bys vědět za co utrácejí tvoje peníze. U Černochový to víš - přes 200 miliard za létající rakve z USA, 60 miliard za snad nová OT ze Švédska, další miliardy za vyřazený šrot z Bundeswehru atd.

lami ( 14. srpna 2023 12:24 )

Co to drží pirát Bartoš za vlajku ??? To se může takto znehodnocovat náš státní symbol - vlajka??? Kde to žijeme ??? To si k té naší vlajce potom můžeme přimalovat cokoliv. Hnus !!!! A takto se představuje vrcholný představitel našeho státu -ministr Bartoš !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa