Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Klausův spolupracovník Macinka se oženil: Na veselce nechyběl Landa v kraťasech a režisér Strach

Autor: rof, vr - 
26. června 2023
09:59

Krásné letní počasí přeje svatbám. Tu má za sebou i Petr Macinka (44), jenž je spolupracovníkem exprezidenta Václava Klause (82). Bývalá hlava státu tak na veselce nemohla chybět. A rozpovídala se.

Obřad i následná svatební veselice se odehrávaly ve Strahovském klášteře a poté v místním pivovaru. Jednalo se o první Macinkovu svatbu a jeho manželkou se stala Monika (31). Spolu už mají ročního syna Filipa. Toho včera zároveň pokřtili a za kmotra mu šel režisér Jiří Strach (49). Macinka je také šéfem politické strany Motoristé sobě. Ta chce reprezentovat hlas řidičů především ve městech a obecně se zaměřuje na problematiku dopravy.

Při slavnostní příležitosti zavzpomínala bývalá hlava státu na to, jak se Macinka s Monikou seznámili. Bylo to při Klausově olomoucké návštěvě Okresní hospodářské komory přesně před třemi lety. Tam byla Monika najata jako fotografka. Na konci akce si pak exprezident všiml, že nevidí ani Macinku, ani Moniku. „A byla ruka v rukávě. Byl jsem u toho a asi jsem to do určité míry zapříčinil,“ prohlásil Klaus.

Exprezident také pronesl na veselce proslov. V tom mimo jiné zhodnotil Macinkovu práci. „Nedávno oslavil nějakých 15 let, kdy pracuje pod mým nemilosrdným vedením. Roste, jde kupředu a je přátelštější a méně agresivní na lidi. Nevím, jestli je to spoluprací se mnou, o tom pochybuju,“ dodal Klaus. Kromě spolupracovníků z Institutu Václava Klause jako například Jiřího Weigla (65) nebo Jindřicha Forejta (45) byl mezi svatebními hosty i zpěvák Daniel Landa (54).

Video  Bývalý protokolář o Zemanově kanceláři: Bylo mi prezidenta líto, zaslouží si bezbariérový přístup.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

fesak2 ( 26. června 2023 18:22 )

Ve městě jsem potkal souseda, neviděl jsem ho půl roku. Bude se stěhovat do nového bytu. Nebojte se, dám vám všem vědět kam, abyste byli v obraze a mohli v klidu spát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa