Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kdo je Faltýnkova nová žena, blondýnka Martina (46)? Manažerka na volné noze...

  • Autor: Tomáš Belica,David Polák - 
    21. 6. 2023
    05:00

    Jestli si poslanec Jaroslav Faltýnek (61, ANO) představuje řízení rodinného života jako firmy, pak s výběrem životní partnerky nemohl udělat chybu. Jeho nová žena, Martina Plézelová (46), je totiž kovaná manažerka. Jenom, pokud její životopis nelže, už zřejmě 11. rokem dává přednost práci na volné noze.

    Tato pohledná blondýna se po boku někdejší dvojky ANO a již bývalého člena představenstva Agrofertu Faltýnka objevuje minimálně od roku 2017. Právě tehdy začátkem července se s Martinou Plézelovou poprvé ukázal na festivalu v Karlových Varech, přičemž si tehdejší vrcholný politik hnutí nedokázal odpustit doteky a polibky jako zamilovaný puberťák.

    O několik dní později Faltýnek svou přítelkyni „vyvezl“ na svatbu svého šéfa, Andreje Babiše (68). A uplynulou sobotu, když si Faltýnek s Plézelovou v Praze řekli své „ano“, pozvání na svatbu Babišovi a Monice (49) oplatili.

    Video  Ulice Koněvova změní jméno! Motiv útoku mačetou. Stropnický končí, vrátí se s milenkou?  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
    Video se připravuje ...

  • 1.Klid nade vše

    Jenže ani po šesti letech společného života toho o Martině není moc známo. O podrobnostech soužití se s Bleskem lidé z Faltýnkova okolí vůbec bavit nechtěli. Sdílnější nebyl ani politik sám.

    Jsem rád, že se o mně po těch letech už moc nepíše. Věřte, že je mně mnohem líp. Chápu vaši práci, ale ten klid je pro mne a moji rodinu důležitější,“ napsal Blesku Faltýnek v reakci na zaslané dotazy. Mezi nimi i na to, jak novou životní partnerku přijali synové, které má poslanec z prvního manželství.

    Svatba Jaroslava Faltýnka Svatba Jaroslava Faltýnka | Foto: Blesk

  • 2.Luxus v Podolí

    Co se z veřejných zdrojů o nové paní Faltýnkové ví? Také ona do nového vztahu přichází se synem. Nemajetná taktéž nebude. Podle katastru vlastní v Praze dva byty, v roce 2020 si pak spolu s Faltýnkem pořídili luxusní hnízdečko lásky – 209metrový byt v pražském Podolí za 25 milionů korun. Ten si předtím dvojice pronajímala.

  • 3.Svatební pomoc od Babišů

    Na organizaci svého velkého dne nebyli Faltýnek ani jeho Martina sami. Podle zjištění Blesku si na to najali firmu VIZOO image production, kterou vlastní Zuzana Augustin Poláčková (40). Ta je expartnerkou Karla Vágnera ml. (46), současného manžela Simony Krainové (50), a také jednou z velkých kamarádek Moniky Babišové (49).

    Poláčková na svém Instagramu propálila, že vše pro novomanžele připravila v luxusním provedení. Kromě výzdoby byl v bílé barvě pětipatrový dort, oltář, květiny a šaty nevěsty.

    Svatba Jaroslava Faltýnka. Svatba Jaroslava Faltýnka. | Instagram Zuzany Augustin Poláčkové

  • 4.„Zmoklá“ veselka s miliardáři

    Svatba se konala v sobotu odpoledne v areálu pražského kláštera bosých karmelitánů. Svatební hostina se pak odehrála v Richterově vile kousek od kláštera. Mezi hosty nechyběli lidé z politiky i velkého byznysu. Vedle Babiše s Monikou, exministra Pavla Němce (51), poslance SPD Radima Fialy (53) či ústeckého bosse Petra Bendy (52) dorazil i miliardář Pavel Tykač (59). Jedinou vadou na kráse byl déšť, který zkomplikoval už příjezd nevěsty. Černá limuzína ji dopravila sice až před vchod, jenže i těch pár kroků ke dveřím stačilo, aby solidně zmokla.

  • 5.Hledá job?

    Po studiu v Bratislavě Plézelová působila v několika mezinárodních společnostech. Na profesní sociální síti LinkedIn uvádí, že jako manažerka řídila tým lidí, dělala mj. pro telefonní operátory, letiště Praha a dva roky také aerolinky SkyEurope – slovenský nízkonákladový dopravce však v roce 2009 skončil neslavně krachem. A dnes? Její síť už jedenáct let neuvádí žádného zaměstnavatele.

    „V současnosti hledám nové příležitosti,“ píše u svého profilu. Sám Faltýnek odešel z představenstva holdingu, který založil a později vložil do svěřenských fondů Andrej Babiš, ke konci roku 2016. „Pracuji polovinu svého profesního života pro pana Babiše a pro Agrofert, když pan Babiš nebude akcionářem, tak mi přijde logické, že bych tam neměl být,“ řekl k tomu tehdy.

    Svatba Jaroslava Faltýnka. Svatba Jaroslava Faltýnka. | Blesk:Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER

  • 6.Babiš: Říkal jsem mu, že ta paní není pro něj

    Po svém proslovu Faltýnek poprosil o pár slov také přítomného Andreje Babiše s tím, aby neměl tříhodinový proslov jako ve Sněmovně, ale řekl jen pár vět. To šéf ANO dodržel. „Dobrý večer, dámy a pánové. Já jsem samozřejmě poctěn. Je to doják! Jarda je pro mě kus mého života, ani nevím, jak dlouho se známe? Dlouho. No, to je jedno... my máme takovou zkušenost, že jsme se dvakrát navzájem neposlechli. Jednou, kdy jsem Jardovi říkal, že ta paní není pro něj, a mimochodem včera jsem o tom mluvil náhodou, na Really Agrotec v Hustopeči, tak jsme vzpomínali na staré časy. No a já jsem Jardu neposlech a šel jsem do politiky. Byla to osudová chyba,“ pronesl Babiš.

    Video  Proslov Andreje Babiše na svatbě Jaroslava Faltýnka.  - Blesk
    Video se připravuje ...

lollo ( 21. června 2023 10:59 )

Ona je placena primo od Faltynka. Ptoc by s nim jinak byla.

otrusnik ( 21. června 2023 09:43 )

A která paní /milenka/ dala policii jeho tajný deníček.

zuzakirsch ( 21. června 2023 08:32 )

Tak na volné noze byla roky, tomu věřím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa