Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslanec Navrátil pro Blesk: Je to úleva! Policie odložila případ údajného znásilnění

Aktualizováno -
19. dubna 2023
12:42
Autor: David Polák, ČTK - 
19. dubna 2023
10:43

Policie odložila trestní oznámení devětatřicetiletého muže, podle něhož ho loni znásilnil poslanec vládní KDU-ČSL Jiří Navrátil. Policejní mluvčí Jan Daněk dnes ČTK sdělil, že kriminalisté případ prověřili a v minulých dnech odložili, protože oznámené skutečnosti se nepotvrdily a trestný čin se nestal. Poslanec již dřív nařčení odmítl jako smyšlená. V krátkém rozhovoru pro Blesk Navrátil popsal své pocity.

Policie dnes oznámila, že odložila případ údajného znásilnění, ze kterého vás obvinil maséra Jakub Ř. s tím, že oznámené skutečnosti se nepotvrdily a trestný čin se nestal. Orgány činné v trestním řízení tak potvrdili, co jste celou dobu říkal. Jak se cítíte?

„Cítím samozřejmě velkou úlevu. Končí tím pro mě velmi náročné období, a to jak v osobní, tak profesní rovině. Cítím ale také vděk vůči všem, kteří v tomto období stáli při mně. Mám radost, že Policie ČR potvrdila pravdivost mých tvrzení a uznala relevanci důkazů, které jsem jí předložil.“

 Vy jste sám říkal, že na maséra v lednu podáte trestní oznámení. Už jste tak učinil a co je jeho obsahem? Budete se chtít ještě nějak bránit?

„Již v minulých měsících jsem udělal se svým právním zástupcem první kroky. Následně obvodní soud vydal nařízení předběžného opatření ve věci ochrany osobnosti. Tato žaloba o ochranu osobnosti proti panu J. Ř. stále běží. Žaloba se týká i jednoho ze serverů, který se kauze věnoval.“

Snažil se vás masér od jeho trestního oznámení kontaktovat?

„Přišla mi od něho jedna SMS, která byla ale pravděpodobně poslána v rámci hromadné komunikace a netýkala se obvinění. Logicky jsem na ni nereagoval.“

Poslance obvinil masér

Server PrahaIN v lednu napsal, že muž, který poslance vinil ze znásilnění, působí jako masér v Praze a okolí. V trestním oznámení podle webu uvedl, že politik ho kontaktoval na základě inzerátu na internetu, pozval do svého služebního bytu v centru Prahy a při jedné z návštěv ho sexuálně zneužil. Jméno poslance server ani KDU-ČSL nezveřejnily. Později iDNES.cz napsal, že jde o Navrátila, který se loni na podzim veřejně přihlásil k tomu, že je gay.

Navrátil následně v prohlášení pro ČTK nařčení odmítl. „Podle dostupných informací oznamovatel trpí závažnou duševní nemocí, a přesto nerespektuje předepsanou medikaci. Jednoznačně říkám, že nařčení ze strany oznamovatele nejsou pravdivá,“ napsal v lednu Navrátil ČTK.

Ke kauze se v lednu vyjádřili rovněž lidovci, podle tohoto vyjádření věděli o trestním oznámení od listopadu. Ve stejné době podle informací ČTK zaslal muž text svého trestního oznámení na vládního poslance některým redakcím. Podle zdrojů webu Seznam Zprávy z lidové strany si muž lidoveckého zákonodárce nejspíše vyhlédl na internetu a chtěl s ním navázat kontakt, poslanec ale jeho city neopětoval.

Trestní oznámení může podat kdokoliv. Lze ho podat ústně či písemně na policii nebo státním zastupitelství. Tyto orgány mají povinnost oznámení přijmout a věc vyšetřit.

maxpax ( 19. dubna 2023 15:18 )

A ještě bych si tipnul, že ten homofob byl z KDU

maxpax ( 19. dubna 2023 15:16 )

„Podle dostupných informací oznamovatel (tedy ten masér) trpí závažnou duševní nemocí, a přesto nerespektuje předepsanou medikaci...

Myslím si, že si oznamovatele vyhlédl nějaký urputný homofob ve chvíli, kdy poslanec veřejně oznámil, že je gay. S cílem dehonestovat jak poslance tak potažmo celou komunitu homosexuáluů.
Nebylo by to nakonec nakonec poprvé, co si někdo vyhlédne psychicky nemocného člověka a vodí si ho pak na špagátku jako loutku s cílem škodit a škodit...

Uživatel_5512061 ( 19. dubna 2023 14:05 )

Obratem fracka masérského zažalovat

Jiří Hlaváček ( 19. dubna 2023 12:19 )

A záda už tedy nebolí, jo?
No to je hlavní...😏😀😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa