Výběr firem radní města schválili koncem loňského října. Proti rozhodnutí však podle dnes schváleného dokumentu dorazila námitka od sdružení firem Gardenline, Yucon CZ a Adifex, které se tendru rovněž účastnilo.

Vítězné sdružení podle námitky uvedlo nepravdivé údaje v kritériu kvalifikace členů týmu, který měl na stavbě pracovat. Magistrát uvedl, že se ve lhůtě pro vypořádání nepodařilo získat od vítěze tendru potřebné doplňující informace. „Proto se navrhuje se s ohledem na výše uvedené skutečnosti rozhodnutí o výběru dodavatele zrušit a zároveň se navrhuje uložit hodnotící komisi provedení nového posouzení a hodnocení nabídek,“ stojí v důvodové zprávě k dnešnímu usnesení radních.

Čtyřpodlažní parkovací dům na Jižním Městě má zajistit dojíždějícím řidičům návaznost na metro a autobusy. Na jeho střeše město plánuje vybudovat park, který má sloužit mimo jiné i seniorům z blízkého domova důchodců. Zástupci koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) loni kritizovali to, že o výběru dodavatele rozhodla už po volbách dosluhující rada.

Praha předloni dokončila na Černém Mostě stavbu P+R parkovacího domu pro 886 aut za zhruba půl miliardy korun. Loni zahájila stavbu dalšího u stanice metra B Nové Butovice, ten má nabídnout 400 stání a vyjít na 293 milionů korun. Další dům magistrát plánuje například na Zličíně. P+R parkoviště jsou určená především pro dojíždějící Středočechy a mají ulevit dopravě v metropoli tím, že řidiči zanechají auto na kraji města a pokračují MHD.

Fotogalerie
3 fotografie