Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pekarová ve sporu s Kalouskem: TOP 09 pere špinavé prádlo! Slova o blábolení i zmražení důchodů

Autor: simao - 
19. července 2022
21:57

Jsou součástí vládní pětikoalice, ale ani oni nezažívají úplně klidné období. Zatímco problémy STAN se dál rozrůstají, navenek probublává i neklid uvnitř TOP 09. Jeden z otců zakladatelů Topky, exministr a bývalý poslanec Miroslav Kalousek, se opřel do Markéty Pekarové Adamové a vytkl jí veřejně, že údajně vynáší informace z diskuze za zavřenými dveřmi - navíc nepravdivé. „Jenom to asi zase nepochopila,“ rýpl si. Šéfka TOP 09 i celé Sněmovny si to však nenechala líbit.

„Nechtěl jsem reagovat. Leč již potřetí v TV tvrdí Markéta Pekarová Adamová, že jsem ,za zavřenými dveřmi‘ navrhoval zmražení důchodů. Zásadně nevynáším diskuze ,za zavřenými dveřmi‘, jenom musím říct, že jsem to nenavrhoval. Tím nechci říct, že Markéta Pekarová Adamová lže. Jenom to asi zase nepochopila…,“ uvedl na twitteru exministr, exposlanec a expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který je spolu s Karlem Schwarzenbergem jedním z otců zakladatelů Topky.

Kalousek: Nechtěl jsem zmražení důchodů

Kalousek následně reagoval na výtky ohledně toho, že coby bývalý šéf strany nyní kope do TOP 09, směřovaly mj. i k tomu, že si údajně počíná např. jako Václav Klaus po rozkolu s ODS a „kopání“ do občanských demokratů.

„Myslíte, že mám o sobě nechat do celostátních vysílání říkat nepravdivé výroky a nereagovat? Zbláznil jste se? To není moje iniciativa, já jsem o ,diskuzích za zavřenými dveřmi‘ veřejně neblábolil,“ uvedl dále zostra Kalousek.

„Nechtěl jsem zmražení důchodů. Jenom jsem dal k diskuzi, zda musí proběhnout i 2. a 3. mimořádná valorizace. Důchodci jsou tak jedinou skupinou, která je 100% chráněná proti inflaci. Všem ostatním reálné příjmy klesají. Je to fér? To je k diskuzi, ale ne k osobním útokům,“ poznamenal Kalousek.

Někdejší šéf státní kasy měl ostatně poměrně kriticky naladěno i dalšími směry - na svém účtu si mj. postěžoval i na to, že ho trápí „fakt, že vláda Petra Fialy nemá zatím ani vůli, ani plán, jak konsolidovat veřejné rozpočty“.

Pekarová: Poškozuje to stranu i vládu

„Mirku, navrhoval jsi nealokovat do letošního rozpočtu 21 mld. potřebných na zvýšení penzí a nesahat na platby za státní pojištěnce. Vzhledem k současným cenám by důchodci byli ve strašné situaci. A pokud to někdo špatně pochopil, tak úplně všichni v místnosti. Teda kromě Tebe,“ uvedla v reakci na Kalouska na twitteru šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Mimochodem, skutečnost, že ti tyhle tweety retweetují opoziční poslanci, jen ukazuje, jakou velkou jim děláš radost a komu tím pomáháš. To jsem se ti bohužel marně snažila v uplynulých týdnech říct. Dál se těch přestřelek účastnit nebudu, poškozuje to stranu i vládu,“ poznamenala.

Za praní špinavého stranického prádla na veřejnosti však nepochválili diskutující ani jednoho z účastníků přestřelky v TOP 09.

Poslankyně: To se prádlo nedá vyprat doma?

Spory Kalouska a Pekarové přitom neušly pozornosti ani politikům. Poslankyně Lucie Potůčková (za STAN), starostka městyse Mladé Buky na Trutnovsku, k názorové výměně mezi Kalouskem a Pekarovou poznamenala: „Mě to tak strašně štve, když se tu oba takhle veřejně hádáte. Kor když si vás vážím obou. To se to prádlo fakt nedá vyprat doma? Když vidím, kdo se nad tím řáchá smíchy… Vyšší princip sakra. Komu to asi prospěje, co?“

Video  Kalousek varuje Fialovu vládu: Může být nejhorší v dějinách! U války i uprchlíků si ale vede dobře.  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

hejhej ( 22. července 2022 14:21 )

Cokoliv vypustí z hu.by arogantní Pekarová, tak je jenom trapný blábol.

frantacizek ( 22. července 2022 06:39 )

veškeré Kaldovy ataky pak začaly ve chvíli, kdy tahle ROZPOČTOVĚ ZODPOVĚDNÁ vláda přišla s návrhem na snížení příspěvku státu na pojištěnce. K dokreslení - Kalda nyní sedí na VZP a tímhle mu tahle vláda znemožnila operovat s větším balíkem peněz, naopak pojišťovny tak tak vyjdou z rezerv. Chováme se tady rozpočtově zodpovědně, je zajímavé, že tohle šetření Kalda ještě nepochválil..

frantacizek ( 22. července 2022 06:39 )

no buďte rádi, že tohoto padákového fiskálního odkloňovače nyní máte, co byste si počali v tom, jak tahle vláda působí jako první transparentně na státní úrovni, chová se rozpočtově střídmě, přesto cílí na nejslabší soc. programy, což ještě doufám bude pokračovat, včetně toho šetření -viz. můj příspěvek výše tady v threadu

jajas ( 21. července 2022 21:42 )

To vy si libujete v tom, že se každého a to doslova každého, jehož příspěvek se Vám nelíbí snažíte, a to naprosto zbytečně, přesvědčovat o tom, že se mýlí nebo že říká krávoviny, zatímco vaše názory jsou správné, pravdivé a podložené nějakými fakty, kterými se to na netu přímo hemží. Pokud to dotyčný neuzná, pak jej urážíte.....Sám jste to psal, že se snažíte vyvracet podle Vás, "mylné názory"...si dejte pohov, diskutující se nezmění a vy je také nezměníte, pište k tématu a na diskutující se vy...něte...

horaIysa ( 21. července 2022 21:17 )

Jasně roxino. Neúnosné je všechno, co nekoresponduje s tím co tady blábolíš. že Jako vždy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa