Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Válek se vzdal kvůli křeslu ve vládě firmy školící lékaře. Podnikání převzal syn

Autor: ČTK, for - 
6. ledna 2022
22:42

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) ukončil podnikání ve firmě Avtokrat Consult, která pořádá školení lékařů. Novým majitelem a jednatelem brněnské firmy se stal ministrův syn Vlastimil Válek mladší, upozornil dnes server Deník N. Podnikatelskou činnost členům vlády zakazuje zákon o střetu zájmů.

Společnost Avtokrat Consult pořádá kurzy pro lékaře, především radiology. „Jsou to přibližně dva kurzy za rok. Principiálně jsou určeny pro mladé lékaře. Na těchto kurzech přednáším já a také moji kolegové,“ popsal Válek již dříve Deníku N činnost firmy. Jde podle něj primárně o vzdělávací akce, všechny přednášky jsou proto veřejné.

Válek před Vánoci slíbil, že podnikatelskou činnost v souladu se zákonem ukončí ve lhůtě 30 dní. Do obchodního rejstříku byl převod firmy zanesen 27. prosince. Válek mladší je evidován jako 100procentní podílník i jako jednatel firmy.

Podnikání kvůli vstupu do vlády Petra Fialy (ODS) ukončil také ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). Zbavil se svých podílů ve společnosti Prime Fund, koupil je od něj zakladatel fondu Jan Svoboda, napsal v prosinci server Hospodářských novin. Prime Fund investuje do technologických firem a start-upů, které chce Síkela jako ministr průmyslu podporovat.

Video  Arenberger ve střetu zájmů? Čelil nařčení, že nepřiznal miliony za klinický výzkum: "Moje daňové přiznání je v pořádku"  - PSP ČR
Video se připravuje ...

PraPor ( 7. ledna 2022 18:02 )

Krom dalších hrubek.

PraPor ( 7. ledna 2022 17:52 )

Nauč se - zkorumpovaná! Pak jsi všude poznat i v sýru.

elIaella ( 7. ledna 2022 09:34 )

Hlídač státu v oboru. Rozšiř si obzory tlumočníku.

elIaella ( 7. ledna 2022 09:29 )

O tom informoval o volbách. Škoda pro žáky.

hurryd ( 7. ledna 2022 03:29 )

To se mi snad zdá.Když Babiš ukončil podnikání tak to byl největší gauner a zloděj.Prolhanej seznam na něm nenechal nit suchou.Když ale to samé udělá zloděj z podvodné pětibandy a předá podnikání synovi tak je to hrdina.Přitom je jasné že bude přihrávat svému synovi ty nejlepší zakázky!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa