Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandální! Do Pekarové šil zostra Havlíček po slovech o předání Česka v co nejhorším stavu

Autor: ČTK, simao - 
23. listopadu 2021
15:20

Poslanecký klub hnutí ANO bude chtít ve Sněmovně vysvětlení slov předsedkyně dolní komory a TOP 09 Markéty Pekarové Adamové, která nedávno webu Seznam Zprávy řekla, že je záměrem vlády Andreje Babiše (ANO) předat zemi v co nejhorším stavu z hlediska covidu. Na tiskové konferenci to řekl vicepremiér Karel Havlíček (ANO). Po Pekarové Adamové chce výrok doložit, případně se podle něj má omluvit.

„Myslím si, že v tuto chvíli je záměr vlády Andreje Babiše udělat všechno pro to, aby nám předali zemi, co se týče covidové situace, v co nejhorším stavu,“ řekla nedávno Pekarová Adamová (TOP 09) pro Seznam Zprávy.

Podle vicepremiéra Karla Havlíčka (ANO) výrok vzbudil rozhořčení zejména u zdravotníků, policistů, úředníků, sociálních pracovníků, zdravotních sester či vojáků, kteří se snaží řešit koronavirovou krizi. Vyjádření Pekarové Adamové je skandální a nepřijatelné, řekl Havlíček.

„Jedná se o zcela skandální osočení obrovského množství těch, kteří se snaží řešit krizi po dobu téměř dvou let,“ bouřil ve Sněmovně v úterý Havlíček.

Bod ohledně údajně nevhodných výroků předsedkyně Sněmovny však v úterý ve Sněmovně neprošel. Pro bylo 83 poslanců ze 181, proti bylo 94.

Šéfka Sněmovny přitom podle Havlíčka nespojuje společnost, její vyjádření dalo zelenou dezinformacím. „Není možné, abychom to přešli pouze mávnutím rukou, tím spíše, že jsou to slova třetího nejvyššího ústavního činitele v zemi,“ řekl Havlíček.

Chce po Pekarové Adamové vysvětlení, na základě čeho došla k závěru, že jde o záměr způsobit nejhorší možné řešení. Pokud tak neučiní, má se omluvit nikoli vládním činitelům, ale všem, kteří se snaží situaci řešit. „Pokud nedojde k omluvě, případně zdokladování, potom budeme požadovat samostatný bod v rámci jednání Poslanecké sněmovny,“ upozornil vicepremiér.

Vláda dělala i rozhodnutí, která nebyla dobrá a mnohokrát se za ně omluvila, upozornil Havlíček. Opozice zase měnila své názory, „cupovala nošení roušek a navrhovala uvolnění“, rýpl si.

„Vy jste nás obvinili z toho, že chystáme a děláme sabotáž,“ divil se. „Opozice má právo na kritiku, je to naprosto normální (...) Chápeme to, že se obstřeluje vládnoucí garnituru,“ uvedl na sněmovním plénu Havlíček, ale čílil se: „V době, kdy prožíváme jedno z nejnáročnějších období naší novodobé historie a nejenom my, ale prakticky všechny země v Evropě, v době, kdy Evropa zcela zjevně boj s covidem prohrává, bohužel - reaguji pouze na to, co řekla před pár desítkami minut slovenská prezidentka - v této době, když řekneme, že je naším záměrem vytvořit takové prostředí, které bude možné, tak tím vlastně říkáme, že záměrně necháváme umírat lidi.“

Video  Pekarová (TOP 09): Nechte se očkovat. I s ohledem na unavené doktory a sestřičky  - Blesk - Aleš Brunclík, Jaroslav Šimáček
Video se připravuje ...

starena ( 27. listopadu 2021 16:44 )

Nějak mi paní Pekarová na You Tube chybí, před volbami tam toho napovídala a teď nic...

Staroduchodce ( 25. listopadu 2021 17:30 )

Je špatné, že na tom místě, kam se ji povedlo vyškrábat, věčná studentka, okrasa prodejny T-M, státní úřednice nic nezkazí. Ta jem tam vystrčená jako nasírač.

denisz ( 25. listopadu 2021 15:28 )

Většina občanu nebere šílenou dračici Pekarovou vážně, ani její fňukání, že zemi přebírají v nejhorším stavu. Zalekli se odpovědnosti? Prostoduchá Pekarová ale půjde na ruku vládnoucí pětikoalici a žádná kontrola vlády parlamentem se konat nebude. To jim vyhovuje a vyneslo podprůměrnou Pekarovou do křesla šéfky Sněmovny. Je ale dobré ji to občas připomenout.

sarina ( 24. listopadu 2021 08:50 )

Zatím nevládnou, ale předvádí jak to bude vypadat už ve sněmovně, nikdo ani budoucí koalice jim nezabrání v tom co si SLEPENCI ROZHODNOU, viz Vondráček nebo OKAMURA! A co nový ministr který nemá 2- firmy, ale manželka? Pokud by dělala slepená stejně jak ta Babišova už by to až tolik nevadilo, protože mnozí už na to přišli a litují!

anna1234 ( 24. listopadu 2021 08:30 )

.. jak si pětikoalice může dělat s národem co chtějí, když ještě pořád vládne současná vláda? Mimochodem .. ta si s námi v době svého vládnutí nedělá co chce?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa