Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemana přesunuli na rehabilitační oddělení tajně tunelem... to na Hradě prezidenta nečekají

Aktualizováno -
4. listopadu 2021
12:50
Autor: vr, jt, kal - 
4. listopadu 2021
05:00

Hlava státu už je v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) nepřetržitě 25 dní. Prezidenta Miloše Zemana (77) ve čtvrtek přesunuli z kliniky intenzivní medicíny na běžný pokoj Rehabilitačního oddělení, uvedla ÚVN a potvrdila tak předchozí informace zdrojů Blesku. Nemocnice dodala, že zatímco při přijetí prezident potřeboval intenzivní péči, nyní se jeho stav zlepšil a zabrala nutriční podpora. Agentura Aktu.cz uvádí, transport prezidenta na standardní pokoj probíhal v ÚVN podzemním tunelem. Ten je standardně přístupný veřejnosti, ve čtvrtek byl nicméně uzavřen a prohlédl si ho policejní psovod.

„Prezident republiky je hospitalizován v ÚVN od 10. října 2021. Důvodem byla dekompenzace známého chronického onemocnění, ke které vedl zhoršený příjem potravy a tekutin,“ uvedl mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

„Zdravotní stav při příjmu do nemocnice nepochybně vyžadoval intenzivní péči. Léčba, a to zejména komplexní nutriční podpora, poskytnutá na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny 1. LF UK a ÚVN, vedla ke zlepšení prezidentova klinického stavu,“ zmínila mluvčí.

„Dnes, tj. ve čtvrtek 4. listopadu 2021, byl prezident republiky přeložen na standardní lůžko Rehabilitačního oddělení ÚVN,“ dodala Jitka Zinke.

Deník Blesk ve čtvrtek informoval na základě dobře informovaného zdroje z nemocnice, že pro Zemana připravují normální pokoj, ale ne prý kvůli radikálnímu zlepšení, ale spíše proto, že se jeho stav stabilizoval.

Prezident se vrátil na oddělení, kdy si poležel už v září

„Lůžková část následných rehabilitačních lůžek se nachází v pavilonu C5, 2. patro. Oddělení má kapacitu 18 lůžek, z toho 5 jednolůžkových a 3 dvoulůžkové nadstandardní pokoje,“ uvádí na svém webu ÚVN. Prezidentova ochranka zaparkovala před sousedním pavilonem C3 ve čtvrtek krátce před polednem.

„Převážně jsou zde hospitalizováni nemocní s chronickým onemocněním, jejichž zdravotní stav je stabilizovaný a u kterých ambulantní forma péče v domácích podmínkách nevede ke zlepšení zdravotního stavu,“ píše ÚVN na svých internetových stránkách k pavilonu C5 a dodává: „Nemocní jsou na oddělení překládáni z jiných odborných oddělení ÚVN po provedení nezbytných akutních diagnostických a terapeutických postupů vedoucích ke stabilizaci zdravotního stavu.“

O Zemanovo zdraví se nyní zajímá nové lékařské konzilium, ve kterém jsou šéf špitálu Miroslav Zavoral (67), rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima (55) nebo kardiolog Pavel Pafko (81). Zasedne poprvé v pátek. Na verdikt o tom, zda je Zeman schopen práce, čekají poslanci i senátoři, kteří jsou připraveni ho zbavit pravomocí.

Bude v Lánech

To na Hradě nikdo »návrat krále« neočekává. Jak řekl Blesku zdroj blízký prezidentovi, i kdyby se Zeman dostal ze špitálu, už to nebude aktivní hlava státu, která odmítne jmenovat ministra či bude jinak komplikovat práci vládě. „Bude to už prostě starý muž, který udělá, co bude nutné, a po zbytek času bude odpočívat v Lánech,“ nastínil zdroj.

Video  Mynář ukázal veřejnosti Zemana v nemocnici na videu, podepsal Vondráčkovi dokument  - Blesk - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

sarina ( 5. listopadu 2021 19:42 )

Napsala jsem celkem 6 slov, které byly v článku které jsem opakovala, jen proto jak to bylo napsané, taky jsem zopakovala otázku, napsala odpověď a dala vysvětlení a napsala jestli je to všechno nebo bude pokračování, ale zřejmě ti to nestačilo a má to pokračování Nevím co bych měla víc k tomu napsat, napsala jsem všechno co jsem chtěla a nemám co víc k tomu říct. ... Vím že si něco takového nenecháš ujít, když cítíš kořist tak TRHÁŠ DOKUD NEROSTRHÁŠ!!! Dal sis závazek že mě z diskuse vypudíš? Tak to se ti NIKDY NEPOVEDE, MŮŽEŠ TO ZKOUŠET VŠEMI ZPŮSOBY.

sarina ( 5. listopadu 2021 15:07 )

Je mi to celkem jedno, ale HITPARÁDA DISKUSNÍHO DE-BILA V PŘÍMÉM PŘENOSU NAD ČAROU JE QFF-LINE A TO SAMÉ JE NAPSÁNO ZASE POD ČAROU A TO JE ZASE OFF-LINE.Takže si to psal sám na sebe.

sarina ( 5. listopadu 2021 08:24 )

Trošičku jsi to popletl, TY JSI DE-BIL.

OFF-LlNE ( 5. listopadu 2021 07:00 )

____­______­______­______­______­______­______­______­______­__
HITPARÁDA DISKUSNÍHO DE-BILA V PŘÍMÉM PŘENOSU NAD ČAROU:

sarina ( 5. listopadu 2021 06:40 )

Tvou touhou po VÝHŘE jsi odhodil tvé tajemství o X možná XX nicků ani sám nevíš kolik jich máš a kolik ti už těch hodně sprostých smazali a to je zase VÝHRA pro mě!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa